Odkedy sa vie dieťa v noci samo zakryť?
Ahojte, od akeho veku sa vase deti vedeli v noci po odkopani samy zakryt? Ked sa odkopu, neochoreju ak sa nezakryju? A nebudia sa na to, ze im je zima? Ako casto chodite deti v noci zakryvat?
Ked idem okolo zakryjem, ale aj tak je do minuty odkopany, takze asi mu zima nie je
nasa (3r) sa v stotine sekundy po zakryti odkope.., cize.. kaslem na to 🤷♀️😁
@luthien118 Asi od 4 rokov sa zakryva sam. Dovtedy som ho zakryvala ked som sa zobudila. Mam v izbe kameru, takze som ho len skontrolovala jednym okom.
Su aj spacie vaky pre starsie deti.
Ja nikdy nezakryvam, ked decka chytim, su teple, maju teple koncatiny aj nos, moja mama ked u nej spali, tak celu noc nespala a chodila ich zakryvat 🙄 ja som to raz skusila, o par minut sa odkopali, to nema absolutne zmysel. Deti maju do 10 rokov veku kus rychlejsi tep ako dospeli , videla som taku tabulku, novorodenec ma 160 za minutu a potom to pomaly klesa az do 10 rokov na dospelackych 70. Koncatiny maju teda lepsie prekrvene ako zimomrivy stary clovek s tepom 50. Ja vlastne ani neviem, kedy sa decka same prikryju, len si pamatam z puberty, ze ked som sa vykopala spod periny a v izbe bola zima, mala som nocne mory, spankovu paralyzu a vsimla som si suvis - spankova paralyza = odkopanie sa a zima v miestnosti... ale to bolo teda vyrazne neskor.
Moja dcéra má 7 rokov a je odkopaná furt ... v lete to neriešim, v zime jej dávam hrubšie pyžamko - ideálne vršok minimálne po kolená, lebo tá okrem toho, že sa odkopáva, máva vrchný diel pyžama permanentne pod pazuchami ... v zime mávame v byte cca 22 stupňov ... nebýva chorá ...
Moj mal pred mesiacom 3roky. V noci sa budil-mamka prikry ma(spal pri nas v spalni)
A asi 3-4dni spi so surodencami v detskej a nebudi sa 🙂 asi sa aj prikryje. Nechodim uz kontrolovat.
Ale ked ide spinkat tak vzdy-ja sa sam prikryjem.
Okolo 3 roku same. Zvyčajne sa odkopu. Je im teplo. Ked je zima,prikryju. Obcas sa prebudi dcera,ze treba cikat. Do 3 rokov malokedy ostali pod paplonom.
Používam spaci vak s nohami. Aj keď malý nemá nejako teplo, vak je celkom tenký a ma pod tým len pyžamove tričko, takže je to podľa mňa tak akurát, lebo on nevie spať pod perinou, budí sa s nervami na to, že sa do nej zamota. 😀ma 3 roky a spacie vaky vyrábajú aj pre väčšie deti.
@luthien118 mne buď povie,ze nechce byť zakrytý alebo ak ho zakryjem dlho to nevydrží. Väčšinou celú noc spí odokryty. Je tak zvyknutý odmala.
my sme to riesili spanim v overali, aby nemala hole krize a ponozky... nezakryvala sa cca do 9 rokov. vzdala som to hned na zaciatku, nemala ani perinu len tenku deku a aj tu "zrusila" teraz ma 13 a uz je to lepsie
U nás od 4. (skoro 5) rokov
@luthien118 syna idem do izby pozrieť keď idem spať ja, vtedy ho ešte zakryjem, ak je treba ale viac za ním v noci nechodím. Má dlhé pyžamo a zakúrene, prečo by mal prechladnúť. Netuším či sa v noci sám zakrýva, má 5 rokov. Druhý syn bude mať 3 roky a ten sa nevie zakryť, spí ešte so mnou v izbe a pokažde keď sa v noci preberiem, ho zakrývam lebo je odkopany ale nie je to často a preto väčšinou spí odkopany. Dávam mu ešte overal na spanie aby nemal hole kríže.
Mame doma stabilne 22 stupnov, takze prevhladnutie nehrozi. Starsi byva zakukleny do periny, zacal asi v 4-5 rokoch. Teraz ma 6. Trojrocak je stale odkopany. On prikryty nevydrzi byt
@luthien118 Tak moj ma 4 roky a vie sa sam zakryt, ked je svetlo, len potme sa akosi nevie zorientovat. Na potrebu prikrytia sa zatial zobudil mozno 2x. Inac ho prikryvam, ked sa v noci zobudim a idem na zachod. Vsimla som si, ze ked je to po takej 3-4, tak uz zostava do rana zakryty. Pred tymto casom sa odkopava. Ale neochorie z toho.
Tiež som stresovala či im neje zima.. manžel mi stále vravel,keby im bola zima,tak sa zakryjú ..syn sa zakrýval častejšie, dcéra stale odkopaná
Ako stare dieta mas? Moji spali v spacom vaku kym im bol dobry 🤭 potom som tiez mala tendenciu ich zakryvat. Ked som isla ja spat, tak som ich zakryla, ked som v noci sla na wc, tak som ich zakryla. Ze by som vstala len kvoli zakrytiu, tak to uuurcite nie 🤭 Ale postupne to upadlo. Som si povedala, ze maju perinu, ze zvladaju uz ovela tazsie veci a ze ked im bude zima, tak sa urcite zakryju. Tak som to prestala riesit. Typujem tak okolo 3 rokov - kedze v skolke sa zakryvaju sami, tak uz vedeli ako sa perina pouziva 😀 inak moj starsi je zakryty az po usi aj v lete 🤪
@luthien118 nas 4-r. sa zakryva sam tak, ze mu trci len nos a vrch hlavy. Takze ja ho chodim odokryvat, lebo po chvilke je uz cely mokry, vlasy ako cerstvo umyte, pyzamo cely chrbat mokry... No ked nahodou este nespi tvrdo a zbada, ze ho odokryvam, rozculi sa 🤷 ...jeho 11-r. sestra detto (teda, ona sa uz nerozculuje), cela zakuklena v perine. A 12-rocna sa rozculuje, naco vobec musi mat perinu v posteli (ved logika: ked si u nej vecer spolu citame, rozpravame sa, aby som sa ja zimomrava mohla zakryt 🤦)
Ale inak ked boli mensi, zakryla som ich vecer a potom, ked som sla spat ja, ak boli odkopani. Ked boli male dcery, tak do 2-3 r. spavali v spacich vakoch a to bolo asi naj.
@luthien118 zakryjem ked idem spat, ale im je casto teplo a to mame cca 19-21C, takze neriesim. taky 5r uz sa vie zakryt.
@luthien118 moja 5-rocna sa vie zakryt sama, ale zakryje sa a nasledne sa odkryje a takto dokola celu noc bojuje s paplonom. A nakoniec po dlhom a tazkom boji s paplonom sa zakryje tak, ze hlavu a hrudnik ma zakryty, vytiahne sa jej pri tom boji tricko, takze ma hole brucho aj nohy vonku. Niekedy, ked uz ten boj nezvlada, tak pocujem do sna "Mama zakry ma" a niekedy jej nevadi, ze je odokryta. Kedze takto od malicka bojovala aj so spacim vakom aj dekou aj paplonom, tak to riesime teplejsim flisovym pyzamom a prikurime, ak je treba.
@luthien118 Tak som sa potesila tejto teme, lebo by som rada vedela odpoved ale vidim ze to je velmi rozne. Nas 4 rocny je castokrat odkopany, krize hole, pizamo len tenucke. Nevie sa zakryt. Ked mu je zima tak zacne mrncat a nalepi sa na muza, lebo ten je ako raditor.
@luthien118 moj ma 2,5 r a sam sa prikryva. Jasne ze skonci odkopany, zakryjem a ked aj nie, ma overal. Krize v teple.
Mam 4 a 2 rocneho. Mimo leta spia v spacich vakoch, inak by boli nonstop odkryti

@luthien118 moje sa nikdy nezakryvali, ostanu odokryté.nemame takú zimu ,že by nachladli.
Nebývajú chorí.
Pamätám si mamu z detstva ,ako nás chodila zakryvat
Ja zaspím ako medveď , ja keď som nevyspana, som zlá , takže tak či tak by som neobätovala svoj spánok 😁😁