Osemmesačná dcérka odmieta spať doma: ako to zvládnuť?
Som uz z toho na nervy. Dcera cerstvych 8m nema rezim. Kazde rano vstava inak vzdy bdie inak. Nic neviem odhadnut. Mam pocit, ze jej nerozumiem. Ako 2,5 mes zacala odmietat spat vnutri trvalo to do 5mesiaca. Tak bol klud zacala spat vnutri. Protestuje zas a momentalne oddnes ju nevieme uspat zas v izbe dokaze plakat aj bdiet 7 hodin ja uz neviem preco sa ta situacia vratila, kedy skonci a co robime s muzom zle 😭😭😭😭. Na stranke lepsi soanik babätiek mi iba napisali, ze zrejme8mes regresia ale ved ona pomaly zacinala protestovat od 7 mes
@deti95060810 ale co to ma spolocne s uspavanim a preco to vonku neplati
pozri su deti, na ktore nic neplati... moje tak nespavalo do 3 rokov. Respektive bud na mne alebo vobec. A platilo to aj ked bolo v jaslickach a pod... vzdy nieco je
Lepsi spanok babatiek maju prednasky aj poradenstvo/konzultacie..co som citala venuju sa spanku aj rezimom celkovo.. mozno vam to pomoze a spravia vam niaky rezim, ktory vam bude vyhovovat obom
Zrejme jej teda vyhovuje kocik. Ja som napr uspavala aj v kočíku na chodbe, tam ju nechala a šla si robiť svoje. Resp v com chceš presne poradiť?
A kde je problem? Preco nemoze spat vonku?
Problem vidim v tom, ze chces aby splnala nejake vase ocakavania a mala rezim. Vsak kolko vydrzi hore? V jej veku tak od 2,5-4hodin.
Určite nič nerobíš zle. Robis co môžeš a aj tak nic neplati. Poznám na 2 detoch total nespavci jedine co mi pomohlo bolo to prestať riešiť lebo som mala pocit ze sa zblaznim. To nepochopia mamky co im detmi spali krásne cez deň v noci. A lepší spanok babatiek vyskusany nepomohlo. Drzim palce nech to rýchlo prejde a bude dobre.
@hederamonstera nie ocakavania le mala normalny rezim a kde je priblem bo vtom te ja potrebujem nieco urobit doma a nie byt 3x denne po hodinu a pol vonku
@karolina2121 dakujem mozem ti napisat ss chcem sa nieco opytat
A kocik vnutri?
ano ale dieta sa neprisposibuje Tvojim potrebam, ono ma svoje vlastne... ako som Ti pisala vyssie u nas sme tak boli do 3 rokov a nic nepomohlo
@hederamonstera nie😏
@cookie29 😭😭😭
No tak bohuzial, cim skor to prijmes, ze to tak je, tym skor sa ti ulavi. Proste je tu dieta a najblizsie roky sa ide podla neho. A ver, ze je to obdobie, zajtra to moze byt uz uplne inak.
Nosič si skúšala? Ja tak pri malej, keď teraz už vyskakuje z kočíka, dám ju do nosiča a pendlujem medzi domom a vonkom. Ale sme v dome, tak je to jednoduchšie. Ostáva ti sa s tým iba zmieriť a vykašľať sa na domácnosť. S malým som tak furt pendlovala v kočíku niekoľkokrát denne. Urob si z toho výhodu-ja som vzala knižku a čítala si. Alebo šla niekam do doliny, kde bol kľud a pekne. Ešte sa doma naupratuješ, neboj.
Moja spala od narodenia len vonku, a museli sme chodit, ak sme zastavili, tal za chvilu hore, ak zaspala vo vnutri tak to boli 20-30 min spanky, a aj trvalo kym zaspala. Tak sme kazdy den boli x hodin vonku v kazdom pocasi, od roka spala len 1 x, aj to len vonku. V noci ale spala normalne, to sme sa vyspali
@anesim no my mame ro reiz v noci ok potom aj spala vnutri januar a februar plus uspavanie do 2ch min. Ale potom to zacalo … sa kazit a teraz uplne citenina vie zaspat vnutru aj pospi si len zacala tas spekulovat😭
Mas viac deti?
Autorke..kamoska mala prve take, jeho otec bol ako dieta taky isty, rovno ju svokra upozornila, ze reval ako dieta, ze proste reval..kamoskin deto, v kociari doma, vsade, skusila tvuky vyssvac, radio ako tak pomhlo..preslo to z toho vyrastol, ale proste je to dieta, niektore je take, place lebo place
@yanni nie
@jeennyv chapem je to dieta ale mala som nadej aspon ze sa da junuspr pekne aj v izbe. Ono keby sme nebyvali aspon v byte .. kebyze sme v dome pokocikujem po dvore a dovi. Nemam chut prvy soanik okolo 9:00rano behat okolo bytovky😏kazdy ni cravel te to prejde ze bdue lepsie po pol roku a hla uz ideme pomaly k roku a zlozvyk z minulosti sa vratil
Kamoska tiez byt, no vies si predstavit, to bolo von v obchode vsade kde sme sli..von som bola sckocsrom kym nakupila bo cirkus v obchodr
a kde je problem? Pri jednom dietati? Pravdepodobne si na materskej a ine dolezite starosti nemas. Este vela rokov budes musiet svoje potreby (aspon ciastocne) dat do uzadia. Co ti brani ist 2-3 krat za den ist dieta pokocikovat? Cerstvy vzduch aj tebe padne na uzitok.
A keď dáš do kočíka otvoris okno doma.a potom preložis? nepomôže?
Moja tiež spi iba vonku má 9mesiacov.. musím ju uspat na rukách a tak dať do kočíka a po 30min je hore snažím sa ju douspat ale niekedy sa nepodarí .. a vo vnútri spala asi iba prvý mesiac .. zasa som rada lebo prvá kočík neznasala
@yanni co asi?? Ze nechcem byt vobku 3x denne priste uz som rak bola jesen aj zimu a nemam problwm kocikovat ale nue od rana preboha! Este ja som akoze pohodlna ked nevues ci nalist nepis nic
@petko81 nie 😏
@anesim presne aj ja tak. 3 hodiny poobedneho spanku iba vonku. A ziadne zastavenie a ziadne, ze si nakúpim. To bol hned hore.
@betulinka1 😏
Autorka zameraj sa na pocit, že proste chvíľu vydrž a snaž sa o čo najlepší spánok pre dieťa. Upratovanie a varenie počká. V 8. mesiacoch do obeda stačí krátky spánok ale po obede daj dlhý a kvalitný. Ja som štartovala hneď ako sa najedol, to bolo cca. medzi 12:00 hod. až 12:30 hod. spával aj do 15:00 až 15:30 hod.. Napr. môj potom nemal problém vďaka zvyku na dlhý spánok, spávať potom v jasliach a ani v školke po obede a až ako predškolák prestal spávať.

separačná úzkosť... moja dcéra ju mala niekoľko mesiacov...
určite prejde, je to len obdobie, aj keď pre rodičov dosť náročné.