icon

Osemmesačná dcérka odmieta spať doma: ako to zvládnuť?

16. apr 2024

Som uz z toho na nervy. Dcera cerstvych 8m nema rezim. Kazde rano vstava inak vzdy bdie inak. Nic neviem odhadnut. Mam pocit, ze jej nerozumiem. Ako 2,5 mes zacala odmietat spat vnutri trvalo to do 5mesiaca. Tak bol klud zacala spat vnutri. Protestuje zas a momentalne oddnes ju nevieme uspat zas v izbe dokaze plakat aj bdiet 7 hodin ja uz neviem preco sa ta situacia vratila, kedy skonci a co robime s muzom zle 😭😭😭😭. Na stranke lepsi soanik babätiek mi iba napisali, ze zrejme8mes regresia ale ved ona pomaly zacinala protestovat od 7 mes

Strana
z2
yanni
17. apr 2024

A coti brani ist o 9 rano von? Vyzera to tak, ze ti dieta vstava skoro, ked je uz o 9 unavene. Spaok sa meni detom velmi dlho a casto. Maloktore dieta je ako svajciarske hodinky.

autor
17. apr 2024

@betulinka1 dakujem za radu asi ti bude fakt separacna uzkost dnes som k nej lahla a soala hodinu a pol tak sa naobeduje a i ideme asi budu uz iba 2 spanky

betulinka1
17. apr 2024

Treba to prijat, že chces mať doma všetko hotové, spravené, upratané atď... ale to sa proste nedá, ak máš byť 3x vonku na spánok. Ja si pamatám až som z toho mala úzkosti, že sa mi neleskne moja žulová lesklá dlažba dole v hale a kuchyni, že nič nestíham.... Až mi raz sestra povedala, vyser na na to, že sa neleskne a na iné prkotiny, nik to nevidí iba ty, tak pol dna kojís a pol dna si vonku na prechádzke, no a čo. Až keď ona na mna zacala tak tlačiť, že nemusíš mat vsetko typ-top, som si to zacala aj ja tak uvedomovať, že má pravdu a naučila som sa to prijať a zohnala som si upratovačku 2x do týždňa. Ja vonku s malým a ona upratovala. To bolo roky dozadu, moj je už veľký. Nesiem si z toho iba tú traumu, že do nového domu pred rokom, nesmela ísť žiadna lesklá dlažba 🙂 aby som samu seba nesikanovala, že sa neleskne podľa mojich predstáv. Čiže kľud a pohoda, to si nastav v hlave a tvoja jediná starosť je spokojné dieťa, potom bude spokojná matka a spokojná domácnosť. A neboj sa ani ty si nebudeš pamatať, že si nemala požehlené dva týždne, bordel v kuchyni ale nikdy nezabudeš na ten výraz spokojného dieťaťa. Mám na cloude milión fotiek ako moje dieťa spí, smeje sa, je spokojné atd....ale ani jednu s bordelom čo bol okolo.

autor
17. apr 2024

@betulinka1 dakujem krasne za podporu

leonie35
17. apr 2024

Ahoj, moj syn do 15.mesiacov spal len v kociku na prechadzke. Takze ci bolo -5 C alebo 28 C, nemala som na vyber 🙂

angeli121212
22. apr 2024

Ahoj ako uspávaš malú? My sme prešli rôznymi spánkami aj spôsobmi uspávania a aktuálne spí tak, že zaspáva pri mne s fľaškou a keď riadnr zaspí ho prekladám do postieľky

autor
22. apr 2024

@angeli121212 v zavinovacke hojdanim pri flasi zaspi raz ano raz nie na obed to neolati mlieko vtefy nepijem

angeli121212
22. apr 2024

Ok a keď ju uspávaš takto tak sa trhá zo zavinovačky či ako sa správa? Ake spôsoby uspavania si ešte skúšala?

katka533
22. apr 2024

Na lepsi spanok bábätiek na vsetko odpoveda, ze regresia 🙂. 3-4 mesacna, 6-8 mesacna.Blbost

katka533
22. apr 2024

Ja si myslim, ze to je len zvyk.ja som pri prvom tak chodila a pri druhom uz sme len doma spali, az po 2 roku vonku. Ja by som vydrzala doma aspon tyzden a podla mna si zvykne.

autor
22. apr 2024

@angeli121212 ano trha sada vrieska

autor
22. apr 2024

@betulinka1 uz to na nu neplati raz lahnem api dlhsie inimedy nie

autor
22. apr 2024

@katka533 presne to si vystihla

autor
22. apr 2024

@katka533 a ked aom im napisala ze nasa toto robila od 2-4mes te dvojmescna regresia nieje uz neodpisali🤦‍♀️

angeli121212
22. apr 2024

Skušala si bez zavinovačky ? Nechať kus podiviť na posteli a nechať nech si nájde svoju polohu? Náš takto zaspáva už dlho

autor
22. apr 2024

@angeli121212 ano rev vreskot ona domaze bdiet a nervacir aj 7 hodin 😭dnes som zspavala orvy soanik 45 minut vresk protest

svokrinjazykmonika
22. apr 2024

Moja mala minulé leto tiež tak okolo 8m a cez tie najväčšie horúčavy som musela chodiť 3x denne kočíkovať lebo inak mi nechcela spať. Šak nevadí, vydržala som, bolo to len obdobie. Potom bolo obdobie nosenia, iba v nosiči zaspávala.

autor
22. apr 2024

@svokrinjazykmonika a ako dlho to trvalo?

avanka
22. apr 2024

Môj starší spával do roka len vonku. A nie po 1,5 hodine, ale 2 krát denne po 3-4 hodiny a len za chôdze. Ale ja som to akosi neriešila, proste som s ním chodila von,či pršalo, mrzlo,svietilo..

autor
22. apr 2024

@avanka masaker ano ja som to tiez neriesila ale ked som bila chora a mala opakovane zapaly mocakov uz mam
Toho dost☹️

avanka
22. apr 2024

Ja ti verím,zažila som si to, ale..nič iné ti asi neostáva, len vydržať. Dcérku už na spanie vo vnútri po 8 mesiacoch neprestavis

angeli121212
22. apr 2024

máš balkon ani tam by to nešlo? počula som že niektoré maminky aj tak skúšajú

autor
22. apr 2024

@avanka ona spala aj zaspi vnutri len zacala zrazu protestovat po case

autor
22. apr 2024

A pritestuje dlho

autor
22. apr 2024

@angeli121212 nie ona musi mat kocik ipp v pohybe a balkon na nu nelati aj ked bum hybem

angeli121212
22. apr 2024

a keby jej zrušíš jeden denný spánok?

svokrinjazykmonika
23. apr 2024

Možno celý mesiac som chodila 3x von. Bola to katastrofa lebo boli horúčavy ale zobrala som si von knižku a sadla niekde keď zaspala alebo som počúvala hudbu

autor
23. apr 2024
angeli121212
23. apr 2024

No ked idete ju ukladať už je unavená chce spať? Neviem ako si ju poznáš. Náš keď si rušil jeden spánok buď nechcel zaspať alebo spal krátko a vtedy som ho nechávala sa hrať a šiel spať až keď už bol veľmi unavený.. ak sa ti nejaví že by si chcela malá zrušiť jeden spánok tak bohužiaľ budeš musieť nejak vydržať alebo poskúšať rôzne miesta časy spania skúšať čo zaberie ak nič jedine ten kočík

Strana
z2