icon

Poobedňajší spánok predškolákov cez víkend: Áno alebo nie?

15. sep 2026

Prosim vas spia vasi predskolaci cez vikend poobede? Pripadne prvaci ako si zvykli nespat poobede? "Doprajete" im este poobednajsi oddych cez vikend? Dakujem za odpovede 🙂

domka222
15. sep 2026

V škôlke spal,cez víkend doma nie.

anonym_fe351f
15. sep 2026

Naše deti boli bez poobednajsieho spánku od cca roka a pol. Nechceli cez obed spať. Ak cez obed nahodou zaspali, tak to signalizovalo chorobu.

petamich
15. sep 2026

@anonym_autor asi nie je predskolak ako predskolak 🙂 nas cez obed nespi od priblizne 2.5 roka, obcas sa mu stalo, ze v skolke zaspal na 30 min. od nudy, od 4 rokov nespi vobec, lebo ani v skolke nemuseli. Takze nasho nedonutim oddychovat cez vikend ani ked by som ho k tej posteli priviazala 🙂. Ak je tvoje dieta zvyknute oddychovat a spat cez tyzden, tak ja by som sa snazila tento rezim dodrziavat aj cez vikend.

beata_k
15. sep 2026

@anonym_autor Ja by som si rada dopriala oddych, ale uz nespi. 😁

minesasubu
15. sep 2026

syn má 4r a teda odmiet spanok cez deň mimo školky
dokonca na dovolenke alebo pobyte či výlete
naozaj vynimočne zaspi cez vikend
takže sme od toho upustili aby sme neprišli o nervy
ked chce isť spať povie si

denden77
15. sep 2026

moja predskolacka cez den nespi hadam od 2,5 roka 😁

natalia328
15. sep 2026

Ako predškolacka už málokedy zaspala v škôlke, ale cez víkend ju aspoň jeden deň dám si oddýchnuť a aj zaspí. Je prváčka

anonym_111ebc
15. sep 2026

@anonym_autor Náš syn nikdy od 2 rokov nespal poobede. Ani v škôlke. Už boli z neho zúfalí - museli ho presunúť do inej, prázdnej triedy s učiteľkou, aby nezobudil ostatné deti. A doma jasné, že tiež nespal.

Teraz má 30 a prespal by celý deň, keby mohol. Ale má malého syna, ktorý si zatiaľ pospí len chvíľu.

anonym_aac842
16. sep 2026

Dieťa by malo mať cca hodinu a pól oddych (nemusí spat), ak zaspí, tak si to ešte vyžaduje.

lucik194
16. sep 2026

od 2 rokov deti poobede nespavali.

predskolaka by som uz vobec nedavala poobede spat, naco? vsak je to skor 5-6 rocne dieta, to dieta uz davno vydrzi hore.
jasnacka, ked ma vela pohybu doobeda aj na obed a sadne do auta okolo 15:00 tak zaspi, ale to zaspi aj dospelak.....