Chodí kontrola počas PN aj v poobedňajších hodinách?
Dievčatá,prosim vás,mala ste niektorá kontrolu počas PNky v poobedňajších a večerných hodinách?Máme zajtra sv.omšu za otca a chcela by som ísť. Len mám trochu strach,aby mi neprišla kontrola.
Chodia 6.00 - 22.00 pondelok - nedeľa.
Takže buď zariskuješ alebo budeš sedieť doma.
1. Chodia hocikedy.
2. Klamstvo je hriech, ktorý spočíva v úmyselnom hovorení nepravdy s cieľom oklamať blížneho.
Hla, dalsi prejav slovenskeho ludoveho katolicizmu. Klamat je ok, dokonca si pytat navod, ako podvod vykonat. Ak by sa dozvedela, ze kontrola nechodi co ja viem po 14:00, 14:30 by sa nahlas modlila v kostole, ved ona je vzorna veriaca. Fuj, hnus.
Dufam, aspon sa vyspoveda z toho.
Pozri, ja som bola doma dva mesiace a nemala som kontrolu ani raz. Kolegyňa ležala v horúčkach a prišla jej kontrola na tretí deň 🤷♀️
@anonym_autor zavolaj na poisťovňu a oznám im to
1. Chodia hocikedy.
2. Klamstvo je hriech, ktorý spočíva v úmyselnom hovorení nepravdy s cieľom oklamať blížneho.
@patrike A kde autorka klame?
@patrike A kde autorka klame?
@thirstymonk Akoze kde ? Hlada navod, ako oklamat kontrolu.
Bohužiaľ chodia v časoch ako uviedli. Najhoršie na tom je, tak ako tu aj ktosi píše, že za dva mesiace nemal kontrolu a iný mal kontrolu na tretí deň. Nevieš to dopredu zistiť, lebo im to náhodne generuje počítač, že koho majú ísť skonrolovať.
Takže dokiaľ nemáš vyslovene známeho na socialnej poisťovni, ktorý ti povie "Dneska ťa vybral počítač na kontrolu, prď doma", tak si nepomôžeš.
Ak ide o prvých 10 dni PN, tak tie kontroluje zamestnávateľ, ak si TPP... takže pokiaľ zamestnávateľ nie je úplný asshole, tak normálone zavolaj šefkovi, povedz: šefe, taka a taka vec, chcem na hodinku zmiznuť, aj keď som PN, lebo to ma pre mňa mimoriadne veľký význam.
A potom ešte jedna možnosť - ako správny pápeženec ti dám hint. Ak ide o zdravie, treba ti "ospravedlnienku". Napríklad bločik z lekárne s časom, ktorý bude dostatočne obhájiteľný. Alebo sa zatváriš, že ťa seklo, pôjdeš na inekciu do riťky na pohotovosť a vypýtaš si potvrdenie, že ťa seklo a tak si mimo vychadzok musela ísť urgentne na pohotovosť.
Proste klasická ľudová tvorba.
@thirstymonk Akoze kde ? Hlada navod, ako oklamat kontrolu.
@patrike To ešte nie je klamstvo, nebyť doma cez PN, stary moj.
Ak mas vychadzky zavolaj dr. A dohodni sa s nim nech ti ich posunie na cas, kt. potrebujes. Je to otazka jedneho telefonatu. Lebo kontrola moze ale nemusi prist.
Ak mas vychadzky zavolaj dr. A dohodni sa s nim nech ti ich posunie na cas, kt. potrebujes. Je to otazka jedneho telefonatu. Lebo kontrola moze ale nemusi prist.
@anonym_73a8f3 Presne tak, najlepšie a najlegálnejšie riešenie
@anonym_autor Pomodlis sa doma, zapalis si sviecku. Je to rovnaky umysel, ako keby si bola na omsi.
1. Chodia hocikedy.
@patrike ako klame? Len sa pyta ci chodi kontrola a kedze chodi staci jej zavolat zajtra doktorovi aby posunul cas vychadzok a nikoho tym klamat nebude a ani kontrola v case vychadzok nepride.
vychadzky mozes mat aj vecer, ak tak to riskni ja som PN 3 mesiace a este som nemala kontrolu ale mozes mat aj v prve dni je to nahoda vacsinou
@patrike zase prrrr. Je to omša za otca. Zrejme to pre ňu dosť znamená. Možno odišiel len nedávno, vyrovnáva sa so stratou... Opýtala sa, dá sa odpovedať aj slušne.
@ukulela toho chlapa mám zablokovaného, lebo mi neskutočne lezie na nervy a vidím, že som veľmi dobre urobila.
Popros lekára, nech ti zmení vychádzky v daný deň na iný termín. Prípadne si zozeň v tom čase aspoň doklad z lekárne na niečo veľmi, veľmi dôležité a modli sa, aby to prípadne pani pochopila. Sme iba ľudia. Ja som bola x krát na kontrole a v určitých prípadoch som urobila výnimku.
Neriskovala by som to. Som veriaca, ale ani tak by som nesla na omsu.
1. Bola by si pocas omse roztrzita, ci sa nic nestane, resp. ci nepride kontrola.
2. Tym, ze je omsa odsluzena, ste urobili pre otca skutok. Nie je to limitovane poctom zucastnenych.
3. Dala by som odsluzit dalsiu omsu, ked ti skonci PN. Otcova dusa sa potesi. Omse nemusia byt iba na vyrocie. Mozu byt hocikedy.
@anonym_autor 6-22
@anonym_autor ja davam pravidelne sluzit svate omse za pribuznych a nie vzdy sa mi da ist osobne. Bud som niekde inde na omsi alebo som s detmi doma, ak sa mi neda, tak v tom case sa pomodlim, myslim na nich. Ten umysel je jasny. Nie je povinnost na tej omsi byt. Ja by som to asi neriskovala alebo skusila si vychadzky posunut, len neviem, ci sa to da takto jednorazovo.
Bohužiaľ chodia v časoch ako uviedli. Najhoršie na tom je, tak ako tu aj ktosi píše, že za dva mesiace nemal kontrolu a iný mal kontrolu na tretí deň. Nevieš to dopredu zistiť, lebo im to náhodne generuje počítač, že koho majú ísť skonrolovať.
Takže dokiaľ nemáš vyslovene známeho na socialnej poisťovni, ktorý ti povie "Dneska ťa vybral počítač na kontrolu, prď doma", tak si nepomôžeš.
Ak ide o prvých 10 dni PN, tak tie kontroluje zamestnávateľ, ak si TPP... takže pokiaľ zamestnávateľ nie je úplný asshole, tak normálone zavolaj šefkovi, povedz: šefe, taka a taka vec, chcem na hodinku zmiznuť, aj keď som PN, lebo to ma pre mňa mimoriadne veľký význam.
A potom ešte jedna možnosť - ako správny pápeženec ti dám hint. Ak ide o zdravie, treba ti "ospravedlnienku". Napríklad bločik z lekárne s časom, ktorý bude dostatočne obhájiteľný. Alebo sa zatváriš, že ťa seklo, pôjdeš na inekciu do riťky na pohotovosť a vypýtaš si potvrdenie, že ťa seklo a tak si mimo vychadzok musela ísť urgentne na pohotovosť.
@thirstymonk ako spravny papezenec si jej dal navody ako klamat, teda ako vedome spachat hriech. Tomu ja hovorim farizejstvo
Keď si doma chorá na PN, nemôžeš sa pripojiť na tú omšu online cez internet? Nemáte tam takú možnosť?
@anonym_autor tak im napis nech pridu do kostola a rovno nech ti daju aj rozhrešenie😉
Pozri, ja som bola doma dva mesiace a nemala som kontrolu ani raz. Kolegyňa ležala v horúčkach a prišla jej kontrola na tretí deň 🤷♀️
@anonym_c6b8da Mne na druhý deň 😅 A to som doma ležala so zápalom pľúc. Ešte mi povedali, že ePN majú v systéme hneď a teda nechodia až po 10 dňoch.
@thirstymonk Môžu prísť aj počas prvých 10 dní. Nakoľko je už ePN a to vidia v systéme hneď. Ja som tak mala hneď na druhý deň. Sama pracovníčka mi povedala, že chodia aj počas prvých dní. Systém vyhodí iba meno a adresu. Nevedia koľko a s čím si na PN. Len, že si na PN.
@anonym_autor Pomodlis sa doma, zapalis si sviecku. Je to rovnaky umysel, ako keby si bola na omsi.
@adri266 to moze tvrdit len ateista, alebo vlazny veriaci 🙂
@anonym_c6b8da Mne na druhý deň 😅 A to som doma ležala so zápalom pľúc. Ešte mi povedali, že ePN majú v systéme hneď a teda nechodia až po 10 dňoch.
@anonym_5d8b7c vsak ale prvych desat dni kontroluje zamestnavatel, ci to uz neplati? Ja ani neviem PN som bol naposledy v roku 2017
@thirstymonk ako spravny papezenec si jej dal navody ako klamat, teda ako vedome spachat hriech. Tomu ja hovorim farizejstvo
@anonym_140746 Hrozne daco! Asi teraz pojdem rovno do pekla.

Áno, chodia bežne aj v takom čase.