Poradenstvo Pre lepší spánok bábätiek: Aké máte skúsenosti?
Ahojte aké máte skúsenosti s týmto poradenstvom? Spánok našeho bábätka je krátky; denne spanky 30-45min, občas sa stane že jeden spánok potiahne viac. Trvá to dlhodobo asi už 3-4 mesiace, aktuálne ma 6,5 mesiaca. Večierku mame o 19-20:00, ideme podla denných spankov a kedy skončí posledný. Keď spi 40min tak ma väčšinou 4 spanky ale ten posledný je neskoro keďže BO sú už 2-2,5h, takze večierka aj po 20:00. Keď sa podarí jeden spánok natiahnuť tak vyjdú 3 spanky ale aj tak posledný sa skončí skoro a potom je do večierku 3-3,5hod hore a to sa mi zdá dlho. Na večerný spánok nechem dávať spat skôr ako 18:30. V noci sa budi do 40minut s plačom a treba ho utíšiť, dať dudlik, a taký plac sa zopakuje aj niekoľko krát za večer, potom už spi ďalej, ale po polnoci sa budi 3-4x a vstáva 6-6:30. Vážne som uz vyčerpaná z tých noci, už som sa snažila kadečo ale vždy to je rovnaké, aj predĺžiť tie spanky som sa snažila, vacisnou sa nepodarí. Rozmýšľam či si nezaplatiť poradenstvo, či nemôže k lepšiemu spanku pomôcť to.
@anonym_autor V prvom rade nema rezim. Bud ma 3 alebo 4 spanky. To si musis ujednotit. Podla mna chodi dost nezkoro spat o 20:00. A pravdepodobne je preunavene. Unavene dieta zle spi a x krat sa budi. Motas sa v zacarovanom kruhu unavy a zleho spanku
@anonym_autor polročne babo, nie je novorodenec, čiže 4 spánky je podľa mňa až moc
Ked sa zobudil rano o 6 vedel este potom dospať do 8 poobedw spanok bol tak 2-2,5 hodiny v kočiku vonku aj 4, večer vzdy spanok o okolo 7-8 tak to bolo do roku.. teraz ma 2 roky, cez deň už moc toho nepospí a večer ide spať okolo 8 .. ak mi zaspí cez deň, chodí spať aj so staršími o 9
@anonym_e99139 áno 4 sú moc ale 3 malo ak každý spánok ma 30-40 min. Preto niekedy 4 spanky. Dnes spal od 8:00-9:30. Od 12:00-12:45 a 14:45 do 15:30. Čiže ten tretí spánok skončí skoro a do večierky ďaleko, zvykla som dávať 4 spánok keď tretí skončil ešte skôr, taký krátky. Len potom večierka je neskorá. Ani tak dobre ani tak.
@anonym_autor V prvom rade nema rezim. Bud ma 3 alebo 4 spanky. To si musis ujednotit. Podla mna chodi dost nezkoro spat o 20:00. A pravdepodobne je preunavene. Unavene dieta zle spi a x krat sa budi. Motas sa v zacarovanom kruhu unavy a zleho spanku
@beata_k raz ide skôr spat na noc raz neskôr závidí od tých spankov. Keď on nevie potiahnuť dlhšie spanky potom ten tretí skončí skoro. Fakt neviem čo mám spraviť aby to bolo lepšie.
Každé dieťa má inú potrebu spánku. U tvojho je problém, že nemá režim. Ani cez deň ani v noci poriadne nespí. BO 2 - 2,5 hod je na polročné málo. Nie je unavené, preto málo pospí.
Každé dieťa má inú potrebu spánku. U tvojho je problém, že nemá režim. Ani cez deň ani v noci poriadne nespí. BO 2 - 2,5 hod je na polročné málo. Nie je unavené, preto málo pospí.
@anonym_875591 práveže by som povedala že je unavený. Lebo sledujem jeho únavu a keď je unavený ideme spat. Keď spi 30 min. Aj keď spal 1,5 hod tak už po 2bo mi driemal na prsníku ale nakoniec zaspal v kočíku po 2,5h bo.
My sme mali 4 spanky dost dlho. Lebo ich mala kratke, len 30 -40 minutove. Na posledny spanok som davala maximalne najneskor o 18.00, tiez maximalne na 30 min, spinkat chodievala medzi 20.00-21.00, v noci budila sa tiez 3-4x ako kedy. Bdele okna sa menili podla toho ci isli zubky, ci sa nieco nove naucila z motoriky atd. Vtedy sa zvykli skratit a bola rychlejsie unavena. Stale sa to striedalo, mozno tyzden bol jeden ‘ rezim ‘ potom zas vselijake. Proste to niektore dietky tak maju. Budicek rano tiez mavala niekedy medzi 7-8, potom sa to stiahlo na 6-7, teraz zase spava do 8.
Na tie dlhsie denne spanky musela proste dozriet sama, nepredlzovala som nasilu, nemalo to zmysel. Raz som ju douspala co sa zobudila po 30 min a spinkala mi vyse hodiny a pol, a co potom stvarala bolo priserne, zobudila sa s hroznou naladou, uplakana, neprebrata, proste horsi stav ako ked spinkala len 30 min, tak som si povedala ze dobre, budes spinkat ako chces, netlacila som na to. Stacilo jej 30 min 4x denne.. prve bdele okno mala zvycajne najkratsie, posledne najdlhsie. Uspavala som ked som videla ze je unavena, nedrzala som nasilu hore lebo bdele okno. Nie, proste kazde dietko ma inu potrebu spanku. To sa neda zostylizovat jednotne.. a ze si z toho unavena ti verim. Nam to trvalo tiez, kym sa to ustalilo. Tiez bola ‘sranda’ prechodu z 4 spankov na 3, v jej veku uz dietky daaavno boli na 3 a ona stale na 4. Ale netlacila som na nu, lebo jej to tak vyhovovalo. Chvilu sa to este tak striedalo, raz 4 raz 3 spanky. Ale stale som sa snazila nech posledny spanok ma medzi tou 17-18, max do 18:30, aby vecierka zas nebola velmi neskoro. Ale ked bola, tiez som z toho si nerobila hlavu, proste sa to striedalo vselijak. A ze sa tak budi v noci splacom? To nam napriklad robieva, ked bola prestimulovana z dna, ze toho na nu bolo moc.

@anonym_autor polročne babo, nie je novorodenec, čiže 4 spánky je podľa mňa až moc
Ked sa zobudil rano o 6 vedel este potom dospať do 8 poobedw spanok bol tak 2-2,5 hodiny v kočiku vonku aj 4, večer vzdy spanok o okolo 7-8 tak to bolo do roku.. teraz ma 2 roky, cez deň už moc toho nepospí a večer ide spať okolo 8 .. ak mi zaspí cez deň, chodí spať aj so staršími o 9