Praktizujete stráženie detí počas poobedného spánku?
Ahojte✋ vôbec sa ma to netýka, ale robíte to tak, že uložíte 2 ročné dieťa(každý deň 2x) do postieľky a strieda sa počas spánku mama, otec, dedko, babka, ujo, proste kto môže, aby to dieťa ani sekundu počas spánku nebolo samé?
A mama mohla ísť robiť niečo iné? Aby vždy počas tých 2 rokov tam niekto bezpodmienečne držal stráž?
Lebo neviem vysvetliť, že som o tom ešte nepočula..
Praktizujete to rovnako, či nie?
Vďaka a peknú nedeľu🫶
Mozno si chcú tiez oddýchnuť (zdriemnuť) a mat chvilu ničnerobenia
Ked to vsetkym vyhovuje, tak co riešiť..
Citlivost a bojazlivost s tym nebude mat nic najskor. Su obdobia, separacka, vojenie sa ludi, obrazov, tienov, mozog sa vyvija a uvedomuje a spája so kadečo. Prejde, pride zase ine obdobie
Mama cez víkend rozvrhne služby a vybavené,. Len ja sa nad tým zamýšľam😅
@pralinka86 no oni pri postely sedia na stoličke😅
@macatt a vidis ich ako sedia? 🙂
@pralinka86 nevidím, ale pýtala som sa, keď som to nevedela pochopiť aj na tieto detaily.. že lebo dnes sa budú striedať dvaja..
Mne sa to až také čudné nezdá, pretože moje dieťa nespalo poobede, ak pri ňom niekto nebol (neležal). V momente, keď som sa ja či manžel pokúsil/a od neho odplížiť (doslova), rozlepilo oči a bolo po poobednom spánku (aj keď sme si mysleli, že už tvrdo spí a nemôže vedieť, že tam nie sme). No a kedže sme potrebovali, aby aspoň chvíľu pospalo, tak ten jeden z nás sa "obetoval" (a obvykle poležal, podriemal či čítal si s ním)...
Nuž každý sme nejaký, ja len dúfam, že tam nebudú sedieť aj v puberte.
@macatt dcéra v takom veku už cez deň nespala ale syn občas ešte áno , ale nikdy to nebolo tak že by bol stále niekto pri ňom. Však 2 ročne je veľké dieťa a pokiaľ je zdravé , tak môže spať samé v miestnosti. Vždy som nechala pootvorené dvere a išla si svoje robiť, hrať sa so staršou dcérou ale čokoľvek. Jedine manžel české pri ňom byť keď som išla preč ale aj to len preto že si pri ňom pospal aj on.
ľudia sú rôzni. mám známu ktorá dodnes budí každé ráno dćeru telefonom, aby nezaspala do práce - aj keď tá je už tiež sama mamou 🤦♀️
Preboha akože to myslíš vážne? 😂 Vždy od narodenia som uložila dieťa na spánok a išla si urobiť svoje veci raz za čas som nakukla či je vsetko ok. Ale žeby som pri ňom 3 hodiny sedela úplne nonsens nepredstavitelne.
@macatt O tomto som ešte nepočula. Je to psycho 😅. A zaujímalo by ma, ako fungujú, keď dieťa nespí... To si k nemu mama zavolá stráženie aj keď sa potrebuje ísť vycikať a dieťa sa pekne hrá? Či ho aj na wc berie so sebou? Predpokladám, že ide o jedináčika a jediné malé dieťa v rodine...
Moj syn spava od 6 mesiacov sam v izbe, celu noc, aj pocas dennych spankov. Neviem si predstavit aplikovat tuto metodu aby stale s nim niekto bol 😂 Ja zavriem dvere a pokial ma nevola tak do izby nejdem, max. predtym ako idem spat ho zakryjem.
@mclissa veď presne, načo aj rušiť dieťa pri spánku.. vyslovene mama uspí a príde stráž1, potom príde stráž2( odbehne od varenia, pri ktorej, keď sa zobudí tak neplače) lenže potom musí stráž2 odísť(dovariť a pripraviť jedlo, keď sa dieťa zobudí) tak ešte na pár minút sa vráti stráž 1 a potom rýchlo dobehne stráž 2, alebo mama 🙉 ja si to nevymýšlam fakt✌🏼
@macatt A to aj v noci sa striedajú, aby pri ňom vždy niekto bdel a dával pozor, či dýcha? 😀 Lebo ak nie a rodičia sa spoliehajú "len" na to, že by ich zobudil plač či kašľanie alebo kroky, tak sa môžu spoľahnúť aj na pootvorené dvere na izbe a na to, že ho začujú, keby sa zobudilo... Že nemusia byť pri ňom v jednej miestnosti...
@macatt Tak takto sme to nerobili, na druhej strane mat spiace dieta non-stop na kamere nie je az take odlisne, je to tiez non-stop monitorovanie, len je to praktickejsie. Ja som nemala nikdy ani kameru, bola som vacsinou na rovnakom poschodi. Monitor.dychu sme ale mali.
Tiez si nemyslim, ze dietatu.vadi, ze niekto pri nom nonstop je a ze sa pri nom striedaju jeho blizki ludia. Vela deti ma lepsi pocit, ked tam niekto je.
Horsia je prilisna uzkostnost v case, ked je hore.
@marianarem áno, robia ako im to vyhovuje a dieťatko je pre nich stred vesmíru a asi nechcú aby sa budilo samé.. hlavne si to môžu dovoliť, keďže strážiť má kto..
Podľa mňa sa tam tiež natiahnu :D moj muž sa tiež cez víkend hrnul "strážiť" spiace deti. Ale u mojich to aj malo zmysel, samé pospali slabú pol hodinu, keď bol niekto pri nich, tak potiahli aj dve hodiny. A ako matka poviem, že pohľad na spiace dieťa je aj veľmi príjemný, sú rozkošné a pekne voňajú... ak je pre tú rodinu dieťa stredobodom, tak verím, že si to aj širšie príbuzenstvo užíva.
@jarnajar určite si to užívajú.. len som to nepochopila, prišlo mi to, že si to zbytočne komplikujú a ešte som to nepočula, tak som bola zvedavá.. lebo je aj rozdiel si schrupnúť s dieťaťom, pritúliť si ho a potom takto sa prestriedavať aj na stoličke a šuchotať, kosti pukajú, podlaha..😃 nevidela som v tom zmysel a nie som sama..

@kiki68 veď práve, aj oni majú, len nikdy nepoužili.. dieťatko je citlivé a bojazlivé, asi to teraz už nechcú meniť.. mama je práve taká rebelka povahou, priebojná a sebevedomá, vôbec mi to k nej nepasuje a prekvapilo ma to len.. príčinu nehľadám, len ma to zaujíma, či to tak robí ešte niekto..