Prechod z 4 spánkov na 3. Kedy je správny čas?
Ahojte, dcérka ma o týždeň 5 mesiacov a neviem, či by už nemala prejsť na 3 spanky. Ide o to, že už sa jej predĺžili bdele okna (bez problémov je hore 1:45-2:00), keď sa zobudí v noci tak buntoší aj hodinu a pól a odmieta posledný spánok. Len neviem ako na to a či treba lebo je to prvé bábätko. Teraz aj ráno vstáva všelijak, doteraz vstávala 5:00-5:30, teraz raz vstane o 5:00 niekedy až 6:30, raz ma aspoň prvý denný spánok dlhší ( hodina a pól) a občas aj treti alebo sú všetky spanky 30min. Rozmýšľala som, že by sa to aj tými troma spankami ustálilo a boli tieto jej šlofíčky predvidatelnejsie 😅 kľudne napíšte čo si myslite, poraďte mi alebo napíšte váš nejaký časový harmonogram 😄
Ešte dodám, že chodí spinkať okolo 19:00
Toto som nikdy neriešila.
Tešila som sa, že mám deti, ktoré spia, nevreštia, viem ich utíšiť, keď plačú. Lebo vždy, keď som si zvykla na nejaký dobrý detský návyk, do týždňa, ako som si ho v duchu pochválila, bolo po ňom.
Jasné, že snaha o nejaký denný režim bola, ale vždy treba počítať s tým, že to nemusí byť dodržané každý deň, do toho zuby, kolika, veľké teplá... Že je to iba orientačné.
Hlavne pri dvojčatách 😆
@anonym_autor áno vyzerá že je pripravené na 3 spánky.
@anonym_autor prvý spánok Krátky druhý dlhý a tretí ultra krátky. Takto by to malo fungovať. Zratajte si koľko spi v noci a vzhľadom k tomu rozratajte denne spanky. Ten prvý spánok ideálne nech nemá nejako moc skoro. Obedny nech riadne pospi do sýta a posledný 20-30 minút. Niekto kyve hlavou že dieťa nie je tabuľka ani robot. Ja vdaka picitaniu spím celú noc. Viem kedy pôjde spať, máme režim ... Je to volba

@anonym_autor my sme presne tak tyzden pred 5m presli na 3 spanky, dovtedy bolo rozhadzane, nevychadzalo to, spal 30min...jedneho dna sme potiahli na 3 spanky a od vtedy nam to drzi...par tyzdnov len zatial..
Tiez vstava kadejako ale snazim sa mat prvy spanok najskor 8:30, max hodka, druhy spanok 1,40 max 2 podla toho kolko trval prvyspanok...niekde od 11:30 do 14:20... a treti spanok pol hodka v nosici cca 16:30-17:00 ale niekedy to pretiahne...tiez mame rutinu okolo 19:00