Prečo dieťa prestalo spať a je plačlivé?
Zúfalstvo!!!!!!!
Som s nervami prvý krát v živote v koncoch. Moje decko nespi. Prestalo spať. Donedávna spalo ešte poobede 2hodiny a zrazu vynechalo obedny spánok a nespi. Zaspáva o 23:00. Vstáva okolo 8.
Vek 4r
Cez deň sme von, prechádzky v prírode, bazén, bicykel, hry. Cukor minimálne.
Čo je s ňou?!
Je odo mňa hnusne že som chcela mať kľud aspoň po 9?
Môže to byť nejaká diagnoza? Porucha? Ja už vážne uvažujem nad dostupnými liekmi na spanie pre deti.
Cez deň je nejaká plačlivá. Začala byť strašne citlivá a rozplače ju každá maličkosť.
Nerozumiem čo sa deje?
Zažili ste niečo podobné?
Donedávna spávala v noci 10h + 2-3hod poobede. Teraz 9hod
Ja by som chcela navod ako udrzat dieta v posteli v nepritomnosti rodica.✋🏻
@hederamonstera ved toto.
To vôbec neni cesta odísť a nech si robi dieťa co chce. Ja som za uspavanie, keď je potreba.
Niektoré deti si dajú povedať iné nie.
To je hrozne rozdielne to sa nedá paušalizovať
Mám dve deti, jedno prestalo spať cez deň, keď malo 2,5 a druhé už v 2 rokoch 😉 mladší syn má 6, vstáva o siedmej a do desiatej je hore 🤷🏻♀️ pomôže mi, keď sa budem rozčuľovať?
Hlavne sa na to nehnevaj, staršie dieťa prestalo mať denný spánok v 3 rokoch(áno v škôlke sem tam zaspala) a mladšia 3 r.keď je v škôlke zaspí, keď je doma nechce ani za svet. Pri staršej som nemusela vôbec byť pri zaspávaní. Pri mladšej do 2,5 roka.
Všetko je len obdobie. Nenervuj sa. Bude lepšie. Večer zaspia super, ráno by som budila o siedmej. Aj teraz to robím. A večer mám kľud o pol deviatej od obidvoch. Mňa nezaujíma či víkend alebo pracovný den. Ja zasa nechápem ako niektorí rodičia chodia o deviatej večer ešte vonku na ihriská a prechádzky..
Moje chodia do škôlky aj cez prázdniny takže režim funguje ďalej.
Na tvojom mieste keď cez deň nespí, by som ju ukladala už o siedmej večer, takto spia moje. Ráno o siedmej hore, večer o siedmej spat bez diskusii. Nemusí už spat cez deň, moja 3 ročná to v pohode dáva presne takto.
Ale ja som viac prísna v tomto, nepresvedčiavam proste ideš spať, vyjde z izby 3 krát, zvýšim hlas, že stačilo. A zaspí. Staršia ma režim, že ide spať keď mladšia zaspí, ale aj tak je pokoj o pol deviatej. Režim síce prísny , ale funguje.
Týmto ju len vyrusujes,u nas sa lezalo rozpravka,zavrela som oci a decka po chvilke spali,treba režim,o 20 boli v posteli
@mnamko hahahh supee rada diky
Mne nepríde že jej tých 9h stačí. Vidím na nej že je unavená. Dnes zivala od 12. Dala som ju spať ale ani náhodou. Ziva celé popoludnie. Som zvedavá kedy zaspí večer. Dnes vstala už o pol 8. Keby som na nej videla že je v pohode neriešila by som to ale vidím že nie je. Je unavená, nevyspatá.
Stále váham ktorú metódu zvoliť. Trpezlivo čakať kedy zaspí alebo odísť ako mi tú radi väčšina a presne trvať na svojom. Je dosť citlivá tak neviem či urobím správne keď pri zaspavani budem na ňu ako policajt.
Veď ignoruj ako ti radila Sandra, chceš mať kľud, o 1-2 týždne si zvykne. Ja chápem, zažila som, empatia atď., ale ako vidíš potom nemáš kľud ani o jedenástej večer. Žiadne tutuli mutuli, lebo chcem aby bolo dobre.. a potom deti skáču po hlavách matkám, lebo sú dupnu nožičkami a idú spať ako sa im zachce. Autorita nula.
Mne ten policajt zabral, trvalo to dokopy 1-2 týždne, teraz mi dajú samé pusu a idú spať.. prekonaj sa.
Mne je jedno čo si tu pomyslia mnohé, ale ja mám kľud večer po celom dni v práci a s mužom máme čas pre seba. Ty a mnohé tu asi nie.
Podla mna je to ok. Je teplo, leto, deti nechodia do skolky, nemaju rezim. Moja 4 rocka na dofce chodila spat o pol 1 v noci🙈 ale to bola dofca… je to uplne normalne, ze nespia uz cez den. A vecer ju skus ukladat skor- asi je nervozna z unavy
Ale ak muža v noci kope (to robí aj môj) tak nemusí spat medzi vami. Dať na postel zabranu a spi na kraji len vedľa teba
V tomto veku už cez deň ozaj spat nemusí.Mam 4 ročného a keď ráno spi do 8 zaspí okolo 21.30-22.00.Teraz sú horúčavy,máte doma klimatizáciu?Aj dospelákom sa zle spi v horúčavách.Tak ju skusdat poobede len oddýchnuť,čítajte si,skladajte puzzle,pozrite rozprávku.Aj pritom si oddýchne.
Som sa zasmiala trosku 😁 vieš čo je zúfalstvo? Keď máš doma 2 ročne dieťa a malé bábo sa ti budí každú pol hodinu či v noci , či cez deň. Ja som uz bola tak zle že som rozmýšľala nad samovraždou 😁🤣🤣🤣 a toto trvalo asi rok .. rok a pol. To bolo zúfalstvo. S mužom sme sa museli v noci striedať 🤣
Nás ma tri roky a takto to mame už zopár mesiacov. Od 2r mal obedny spánok výnimočne, od 2,5 vôbec. A tiež zaspáva okolo 23 a vstáva okolo osmej. Keď spával ešte cez obed ako 2rocny, tak niekedy zaspal aj 23:30 🤦♀️😭 od narodenia je zlý spac…
A ešte dôležitý dodatok - neexistuje aby sa hral sám, kým nezaspi, potrebuje pozornosť, inak vresti ..
@nika_23 môj má už našťastie 6 rokov. To obdobie bola moja nočná mora. Pamätám ako som ho poobede o 14.00 kolísala a nechcel spať, ja som plakala, bola som taká neskutočne unavená že ma uz miestami vypinalo. Čakala som na muža kým príde z práce aby som konečne mohla ísť spať. Doma ďalšie 2 ročne dieťa, ktorému sa bolo treba venovať. Bolo to veľmi veľmi náročné
Myslím ze veľa detí je podobných tomu tvojmu. Bud sa vyspís do 8 to je u mňa luxus a podarí sa možno 10x krat za rok, alebo ju zacni budiť skôr, aspoň vyskúšať ci skôr zaspi. Ja mam zázračné deti chodia o cca 8 spavat ale okolo tej 6 rano budíček. Staršia takmer 6 ročná v noci sa budí, máva desy, občas namesacna, abo cikat, piť a mladšia 2 a pol rocna prespala od narodenia asi 10x celu noc... nejaký ideál asi neexistuje, len sa s tým zmieriť ...
Caje pre deti na pokojny spanok, alebo esencialny olej do vonnej lampy levandulovy, pripadne nakvapkat aj do vody ked sa kupe, lahnut vedla nej do postele , zhasnut a ked do 30 minut nezaspi tak ju nechat v postely samu nech si lezka potichucku, alebo citanie rozpravok na dobru noc...
Nas 4 rocny spi 9-10 hodin, ale zaspi o 21:30 a vstava o 6:30 - 7:00. Mne to vyhovuje. Tu kde zijem idu 4 rocne deti do predskolskej a tam sa nespi. Takze urcite by som ju nenutila spat cez obed.
Ale podla mna jej chyba viac spanku a preto sa rano tazko budi a je placliva. Celkove ked nie je dost spanku, tak sa dieta cez noc budi.
Ja by som isla do postele o 20:00. Na to ale potrebujete skratit ten cas vonku. Potrebujes zacat kludovy rezim tak 2 hodiny pred vecierkou. Aj ked nezaspi, aspon nech lezi v posteli. Skusila by som 2 tyzdne a ak bude stale zaspavat o 23:00 tak nieco ine treba vymysliet.
Tiez si myslim ze jej chybas. Preto bojuje zo spankom, lebo nechce spat sama. Noci bez teba proste nie su dobre. Kazdy clovek sa pocas spanku niekolkokrat zobudi, ale hned zaspi. Myslim ze ona v tom momente ked sa zobudi, tak ta hlada a ked ta nenajde, ide hladat. My sme kupili postel a pridali k nasej manzelskej. Bezne sa stane ze sa syn zobudi, naciahne sa a chyti ma rukou a spi dalej, akoby si overoval ze som tam.
moje dieta ma 3,5 roka. vstava o 6, cez den nespi a zaspava okolo 20-21. ma to tak uz 1 rok.Samozrejme je unavene a podrazdene ale na obed nezaspi.vsetky moje deti to tak mali

Kazde dieta ma inu potrebu spanku. Su deti, co spia cez obed aj v 6.rokoch a su deti, co nespia cez obed od 2.rokov. Mas priemerne dieta, ziadny armagedon. proste uz cez den spat nepotrebuje. sn.azit sa viac unavit ju cez den, aby vecer skor zaspala, ale ukladat 4roc.dieta a spat s nim, aby spalo, je pre mna uz neprijatelne, take dieta uz musi samo chapat, ze sa z postele nevstava, lezi sa a spi. a pre mna je tazke sci-fi, aby bolo dieta o osmej vecer v posteli. mam 2 a pol rocnu a chodieva spat medzi 21.30 a 22.00. my sme bezne do osmej vecer vonku na zahrade, alebo u susedov, casto grilujeme, muz v sezone chodieva neskoro domov z prace, to by ho mala cez tyzden ani nevidela.