Problém so spánkom u 5-ročnej

moomof3
22. dec 2024

Ahojte mamky, už cca pol roka má 5r. dcéra problém večer zaspať.. či je unavená, či spí či nespí poobede.. už sme s mužom zúfalí, neustále vybehuje z izby aaaa mami toto som ti chcela povedať, idem cikať, piť ( popritom všetko pred spánkom spravené), niekedy plače niekedy sa smeje, niekedy plače že jej niekto chýba.... je to druh nejakej regresie v tomto veku ? ( 😆), alebo jednoducho sa zmieriť s tým že ju to niekedy prejde? Zaspať jej niekedy trvá od 30m-1.5h
🙏🙏 Máte skúsenosť?

ankare
22. dec 2024

@moomof3 a keby si bola pri zaspavani s ňou? Škrabkala ju, hladkala,... Je maličká, potrebuje Ťa. Čoskoro už budeš len spomínať ❤

deti95060810
22. dec 2024

poznáme, ale vo vyššom veku...

1mina
22. dec 2024

Ja som veru pri zaspávani aj pri 6rocnej. Aj keď mužovi sa to zdá veľa a tiež na reči. Ale na jednej strane mne to nevadí a bude mi to chýbať, a n druhej strane presne ak nie som v izbe tak vide 1500 krát mi niečo povedať, cikať, piť, toto hento 😂 keď som pri nej do pol hodky aj skôr zaspí

zuzkaa1991
22. dec 2024

@moomof3 moja ma skoro 7(v marci).a stale.s nou idem.si lahnut sama by nesla po prve a po druhe urcite by to iste robila ze by vybehala.von a pytala.stale nieco ;) a kedze nespi cez obed tak zaspi do 10min (tiez nam.trvalo zaspat aj hodinu a pol ked spala v škôlke)

erika237
22. dec 2024

Mozem napisat, ze nie si jedina a ocividne to nie je ojedinele, u nas 5 rocna a asi sme to “zvdali” a ano chodime si s nou vecer lahnut.

fairyy
22. dec 2024

@moomof3 u nas toto bolo do 8mich rokov... brr az neprijemne mi prislo ked si na to spomeniem asi tak do 6tich mi to prislo mile, ze jej ako ma potrebuje neskor uz ani trosku... ona zaspavala aj do pol noci denne! hlasky ako mami este nespim kam ides, hmkaj, spievaj, tisko, skrabkaj, hladkaj kazdy jeden den hodiny a hodiny uspavania a do toho cikat mi treba, smadna som, hladna som, tma tu je, vela svetla tu je, pocujem susedov, velmi ticho tu je ....aaaaah dufam ze az tam sa nedostanete a nemam na to ani riesenie iba slubujem, ze to nebude do 18tky a vyrastla z toho

moomof3
autor
22. dec 2024

Dobre, super nie sme sami🙏... Ja som v izbe pokedy syn 1.5r nezaspí.. ležím vedľa v posteli takže neodídem hneď, malému trvá cca 10m pokedy zaspinká, medzitým tiež zaspí aj skoro 8r dcéra.. majú pustený aj biely šum...
Máme aj rituál že každý večer sa idú baby poškriabkať, najprv ocko potom ja, polubime sa... Takže asi len prečkať 🙏🙏👍

moomof3
autor
22. dec 2024

@fairyy och cítim s vami to muselo byť strašne unavujúce, frustrujúce... Žiaden čas pre seba, no som rada že to teda netrvalo dlhšie 🥹

moomof3
autor
22. dec 2024

@erika237 no, toto je náš jediný čas s mužom a veľmi by sme neradi o to prišli 🥴