Problémy so spánkom u bábätka cez deň. Ako ich riešiť?
Ahojte mamičky, idem si k vám po radu. ❤️
Máme doma dvojmesačného chlapčeka a ja už si úprimne neviem rady. Cez deň má obrovský problém zaspať. Zaspí iba na rukách a väčšinou len pri mne, keď s ním skáčem na fitlopte. Prakticky od rána, ako vstaneme, až do večera je na rukách alebo na fitlopte.
Nechce spať v kočíku, v šatke ani v nosiči. Nechce byť ani pri manželovi či pri niekom inom – upokojí sa iba pri mne. Skúšali sme už naozaj všeličo, ale nič nezaberá. Koliky nemá a podľa vyšetrení by ho nemalo nič bolieť, preto už vôbec neviem, prečo cez deň nedokáže zaspať.
Rodila som akútnou sekciou, takže som vlastne ani nemala čas poriadne sa po pôrode zotaviť. Teraz som už z toho celého veľmi vyčerpaná a mám pocit, že mi z toho začína „šibať“. 😔
Najzvláštnejšie je, že v noci spí krásne – niekedy prespí aj 7–8 hodín a sám sa ani nezobudí na mliečko. Keď ho však zobudím na kŕmenie, potom už niekedy vôbec nevie zaspať a začne strašne plakať.
Stalo sa to niektorej z vás? Mali ste doma bábätko, ktoré cez deň vôbec nechcelo spať a potrebovalo byť neustále na rukách? Čo vám pomohlo alebo kedy sa to začalo zlepšovať?
Budem vďačná za každú skúsenosť alebo radu. ❤️
Samozrejme ze predpi 7-8 hodin v kuse ked je za cely den vycerpany 🥲
Aka satka? Aky nosic? Mas to spravne nastavene?
Namiesto skakania na fitlopte, to je saky slovensky sport s dietatom (?) si lahnite do postele, strc. Mu prso a potom sa odval prec a male neprekladaj. Davaj na brusko nech si pocvici, cistu plienku a teple mlieko a drzim palce
A ak je prvorodene, tak sa mu skratka venuj, drz na rukach v pohodlnom kresle, citaj si alebo pozeraj oblubeny serial 😄
bože môj bol presne takýto, akurát fitloptu sme nemali, súhlasím s radou ľahnúť si k nemu a dojčiť poležiačky, môj spal len v kočiari, ktorý sa hýbal alebo u mňa na rukách, postupne si zvykol aj na lehátko ale musel na mňa vidieť, kolísku/postieľku absolútne bojkotoval, ani v šatke nechcel byť
@paca11 ahoj, môj tiež po pár týždňoch po položení do postieľky sa hneď zobudil a trvá to doteraz a má polrok a áno v noci spí ako tak dobre. Spi len na mne po dojčení, v kočíku/aute. Veľmi rád sa nosí a často nechce byť na podložke.
Odporúčam aspoň keď je hore, také hojdacie kresielko, ale používať len občas kvôli tomu, že bábo to nerozvija a dávať veľa na bruško.
Alebo skúste taký hojdací Kidvak možno to pomôže.
Verím, že je to vyčerpávajúce, ja na nič nemám čas. No snáď sa to upraví ale niektoré deti sú proste také. Ach veľa síl.

V prvom rade ti poviem, bud vdacna za nocny spanok 🙏 take vela z nas vobec nepozna 😀
Druha vec, este je malicky, potrebuje ta citit, su aj take deticky co chcu byt len na rukach a ine im nevyhovuje. Je to extremne narocne ale casom sa to zacne zlepsovat.
Skus napisat trosku konkretnejsie vas denny rezim (kedy vstava, kedy ho uspavas, kedy nakoniec zaspi, kolkokrat do dna spi atd). Potom mozno viac poradime 🙂