Riešenie nespavosti škôlkarky a jej dosah na imunitu
Ahojte
Mame doma skolkarku ide o to ze ma náchylnejší nosohltan na infekcie. Už minulý rok sme sa s tým bordeli hoc brala pripravky na imunitu.
Ide o to ze bola v skolke 3 dní a nevie tam spat..3 dní po sebe nespala. Chcela som aby sa preliecila a sla naspat so kolektívu lenže môj manžel chce aby po nu chodila babka o 12tej a spala doma..chápem ze jej moze z nespanku klesat imunita ale v rámci adaptacneho procesu nema zmysel chodiť vkuse na 12tu po nu (nezvykne si nikdy)...a on je presvedčený ze v 4 r tp bude lepšie vravím mu ze nie lebo bude múdrejšia a bude to este väčší problém aby tam potom ostala.
Napíšte mi prosim vašu skúsenosť a skúste mi prosim poradit co by bolo lepšie pre dieta. Dakujem pekne <3
@kamoska_z_konika A dieta sa pyta na obed domov? Chodila by som po dieta, ak si tazsie zvyka a plakava. Ak je mu v skolke dobre, tak nie.
@kamoska_z_konika všetky dôležité aktivity sa robia doobeda.Ak sa jej chce babka venovať, stíha ju, tak by som ju nechala u babky.Ale to nezaručuje, že nebude chorá iba ju nebudete trápiť spankom a bude medzi svojimi.Su deti, ktoré roky chodia iba doobeda
To je blbosť po ňu chodiť poobede....
Ahoj, sestra svojho syna zo začiatku nechávala len do 12-tej a potom už reval, ani za nič nechcel tam ostať spať. Moje deti som preto šupla hneď na celý deň (do 15.00), dva mesiace si zvykali a potom pohoda.
Vravíš, že ju chceš nechať doma, aby sa preliecila. Ona je chorá teraz? Nechápem súvislosť so spánkom
Ze sa jej po troch dnoch nepodarilo zvyknut na skolku je normalne. Ked sa nenauci za dva tyzdne, mozete riesit babku, ak je teda fakt ochotna ju rok pravidelne mat cele poobedie u seba (co pochybujem realne). Imunitu nevidim dovod teraz nejako riesit, chora este nebola a mozno ani nebude.
Ja by som ju kľudne nechávala len doobeda, ale len v prípade, že je dlhodobá možnosť brávať ju domov o 12tej. Lebo ak nie a teraz je tam spokojná celý deň, môže sa stať, že si už potom horšie zvykne a bude viacej vymýšľať. Ak by bola babka ochotná a schopná ju v prípade potreby brávať domov po obede a venovať sa jej, ja by som ju kľudne nechala do 12tej. V tom spánku vo vydýchanej miestnosti sa najviac toho podľa mňa rozšíri
Áno je chorá aktuálne preto je doma...place oba rano domov sa nepyta. Tiez si myslim ze bude problém aby si tam potom zvykla spat
A ku chorobamhbed prvý týždeň sa tam jedna mamka pýtala ci ked je choré musí ist k lekarovi a nemôže ju doniesť do skolky
Moja nastúpila teraz ako 4r. My máme plán ju dávať len do 12, ale ona sa už pýta na spánok. Ja s mojou dosť komunikujem. Je o dosť múdrejšia, aj sa snaží špekulovať, ale stále je to 4r dieťa. Keď vidím, že niečo skúša, komunikujem.
Za mňa je v 4r úplne iné dieťa pri mne, ako v 3. Rozumné 🙂 Dá sa s ňou dohodnúť a vysvetliť.
To všetko závisí od dieťaťa . Moje dieťa tam spat nechcelo, plakavalo, tak sme chodili naobed domov a užili sme si to. ( chorobnosť menšia nebola ). V predskolskej sa pytalo tam spat, tak tam normalne spala( odpočívala)
Syn tiež prvý týždeň v škôlke nespal, iba tam ležal, teraz zaspí medzi prvými 🤷♀️
Nechajte ju tam celý deň, zvykne si a začne aj spať. Ak by bol problém dohodnete sa neskôr s babkou.
@kamoska_z_konika ahoj, kde ma v skolke dcerka postielku? Nasa tiez nevedela zaspat, prosili sme pani ucitelky,ci by nevedeli pomoct a vymysleli nove miesto pre postielku,pri stene, tam od prveho dna prelozenia zaspinka.
Púšťali in vraj relaxacnu hudbu kým nezistili ze si zakrýva usi. Ale aj tak tam nespala 2 dní po sebe. Ja vravím doliecit dokonca týždňa a nech ide na cely den normálne...ak bude zle tak pospi 1 den doma...tiez ma napadlo ze je z tých co uz asi spánok opusta
Este doplním ze je doma od piatku dnes som sla do prace plakala jak ked ju nosíme do skolky..mam pocit ze sa celý adaptacny môže začať odznova
Este doplním ze je doma od piatku dnes som sla do prace plakala jak ked ju nosíme do skolky..mam pocit ze sa celý adaptacny môže začať odznova
@kamoska_z_konika kazda choroba, kazde prazdniny budu znamenat novu adaptaciu, to len na margo toho placu. Co sa tyka imunity, je to nove prostredie,novi ludia, z toho ochorie aj dospely,nielen dieta. Extra tragicky by som to nebrala. Radsej teraz ako v skole
Púšťali in vraj relaxacnu hudbu kým nezistili ze si zakrýva usi. Ale aj tak tam nespala 2 dní po sebe. Ja vravím doliecit dokonca týždňa a nech ide na cely den normálne...ak bude zle tak pospi 1 den doma...tiez ma napadlo ze je z tých co uz asi spánok opusta
@kamoska_z_konika tak to sa jej nečudujem že sa jej nedalo zaspať pri relaxačnej hudbe 😀 ale proste si len potrebuje zvyknúť, to je všetko
@kamoska_z_konika moja keď začala chodiť do škôlky už asi rok a pol doma na obed nespavala. a v škôlke začala.
@kamoska_z_konika tak to sa jej nečudujem že sa jej nedalo zaspať pri relaxačnej hudbe 😀 ale proste si len potrebuje zvyknúť, to je všetko
@13uzivatelka11 hádam ju nepúšťali na plné pecky. Táto hudba je presne na to určená, pustena úplne tichucko, mne pri nej dieťa vždy zaspalo.
@13uzivatelka11 hádam ju nepúšťali na plné pecky. Táto hudba je presne na to určená, pustena úplne tichucko, mne pri nej dieťa vždy zaspalo.
@anonym_a9ec87 tak v synovej škôlke učiteľka číta dieťom rozprávku alebo spieva uspávanky, ale chápem že pre učiteľky je lepšie pustiť im hudbu a majú pokoj 😀 upokojujúce to môže byť pre nás, deti to môžu inak vnímať.
@anonym_a9ec87 tak v synovej škôlke učiteľka číta dieťom rozprávku alebo spieva uspávanky, ale chápem že pre učiteľky je lepšie pustiť im hudbu a majú pokoj 😀 upokojujúce to môže byť pre nás, deti to môžu inak vnímať.
@13uzivatelka11 jasné pustiť hudbu, lebo už môžu piť kávu😜a zase sa to neobišlo bez poznámky.Nase deti v škôlke tu hudbu milovali vtáci, zvuk mora atď ...je to niečo čo veľa detí z domu nepozná prečo nie hudbu?Učiteľky su ešte natoľko pricetne ,že vedia, že meditacna hudba sa púšťa tisko
@13uzivatelka11 písala som o dieťati doma, nie v škôlke, ale nevadí. V škôlke im učiteľka najskôr prečítala rozprávku, až potom pustila potichúčku relaxačnú hudbu. Typ na ňu som mala vlastne od nej, lebo sa to dieťaťu veľmi páčilo. A len tak na okraj, ty nepiješ v práci kávu? Napadlo ťa, že to je jediný čas, kedy si ju tá učiteľka môže vypiť, aj to možno na tri krát, alebo studenú? Či máš pocit, že všetky deti na povel zaspia a presne v rovnakom čase sa zobudia? Napadlo ťa, že nemajú ani prestávku na obed, keď je kolegyňa PN? Že nemôžu ísť ani na WC, kým si niekoho nezoženú k deťom? Či kolegyňu alebo upratovačku? Ja som bola so škôlkou a učiteľkami v nej maximálne spokojná, dieťa ich milovalo, viem, že sú aj učiteľky, ktorým by som nezverila ani bicykel. ale kľudne si môžeš doplniť vzdelanie a ísť do škôlky učiť. Inak tá relaxačná hudba, o ktorej píšem, je určená pre deti.

@kamoska_z_konika no to už kľudne môže byť aj vo veku, kedy jej ten denný spánok proste netreba. A v škôlke nemusí vyslovene spať, stačí, ak leží a oddychuje. Nechala by som ju v škôlke.