Riešenie spavosti bábätka: Skúsenosti a rady
Ahojte, chcela by som sa poradiť, či je tu niekoho bábätko, ktoré stále len spí a je veľmi ťažko prebuditeľné. Syn je plne kojený, kľudne prespí celý deň, aj celú noc. Má 3 týždne a nikdy sa sám na jedlo nezobudí. Musíme ho budiť, avšak niekedy to trvá aj hodinu a niekedy sa to nepodarí. ( nezaberá mokrá handrička, ani štípanie do lica ). Boli sme aj v nemocnici na pozorovaní, urobili komplet všetky vyšetrenia a všetko ma Ok. Hneď ako sa zobudí, nakojím ho a spí znova. Ďakujem
Zltacka a možno aj leto
Moj 2 ročný čím ďalej viac spí,niekedy az sa bojím ci je to ok,som riešila s lekárkou a že normálne cez teplá
Spavosť je aj príznakom dehydratácie, za mňa to normálne nie je. Riešila by som s pediatričkou.
Spavosť je aj príznakom dehydratácie, za mňa to normálne nie je. Riešila by som s pediatričkou.
@anonym_9221cc boli sme na pozorovaní hospitalizovaní, zaplatili sme si okrem iného aj doplnkové vyšetrenia, ktoré sa bežne nerobia. Všetko ok bolo.
@anonym_9221cc boli sme na pozorovaní hospitalizovaní, zaplatili sme si okrem iného aj doplnkové vyšetrenia, ktoré sa bežne nerobia. Všetko ok bolo.
@viky7656 A máva pocikané plienky? Ak áno tak ozaj len taká povaha proste. Plus toto teplo. Nepíšeš ako dlho vkuse spí, ako som písala vyššie moja mladšia v noci spala aj tých 6-8 hodín vkuse. Cez deň dávala tak 3-4 hodiny, potom jemný plač (prebaliť, najesť a zaspala zasa). Ono aktívne začne byť okolo 3 mesiacov. Akože ja som odvtedy popri prebaľovani začala dávať na bruško. Pred dieťa veľké kontrastné obrázky.
@viky7656 Tak ked som onoho casu citala knizky o babatkach, tak tam bolo napisane, ze novorodenec prespi aj 20 hodin. Tak ja som sa smiala, ze asi nemam novorodenca, lebo to nase veru tolko nikdy nespalo. A to to je vzhladom na vek kriteria novorodenca splna, cize za mna je to v norme. A ked vam to aj potrvdili . Akurat veru, ako pise niektora tu, sleduj pocet plienok a v tejto horucave akusa cadtejsie prikladat.

To sa časom zmení 🙂 V podstate tak malé bábo (cca prvé 2 mesiace) len spí, papá, ciká/kaká a plače. Pár minút do dňa pozoruje veľké predmety. Ak aj robili vyšetrenia a všetko oki. Moja mladšia v noci ako kojená prespala vkuse 6-8 hodín. Som nechápala. A bum. Potom asi od polroka bola hore tak 20x a trvalo to aj 3-4 mesiace.