icon

Ako efektívne odplienkovať dieťa na noc?

mary32
27. aug 2024

Ahojte,

Chcela by som sa spytat na rady ako odplienkovat v noci? Syn uz viac ako dva roky bez plienky cez den. Na mokre sa nezobudi.
Vdaka

katka533
•
27. aug 2024

@mary32 ja som stale hovorila, ze mi musi povedat, ze nema plienku v noci, aj ked sa zobudil, tak som sa ho pýtala, ci chce cikat. Par krat sa zobudil, ze zacal cikať, hned krical, ze cikat a potom uz to ako keby mal zafixované v hlavičke, ze nema tu plienku ani v noci a hotovo. Bol odplienkovany

annm81
•
27. aug 2024

@mary32 Sú len tri možnosti.
1. Nedať plienku a pravidelne v noci sprchovať dieťa a meniť posteľnú bielizeň- ušetríš za plienky, ale minieš za vodu
2. V noci budiť dieťa a posádzať ho na toaletu - ušetríš na plienkach, ale dieťatu (a pravdepodobne aj sebe) budeš zasahovať do spánku a tým znižovať jeho kvalitu
3. Počkáš, kým jeho telo dozreje do štádia, keď bude schopné ovládať nočné vylučovanie.

Mne príde nsjrozumnejsia tretia možnosť

katrinka8
•
27. aug 2024

Áno, má sa to robiť tak, ako píše @annm81 - keď dieťa dozreje, samé prespí noc bez plienky aj bez nehody. To sa nedá naučiť, za nočné cikanie/necikanie je zodpovedný hormón, ktorý vysiela signál do mozgu, keď je plný mechúr.

jamidea
•
27. aug 2024

@mary32 nijako, 1xvnoci davaj cikat.ale mozog tym neoklames. Nocne pocikavanie moze trvat velmi dlho, najma ak spi ako moj,aj ked sa zobudi, vlastne sa nezobudi, spi ako zabity

candii
•
27. aug 2024

Nijako. Musí dozrieť na to, keď zaspí tvrdo tak to nezadrzi. Podľa môjho názoru je ešte malý.