Separačná úzkosť a spánok dieťaťa na matke
Ahojte, malá má rok aj 7 mesiacov a posledné týždne chce obedný spánok výhradne iba na mne. V postielke dá tak 20 minút a potom sa zobudí a tak silno plače, pýta sa ku mne. Ja si ju položím na seba a ležíme napriklad na gauči a pospí aj 2 hodiny. Užívam si ju, nevadí mi to. Chápem, že potrebuje cítiť mamu. Mali ste to aj vy? Ako dlho to trvalo? Začína sa nám separačna úzkosť?
u nás to nebolo ,,trenovala ,, som syna formou hry aby sme sa vyhli separačke aj tak prišla okolo 9 mesiaca na len 2 tyzdne nič hrozne
ale kamošky syn ten spal len s ňou na spanky proste bez nej nevedel byť a trvalo to velmi dlho nič nepomohlo
U syna to bolo take, on sa musel nejak nasytit emocionalne. Dcera taka neni, ta je uplne iny typ.
@luciaruz nie, nemala som to tak, ani by som to nerobila. Môžeme ležať vedľa seba., držať sa za ruky, obljímať sa, ale nevidím dôvod, prečo by tak veľké dieťa malo ležať na mne.
Ona práveže nie je vôbec mojkacia, ani nemá rada, ked ju ktokolvek vrátane mňa chytá, hladká... cez deň ani nepríde na mojku, nerada sa, odsacuje ruky prec. Ani jej nevadí, keď ma nevidí, u starkych v pohode cely den aj noc bez revu... preto mi to príde také zvláštne... asi si to kompenzuje tým spánkom na mne 😄 a ja to rešpektujem, kedze je taká nemojkacia.
moj bol taky.. a je taky do dnes.. ma 7 spi na mne, ako nahle sa v noci postavim co i len cikat je hore a krici mama.. kym lezim pri nom a drzim ho spi.. ked odidem pride za mnou.. pri otcovi spi normalne sam.. 🤷🏼♀️

@luciaruz fuha, no ja by som toto nedávala… uspávanie deti považujem za najväčšiu hrôzu materstva… nebojí sa len, že niekam odídeš, kým spí? Moja svagrina mala deti veľmi naviazané na ňu. Ale občas bolo treba niečo vybaviť, vtedy ich nechala so svojou mamou. Deti boli radi s babkou, ale ona im nikdy nič nepovedala, len zmizla, keď boli zabávane babkou. Neskôr sa od nej nehli na krok, keď bola babka nablízku. Úplná debilina za mňa. 🙄 Nehovorím, že to tiež robíš, ale aj malé deti niektoré veci silno vnímajú, tak možno, či niečo také nemôže byt.