Skoré ranné vstávanie
Každé ráno vstávame o 5tej hodine keďže ideme do škôlky na 6tu a ja potom hneď do práce na 6,30 hod. Dá sa to stihnúť no je to masaker. Už som si zvykla dá sa povedať. Problém je že malý vstáva aj cez víkend o 5tej a ja rada by som si poslala aspoň cez víkend aspoň do 7 hodín. No nemôžem.
Čo s tým spraviť aby dlhšie spal cez víkend?
Doma som ho uspavala na obed aj dve hodiny nezaspal tak som skúsila nedať ho a vydržal hore celý deň. Tak doma nespava na obed už pomaly rok. No v škôlke musí nasilu tak plače že nechce spať ale od plaču potom zaspí.
Nehnevaj sa na mna, ale naozaj vsetko okolo VASHO dietata riesis len ty? Na co ma to dieta otca? Vecer nech si s nim lahne on. Alebo v tom case upratuje a vari na druhy den, ze nemoze vlastne dieta uspat?
My mame tiez ranostaja. V tom veku ako tvoj, uz vedel, ze nemusi lezat ani spat, moze si zapnut telku, z chladnicky vybrat jogurt a tisko cakat kym vstaneme. On to vedel uz od troch rokov, len vtedy musel k nemu niekto vstat aby mu utrel ritku, ale potom sme si lahli a on sa hral sam.
akoze “musi nasilu”? nenechaju ich proste len lezat? ja som synovi tiez zrusila poobedny spanok (vek si presne uz nepamatam) lebo potom z toho bolo vecer rodeo.
pekne sme fungovali - poobedny spanok nebol, vela vonku, vecer zaspal skoro.
zase sa vsetko pomenilo samozrejme skolkou, kde sa spi. najskor som z toho bola nervozna, a chvilu aj trvalo nez sa to upratalo, ked v skolke zaspal, tak vecer trochu problem.
viacmenej som ale ratala, ze v skolke zaspi, tam je predsa len iny rezim, ako doma, vela aktivit, deti, stale cosi - unava - zaspi.
tak zas trvalo, nez sa to upratalo - a teraz je to skor tak, ze je lepsie, ked v skolke paradoxne spi, pretoze potom nie je preunaveny.
ale to nic nemeni na tom, ze kym sa vam akotak da dokopy skolkarsky rezim (predsalen je este len oktober) tak si to doma proste cez vikend potriedte.
co inak teda doma robi tvoj muz?
Takze problem neni dieta ale muz! Ved dobre ked robi a ty nerobis???? Tak ked sa muz vyspi v sobotu,tak Ty si sprav oddych v nedelu. Typujem ze ste klasicka slovenska domacnost: muz narobeny z roboty a zena pride z prace do druhej sichty (varit, prat, upratovat, venovat sa dietatu).
@nwnw Áno tak tak
@zuzuliennka1 Áno musia spať v škôlke nasilu, manžel doma robí mužské práce alebo oddychuje po práci
Ja som to spravila tak, zapla malej telku ľahla vedľa nej a driemala (inokedy nepozerala telku ani žiadne iné médiá) , alebo poobede nastavila kuchynské hodiny na 40 min a odpočívali sme, nemusela spat len ticho ležať alebo si listovať knižku, aj tak zvyčajne zadriemala. O siedmej večer bola v posteli a do 15 minút vždy zaspala. Keďže cez deň sa unavila, keďže sme trávili zvyšok dna prakticky vonku za každého počasia
Prosim ta, kolko hodin pan manzel stravi tymi muzskymi pravami? Kolko kazdy den, kolko cez vikendy. Kolko casu stravis ty tym "zenskymi" pracami? Skus si len tak zo dva tyzdne pisat co spravil on, kolko casu tym stravil a na druhu stranu papiera pisat, co a ako dlho si robila ty. Skus dalsi papier a pis tam cas, ktory stravis iba s dietatom, viem, ze druha strana ostane cista. A po tych dvoch tyzdnoch sa nad vasim (ne)fungovanim hlboko zamysli. Potom napis, k comu si dosla.
Ved to ze ked si zratas cas muzskych prac, tak to je prd casovo oproti zenskym robotam. Moj vcera vymenil bateriu v kupelni,dorobil elektricku zasuvku a ja som stihla za ten cas iba uvarit. Takto je to so vaetkym... kym on cely dvor pokosi, ja stihnem akurat poskladat pradlo a ozehlit...
Chapem Ta, lebo u nas doma to tak bolo. Vsetko riesila mama a otec sa len robil, ze robi chlapske roboty. Az moj muz mi ukazal ze to nieje ziadna veda a vobec to dlho netrva tie chlapske strasne odborne zalezitosti. Poradim Ti strategiu mojej svokry. Svokra doma neupratovala moc ani neupratuje. Varila iba v nedelu aniekedy v stredu daco tychle ako privarok, alebo leco. Takze ked si svokor chce dat gulas, alebo nieco co sa svokre nechce varit,musi si ist kupit a navarit sam. To skus na muza.. 3 tyzdne varit detsku stravu hlavne rychlu a povedz, ze nemas cas lebo upratujes.
Kamoska doma vari iba sackove polievky,parky a leco na veceru, lebo ma straaaaasne vela roboty s zehlenim obliecok a jej muz dokola straaaasne vela roboty s autom 🤣.
Staci ak sa ty estemotas v kuchyni a okolo maleho a on uz "odpociva" na gauci. Dnes si skoro rano varila, on este spal. Je obed, predpokladam, ze uz mal aj ranjky a mozno aj obed, ty si spravila kopu roboty a co robil on? Ani so synam sa nezahral, toho si musela zabavat ty. Predpokladam, ze vecer kym ty syna uspavas nekala drevo na dvore aby si zajtra mala na com varit. Maximane tak pili drevo pri telke...
… no a hlavne.. zaklad si to je utriedit v sebe 🙃 ked na vsetky “ rady” je odpoved ze ale on robi na stavbe, ale on si musi oddychnut, ale jeho to nebavi… atd atd 🤷🏼♀️, tak potom nezostava nic ine len “vydrzat” a fungovat ako doteraz. A ak s tym autorka neni ok, a chce zmenu, tak si to musi prv priznat.

Dieťa pošli za tatinkom a ty zalez do postele.