Skoro 5-mesačné bábätko nedokáže zaspať

24. jan 2024

Prosím poraďte, čo by som mala kúpiť v lekárni bábätku alebo ako mu pomôcť. Nechce spať od včera rána, len také krátke 10 minútové spánky. Večer mu začali prdíky, pre ktoré nespal asi do 22:00. Pomáhalo nosiť na tigríkovi. Ale cez deň tiež nechcel spať a mám pocit, že mu idú zúbky lebo všetko hryzie a mal aj hnačku dnes ráno a včera raz. V noci potom už zaspal ale teraz ráno je tiež problém ho uspať. Čítala som, že môže byť aj nafukovanie a hnačka pri zúbkoch. Tak teraz neviem či mu mám dávať aj niečo od nafukovania. Mám Espumisan L. Čo by ste poradili na tie ďasná? Stačia nejaké géliky alebo aj čípok? Ten asi len na noc či aj cez deň? A ešte dodám, že nie je uplakaný cez deň. Praveze sa smeje a plače, keď ho dávam spať ale podľa mňa nie je normálne aby za 24 hodín spal len 10 hodín. Ma skoro 5 mesiacov. Ďakujem ☺️

rurutiax
24. jan 2024

Čípok kvôli zubom? Určite nie😅 Skús mu dávať tie espumisan kvapky a feniklový čajík môžeš keď tak skúsiť. A na zuby nejaký gélik napr kamistad, ak si si istá, že ide o zuby. Treba len vydržať. Moja má 5 mesiacov a máva cez deň 3x 30 minútové spánky a fungujeme už tak veľmi dlho. Aké dlhé má bdelé okná? Pozor aby nešlo o preúnavu.

autor
24. jan 2024

@rurutiax na tých čípkoch sa píše, že aj pri prerezávaní zubov. Ale predtým spával dobre. Ja ho skúšam uspávat tak po hodine 45 minút väčšinou.