icon

Spanie dieťaťa v perinke

2. mar 2025

Ahojte nás malý ma 7 mesiacov a asi je to naša chyba ale stále spi v perinke už sme skúšali bez ale je to ťažké stale sa budi rukami potom je tak unavený ze spustí aj hodinový plac a neviem ci robím dobre keď ho nechcem dat do perinky nechcem ho trapit ..mame vydržať alebo ho nechať v tej perinke??

denkabemommy
•
2. mar 2025

Nemeň to, čo vám funguje. Sám raz zistí, že perinku nechce 🙂

minesasubu
•
2. mar 2025

syn spal v perinke od Evy K. snad do roka , doteraz na nej spi a to ma 2,5r sice je rozprestrená ale aj tak ju vyžaduje
čize ak ju dieta chce tak mu ju nechaj načo to menit

anavixy
•
2. mar 2025

A ruky ma vonku ci vnutri? Ak vnutri, je to nebezpecne uz v tomto veku (hlavne ak ma v postielke aj ine veci ako mantinel, mojakciky, prikryvky). Pokial este stale pretrvava Moro reflex a preto sa budi, tiez to nie je optimalne, v tomto veku by uz mal byt Moro reflex integrovany. Pricinou pretrvavania moze byt prave ta perinka. Je nacase ju postupne zrusit. Skusila by som zavinovat do muselinovej plienky a postupne uvolnovat.

Pokial ma ruky vonku a zavinovacku ma len okolo tela, tak to nemusis striktne rusit…

autor
•
2. mar 2025

Perinku ma hlavne koli tým rukam lebo sa nimi stále budi hryzie si rúčky idu mu zuby je nespokojny už sme skúšali aj spaci vak aj z toho ruky vytiahol

lucia13022023
•
2. mar 2025

Ja osobne by som ju zrušila, je to nebezpečné ak má ruky zviazané.

lenkakravcova
•
2. mar 2025

Keď sa dieťa prevracia, nemalo by byť už v perinke. Môže sa to prevalit na brucho a udusiť sa.

tiezjedna
•
2. mar 2025

Naši prví dvaja spali v perinke aj tak, že im nohy trčali, ale bez nej ani prd😂 Ja som to robila tak, že keď už boli väčší, tak akonáhle zachrápali, perinku som povolila, aby mali ruky voľné👍

katusik456
•
2. mar 2025

Perinku je našcase zrušiť z hľadiska bezpečnosti, ak by mal ruky von ešte okej ale keď ich ma dnu … určite nechať vyšetriť pretrvávajúci Morov reflex

autor
•
2. mar 2025

@katusik456 neviem ci je to ešte morov reflex len si obzuva ruky ma ich v ústach cely den

minesasubu
•
2. mar 2025

a davaš gel na noc na zuby ? to by mohlo tiež pomocť ked ho trapia

autor
•
2. mar 2025

@minesasubu dávam mame geliky aj camilu ale to zaberie len na chvíľu

lucia23529
•
3. mar 2025

Naša si dáva ruky do úst stále a nechame ju. My sme sa zavinovačky zbavili tak že keď zaspala sme ju jemne rozviazali - začali sme vrchom, neskôr spodok, nakoniec jemne stred a potom stred úplne 🙂