icon

Spia vaše deti s vami v posteli?

Dnes o 13:26

Nechávate Vaše deti spať s vami? Ako dlho trvalo kým sa naučili spať v postieľke? Moji rodičia nás vždy ukladali k nim do postele, vraveli, že nikdy by dieťa nenechali na noc mimo nich, nevedeli sme spať sami, iní to zas neodporúčajú, dôvod nepoznám. Ako to máte vy? Mali ste pri sebe novorodeniatko, batoľa len z praktického dôvodu, nočné budenie - kojenie, alebo ste chceli mať dieťa pri sebe? Stalo sa vám, že ste kúpili postieľku a nakoniec ste ju vôbec nevyužili?

Strana
z2
anonym_6a1708
Dnes o 13:27

@anonym_autor veľa ľudí má , ja mám dieťa od narodenia v postieľke, blízkosť nám že absolútne nechýba nakoľko spi hneď vedľa mojej postele akurát každá máme svoj priestor a ja bezpečie že jej neublížim. Nevedela by som spať s ňou aj keď vnútri moc chcem. Keď bude naozaj veľká tak skúsim.

anonym_5774d9
Dnes o 13:30

Nas s nami v posteli spat nevedel odmalicka. Spaval s nami len ked bol chory a sam sa pytal. Zo zaciatku bola postielka v spalni, ked z nej vyrastol isiel do velkej postele do svojej izby. Obcas v noci prisiel, ale ked zaspal, tak jeden z nas sa presunul do jeho postele. Nemal ani 3 roky ked siel do velkej postele

minenkaa
Dnes o 13:30

Do piatich rokov v jednej izbe potom šlo do vlastnej,spolu v posteli podľa potreby,pri chorobe aj staršie spalo u nás v izbe

anonym_3bc5e1
Dnes o 13:31

Áno 2 mesiace som sa snažila aby spala v postieľke, nevyšlo 😀 spí s nami doteraz a má čoskoro 2

anonym_52bae8
Dnes o 13:35

@anonym_autor do 2 rokov spala v postieľke vedľa našej postele. Potom sa naučila preliezat a teraz v noci keď sa zobudí tak prelezie k nám. Odvtedy sme sa poriadne nevyspali lebo sa prevaluje a kope....

anonym_bb170e
Dnes o 13:37

@anonym_autor deti spali v postieľke, od 2r v detskej izbe

petamich
Dnes o 13:37

Ked bol babatko mali sme taku tu postielku, ktora bola rozsirenim nasej postele, cize bol so mnou a zaroven nebol, bolo to pohodlne kvoli kojeniu. Od roka cca. spal sam vo vlastnej postielke, vedel k nam ale preliezt, hlavne nad ranom, mali sme spolocnu spalnu. Ked mal 3 roky prestahovali sme sa do vacsieho bytu a odvtedy spi sam vo vlastnej posteli, vlastnej izbe. Pride k nam, ked potrebuje/chce alebo nas zavola spat s nim, ked potrebuje/chce. On je velky cestovatel, roztahuje sa, kope, takze my sme len radi, ze nechodi casto 🤣

autor
Dnes o 13:41
@anonym_6a1708

@anonym_autor veľa ľudí má , ja mám dieťa od narodenia v postieľke, blízkosť nám že absolútne nechýba nakoľko spi hneď vedľa mojej postele akurát každá máme svoj priestor a ja bezpečie že jej neublížim. Nevedela by som spať s ňou aj keď vnútri moc chcem. Keď bude naozaj veľká tak skúsim.

@anonym_6a1708 inak s tým bezpečím v posteli je to zaujímavé… moja mama, keď bol môj brat malý, hocikedy spomenula (spal v posteli s ňou), že sa v noci neviem koľkokrát zobudila, aby brata zakryla… nerozumela som tomu až kým som sama s malým bratom nejaké obdobie nespala v jednej posteli… to vám poviem… je to veľmi zaujímavé, keď sa v noci z ničoho nič zobudíte, neviete ako, ale viete prečo - brat sa odkopal, treba ho zakryť
Teda aj čo sa týka aj tej bezpečnosti, človek si proste nejakým spôsobom aj počas toho spánku uvedomuje: pozor máš dieťa pri sebe

anonym_132f2c
Dnes o 13:45

Syn od prvej chvíle spal v postieľke,medzi ktorou a mojou stranou manželskej postele bola len úzka ulička a keď som sa uložila spat, postieľku som si pritiahla úplne k sebe.Neskor, keď bol manžel v nočnej, tak ma občas ukecal, že bude spať na otcovej strane manželskej postele

futurizmus
Dnes o 14:04

@anonym_autor Ja som akurát teraz reagoval na podobný príspevok. Je to širšia téma toto spanie a celkovo starostlivosť o bábo či malé deti. Odporúčam stopro spať pospolu. Je to minimallizácia nežiadúcixh účinkov toho opaku a to jesť deti oddľovať od seba. Ony citia extremné bezpečie keď su v kontakte s nami. detto s maminkou. Ale je to o dosť menej problemov takto. Vždy keď chce nech si cucne, keď chce, nech zahaja s mamkou. Pop prípade po zaspatí ho dať do vajíčka či tak. Treba si v tom nájsť proste ten "svoj" systém ušitá na mieru. Každý sme individuálný a máme individuálné podmienky na život. Samozrejme štandardy určité su podobné v kocke jasne. Ale treba používať súčasne sedliacky rozum. Materske mleiko je ideálka. Umelé je uff, ale žijeme v dobe takej aká je, čo aj vidíme, takže chápem to umelé. Každopádne dieťa ide automaticky hlboko z umeleho mlieka do celkovej nevedomosti, čoho znakom je, že vcelku poľahky vie zaspať. Syn je vegetarian od narodenia a uňho to bolo diametrálne inak. Fungoval ako dospelák, aj keď bol v malinkom tele ešte. Mentálne bol značne vnímavý a mal skvelu pamäť. Tušim okolo piatich rokov riešil už cifry okolo milióna. v podstate rýchlo pochopil matematickú sústavu a tieto veci. Teraz posledné roky sa sám naučil všetky vlajky sveta a vie Vám ich vizuáln epopísať, ako tá vlajka vypadá. Ale to su lenurčité čriepky celej veci, ktoré som spontánne teraz vypichol. Budte čo najviac s bábetkom a malo by to byť fajn. Odporúčam celej ľudskej spoločnosti autorizovanú milionmi rokov overenú stravu určenú ˇkeď sme v ľudskej forme existencie. Tie benefity su TOP. ALe to je už iná téma. Rozsiahla, ale veľmi podstatná. Vplýva na kvalitu života všetkých. Ľudí, fauny aj flóry. Zabíjanie zvierat nie je nikde podporované. To je znak barbarských etník-pojedanie mäsa.

anonym_885cd9
Dnes o 14:42

Starsie som mala prve mesiace v postielke, potom sa zacalo budit xkrat za noc a pohodlnejsie mi bolo vziat k sebe do postele, nez vzdy vstat, vybrat z postielky a nakojit. Takze okolo pol roka putovalo ku mne do postele a uz tam zostalo.
Mladsie hned prvu noc po narodeni spalo so mnou v posteli. Bol pokus drzat ho v postielke, ale plakalo, az fialovelo, tak som sa na to vykaslala, vybalila z perinky, vzala k sebe do postele a konecne neplakalo. Sestricky skoro zinfarktovali, ked videli, ze novorodenca mam len tak na posteli pri sebe.
@futurizmus vazne si myslis, ze to, ze niektore matky nekoja, je dobou? Vies o tom, ze v minulosti sa kojilo menej? Ze sa vyuzivali cudzie zeny ako dojky? Alebo ze sa davalo cerstve kravske? Vies, ze velakrat to nie je volba zeny, ze nekoji? Ze vela zien by chcelo, ale nemoze z xy dovodov?

anonym_20747b
Dnes o 14:55

@anonym_autor ja som proti. Pride mi to divne spat s dietatom v jednej posteli a je uplne jedno, ci je to novorodenec alebo batola. Jednoducho ma svoju postielku/postel.

futurizmus
Dnes o 14:57
@anonym_885cd9

Starsie som mala prve mesiace v postielke, potom sa zacalo budit xkrat za noc a pohodlnejsie mi bolo vziat k sebe do postele, nez vzdy vstat, vybrat z postielky a nakojit. Takze okolo pol roka putovalo ku mne do postele a uz tam zostalo.
Mladsie hned prvu noc po narodeni spalo so mnou v posteli. Bol pokus drzat ho v postielke, ale plakalo, az fialovelo, tak som sa na to vykaslala, vybalila z perinky, vzala k sebe do postele a konecne neplakalo. Sestricky skoro zinfarktovali, ked videli, ze novorodenca mam len tak na posteli pri sebe.
@futurizmus vazne si myslis, ze to, ze niektore matky nekoja, je dobou? Vies o tom, ze v minulosti sa kojilo menej? Ze sa vyuzivali cudzie zeny ako dojky? Alebo ze sa davalo cerstve kravske? Vies, ze velakrat to nie je volba zeny, ze nekoji? Ze vela zien by chcelo, ale nemoze z xy dovodov?

@anonym_885cd9 Boli aj dojky aj cudzie ženy samozrejme. Veď vravím, že je to aj dobou. TEraz sme značne izolovaní, nedôverujeme si tak, rodina sčíta pár jedincov oproti minulosti. TAkže existuje aj UM. KAždopádne je tam tan nápad, že kedže je UM, tak žena nie je tak tlačená do toho ísť. Do kojenia. A prejsť take tie ťažšie fázy tej činnosti, ktorou kojenie je. Ano kravské je super. Aj kvôli tomu som mal naše kravy. Jednu alebo dve na mlieko. OD 9mes. syn prešiel na kravské. Kravské je TOP FOREVER.

autor
Dnes o 15:10
@futurizmus

@anonym_885cd9 Boli aj dojky aj cudzie ženy samozrejme. Veď vravím, že je to aj dobou. TEraz sme značne izolovaní, nedôverujeme si tak, rodina sčíta pár jedincov oproti minulosti. TAkže existuje aj UM. KAždopádne je tam tan nápad, že kedže je UM, tak žena nie je tak tlačená do toho ísť. Do kojenia. A prejsť take tie ťažšie fázy tej činnosti, ktorou kojenie je. Ano kravské je super. Aj kvôli tomu som mal naše kravy. Jednu alebo dve na mlieko. OD 9mes. syn prešiel na kravské. Kravské je TOP FOREVER.

@futurizmus kravské nie je vhodné, resp. rozhodne nie ako plná náhrada pre novorodeniatko, musí sa riediť, keď už…

anonym_d495e8
Dnes o 15:20

@anonym_autor Deti mali svoju postieľku, ale aj tak spali so mnou v posteli. Spávali tak do troch rokov, potom mali svoju posteľ.

anonym_6a1708
Dnes o 15:27
@anonym_autor

@anonym_6a1708 inak s tým bezpečím v posteli je to zaujímavé… moja mama, keď bol môj brat malý, hocikedy spomenula (spal v posteli s ňou), že sa v noci neviem koľkokrát zobudila, aby brata zakryla… nerozumela som tomu až kým som sama s malým bratom nejaké obdobie nespala v jednej posteli… to vám poviem… je to veľmi zaujímavé, keď sa v noci z ničoho nič zobudíte, neviete ako, ale viete prečo - brat sa odkopal, treba ho zakryť
Teda aj čo sa týka aj tej bezpečnosti, človek si proste nejakým spôsobom aj počas toho spánku uvedomuje: pozor máš dieťa pri sebe

@anonym_autor no tak rada mám zaspať večer a zobudiť sa ráno, rada mám dieťa v spacom vaku v ktorom sa neodkope. Proste rada idem spať bez chrobáka v hlave čo keď

anonym_2c5e0d
Dnes o 15:59
@anonym_885cd9

@anonym_885cd9 Aj ja som tak mala deti u seba v posteli ešte v pôrodnici. 🙂 Až na to, že mi to prvýkrát porodila sama sestrička. Malá plakala, zúfalá som vravela, že nechce spať, a to je nakojená, prebalená... Sestrička sa len spýtala, prečo si ju nevezmem k sebe. Skúsila som a odvtedy bolo všetko v poriadku. 🙂 Druhýkrát som už vedela čo robiť. Ale tak ja som bola od začiatku nastavená na spoločné spanie. Prišlo mi to prirodzené a aj som sa cítila pokojnejšia, keď som mala pri sebe deti.

anonym_e7530b
Autor odpoveď zmazal
anonym_a7f870
Dnes o 16:27

dcéry mali 4 a 6 r keď začali spať samé v posteli. Dovtedy sme také podmienky nemali, aby mali samé izbu.

anonym_5774d9
Dnes o 17:27
@futurizmus

@futurizmus jaj, ty si chlap... To vysvetluje mnoho tvojich komentarov nielen v tejto debate.
Ked si este na vlasnej kozi, teda prsnikoch, neskusal co je to skusat dojcit ked to nejde, tak nemudruj. Vies o tom trt makovy.
A kravske mlieko vobec nie je vhodne pre deti do roka. Mal si kupit kozu, kozie je vhodnejsie aj ked tiez nie je tak kvalitne ako umele mlieko.

anonym_d0c162
Dnes o 17:43

@anonym_autor spali s nami a potom v našej izbe vo svojej posteli, ale aj tak chodili ku nám.mne to vyhovovalo kvôli kojeniu a deti lepšie spali.

futurizmus
Autor odpoveď zmazal
anonym_9a70d0
Dnes o 17:55

@anonym_autor má 2 roky a spí s nami. Postel má prirazenú k našej. Nevadí to ani mne a ani mužovi. Občas sa ešte prebudí a je mi praktickejšie ho utíšiť takto než letieť k nemu do izby. Bude to tak, dokým nám to bude všetkým vyhovovať. Ak nám to začne vadiť, tak ho pôjdeme učiť na svoju posteľ vo svojej izbe. My sme si to tak nastavili, lebo ako bábo často budil a kojil a už to zostalo, že s nami spáva.

futurizmus
Dnes o 17:56
@anonym_5774d9

@futurizmus jaj, ty si chlap... To vysvetluje mnoho tvojich komentarov nielen v tejto debate.
Ked si este na vlasnej kozi, teda prsnikoch, neskusal co je to skusat dojcit ked to nejde, tak nemudruj. Vies o tom trt makovy.
A kravske mlieko vobec nie je vhodne pre deti do roka. Mal si kupit kozu, kozie je vhodnejsie aj ked tiez nie je tak kvalitne ako umele mlieko.

@anonym_5774d9 Ty si celá koza, ty Koza. Môžeš sa aj krajšie vyjadrovať a kĺudnejšie. Holt Koza. 🤗

anonym_5774d9
Dnes o 18:10
@futurizmus

@anonym_5774d9 Ty si celá koza, ty Koza. Môžeš sa aj krajšie vyjadrovať a kĺudnejšie. Holt Koza. 🤗

@futurizmus na vlastnej koži, nie na vlastnej koze.
Chapes, ci mam nakreslit?

anonym_13b118
Dnes o 18:16

Prvy bol nonstop na prsniku spal so mnou. Absolutne to vyhovovalo tak sme tento pristup mali aj pri druhom.
Tretie sice v postielke bolo-ale tu sme prirazili k posteli. Absolutne pohodlie pre mna ja pre babo.

banalu
Dnes o 18:35

No, takto, ja som velmi chcela aby spala sama v postielke, dokonca vo vlastnej izbe... a ako to uz byva, mama mieni, dieta meni.
Kedze ma reflux, vlastna izba odpadla a nakoniec aj postielka, ked sa mi tam v noci raz pridusila (vsetky refluxove zasady samozrejme dodrzane.) Od vtedy som ju mala medzi nami, skoro "postojacky" oblozenu z kazdej strany a spanok ako macka.
Ked podrastla a zacala sa motat, kupili sme postel a prirazili k manzelskej a vdaka tomu mame kazdy dost miesta.

ankare
Dnes o 18:41

@anonym_autor Určite pri sebe! ❤️

anonym_f9e383
Dnes o 18:55

@anonym_autor ano uz som nemala silu furt syna 5x za noc vracat spat a znova a znova cakat kym zaspi aby za dve hodiny prisiel znova.vydrzala som to 2 mesiace takto

anonym_ba64c7
Dnes o 18:57

Prvého polroka v postieľke pri mne a od pol roka každý spinkal vo svojej izbe vo svojej postieľke ♥️

Strana
z2