Spia vaše štvorročné deti cez obed doma?
Ahojte, dcéra ma vyše 4r a chodí do škôlky, tam viac menej bez problémov na obed spí. Doma to je boj. Vždy som prísne dbala na ten spánok a režim, aby chodila spat. Ale nejako po tom 4 roku je to doma totálny boj, aj keď ľahne tak si tak na pol hodinu ľahne a nezaspi. Ale potom poobede/vecer je strašne unavená a uplakaná, vidno že jej ten spánok chyba. Je ale natoľko tvrdohlavá, že pospať si doma ani za svet.
Od 3r nespí doma. Max keď ideme autom
Nie, iba v aute a niekedy keď bol fakt veľmi unavený tak zaspal pri telke na gauči. Zato v škôlke zaspáva medzi prvými stále
@anonym_autor dcera spavala do troch rokov, syn spaval do 2,5r
@anonym_autor Nie, od 1,5 roka nebol spánok cez deň.
Doma nie, v škôlke áno. V aute a výnimočne tiež. Ale o to skôr zaspí večer. Na čo sa zbytočne trápiť?
@anonym_autor náš spí. Ak aj nezaspí tak musí aspoň ležať a odpočívať, lebo večer je potom preunavený. Ale on sa po obede aj sám zdvihne že ide do postieľky lebo je unavený, len to či zaspí je už lotéria
@anonym_autor moja staršia snáď od roka nespavala.🙈 vôbec nechcela, ani v škôlke…
syn v školke zaspi medzi prvými , doma nechce ani nič o to vstáva okolo 6:30 a vydrži do 20
ked ideme autom tak zaspi hned
doma ho dám aspoň ležať cez obed ale teda moc nechce a k večeru už má nervy lebo je unavený
Môj od 1,5 roka nespaval na obed. V škôlke museli nasilu zaspať, večer zaspaval o polnoci a ráno o 6tej som ho nevedela zobudiť. Bol to ako začarovaný kruh.
Teraz je školák, rbo vstáva o 6tej a večer o 20tej už spí.
Nie,syn už nespí roky doma cez obed, ani v škôlke,len leží ticho a dcéra veľmi zriedka si ľahne,ale skôr tiež len tak leží a oddychuje. V škôlke však zaspí,aspoň tak mi vravia občas učiteľky,keď sa pýtam
Moja 4 ročná nespí, spánok som jej zrušila keď mala 2 a pol roka. Večer si ide ľahnúť o 19.30, veľa krát má ešte kopec energie a vydržala by hore omnoho dlhšie. Neviem si predstaviť čo by bolo keby na obed spí.
Od dvoch rokov ani doma, ani v skolke nespi. Uplne bez problemov, kedze sa tak sama rozhodla. Nemam pochopenie pre umele rusenie spankov. Dieta spi kolko potrebuje. Moja nepotrebuje. Ak to nevydrzi, daj skor spat. Moja vstava medzi 6-7 a chodi spat medzi 7-8, sama sa pyta do postele. Ma 4 roky.
@anonym_autor nás má v marci 5 rokov a dávam ho späť, aj keď protestuje niekedy ale ide azaspi do pár min, vidím ešte že to potrebuje, bo keď nespí je unavený ...keby bol v pohode tak ho nedavam
od 2 rokov nespavali. zato o 19:00 boli v pyzamku, pozreli vecernicek a odpadli spat.
naco ju chces davat spat? tak bude unavena a co? pojde spat o 19:00. nic sa nestane..... precitate rozpravku, pojde spat skor.
@anonym_autor každé dieťa je iné, mne dvaja spávali na obed do 7 rokov aj doma a jeden už od 1 roka robil scény a spať len za trest, ráno o 4 hore a večer nie a nie spať, proste typický nespavec

Moji spali skoro do 7rokov na obed . Spánok sme zrušili cez prázdniny keď mali ísť do školy.