Tažké zaspávanie a nastavovanie režimu u ročného dieťaťa

adkagg
1. nov 2023

Dobrý deň poslednom čase riešim spánok môjho ročného syna.spat cez deň raz či dva krát? Ani jedno ani druhé nieje dobre keď ho dám ráno späť ako bol zvyknutý tak poslednom čase sa stane to že poobede nie a nie zaspať (aj to ránajsie zaspávanie je náročné ) a to ho nechám len hodinku.a večer je to tiež o nervy väčšinový .mal presný režim pekne chodil späť ale posledné 3 mesiace niečo hrozne režim sa mu úplne zrútil zaspávanie je jedna hrôza už neviem ani ako nič sa mu nepáči,všade je písané že musí mať režim poslednom čase ho ani nemá ako mu ten režim nastaviť alebo čo stým robiť ?

anavixy
1. nov 2023

Posun doobedny spanok na neskorsie (okolo obeda) a nechaj ho vyspat kolko potrebuje. Druhy spanok zrus a vecer ukladaj vtedy ked vidis ze je cas, na zaciatku asi treba skusat a vypozorovat ake dlhe bdele okno potrebuje (zvycajne dlhsie nez to doobedne). Spankove potreby dietata sa menia a mat rezim je fajn, ale aj ten rezim treba podla mna prisposobovat spankovym potrebam a nie potreby rezimu.

zuzuliennka1
1. nov 2023

@adkagg nenastavuj rezim, prisposob sa dietatu, ono si ten “rezim” spravi samo 🙂 len sleduj, ako je unavene. rano ho daj spat nie tak, ako “bol zvyknuty”, ale vtedy ked potrebuje.
nechaj ho spat, kolko potrebuje a podla toho prisposob zvysok.
aj tak, zhruba do 1,5-2rokov sa ti tieto nastavene “rezimy” budu kazdu chvilu menit. a prave v case, ked budes mat pocit, ze konecne nieco funguje dlhsie, a vtedy sa to zas zmeni (nebude to tak navzdy)

emalka
1. nov 2023

Dieta rastie, meni sa, uz nemusi potrebovat tolko spat. A tak to ma byt. Kde vsade pisu ze musi mat rezim? V poslednej dobe skor vidim odklon od tvrdych rezimov a prechod na sledovanie potrieb dietata. My mame doma skor rytmus - mam odsledovane ako dlho potrebuje byt hore a ako dlho potrebuje spat a nechavam to na nu, nech mi da najavo kedy chce zmenu.

Ak ma este dva spanky a je tazke ho na ne uspat, tak jeden zrus. Doobeda posuvaj cas uspavania kym sa to nezlepsi. Kludne to moze byt aj 4-5 hodin. Potom ho nechaj sa vyspat a poobede sleduj opat ako dlho potrebuje byt hore aby bol vecer unaveny. To moze byt kludne aj 5-6 hodin. Casy pisem len orientacne aby si nebola prekvapena ak to bude dlhsia doba nez na aku si zvyknuta.
A potom uvidis ako sa to bude vyvijat

Odporucam na instagrame sledovat ucet spinkajbabo 👌

vmiri
1. nov 2023

@adkagg tiež by som to veľmi nehrotila s tým režimom, to čo mu sedelo pred 2-3 mesiacmi nemusí teraz. Dala by som ho späť vtedy keď je unavené a samo si to pýta. Pravdepodobne mu už bude stačiť jeden spánok, možno sa mu natiahne aj na 2 alebo 3 hodiny a vydrží do večera. Pár dní to možno bude všelijako ale ono-dieťa si to podľa mňa aj tak nastaví samé 🙂

vmiri
1. nov 2023

@adkagg ešte k tomu uspávaniu by som napísala môj názor. Možno práve preto je to uspávanie náročné, lebo ešte nie je unavený. Treba vystihnúť správny čas a keď sa to neprešvihne alebo nesilí skôr tak by nemalo mať dieťa problém zaspať samo

adkagg
autor
1. nov 2023

no čo som pár článkov čítala na internete tak táto.volo že základom je mať režim ...dakujem za všetky radi dúfam že to už bude ok lebo všetci sme už s neho na unavený

adkagg
autor
1. nov 2023

@vmiri áno ja ho dávam už asi dva dni spávať len raz pekne si pospi aj2 hodíny ale napríklad dneska vstal veľmi skoro a sám sa pýtal aj ráno späť tak som ho nechcela nasilu držať tak som ho dala ale ani nie na.hodinku aby spal niečo aj poobede aby vôbec zaspal a potom. Vydržal hore.zaspal tiež ho nechám Max hodinku a uvidím aký bude večer

adkagg
autor
1. nov 2023

@emalka ďakujem pekne

adkagg
autor
1. nov 2023

@vmiri áno ďakujem pekne