icon

Tipy na denný a nočný režim pre dojčené bábätká

anaderkac
26. júl 2025

Režim 1 m bábätka na materskom mlieku

zaujíma váš režim, skúsenosti, rady, triky čo a ako s dieťatkom výlučne dojčeným.

Ako ste si nastavili režim denný aj nočný ?
Ako uspávate? Keď má zlú náladu (neviem či to sú koliky alebo len prdíky, espumisan L zabral s coliprevom..) aké ste použili triky?
Ako ste šli kočíkovať bez fľaše?
Ako ho upokojujete pri silnom plači?
Ako na to pri stonaní, tlačení počas spánku?

Cez deň nič nestihnem kv.jeho režimu..
Moje malé je každú hodinu a pol hore sj cez deň aj v noci....pol hodiny až hodinu bdie..
v noci kedy ako, no nikdy nespalo dlhšie ako 2 a pol hodiny... ine mamy majú aj 4 hodiny pokoj..to je ako sen..
...myslím,že je to dôsledok budenia v pôrodnici na krmenie v 1 a pol hod.intervaloch, nastavil sa tak a teraz mám problém. Nespím. Pri prenášaní z a do postielky sa naučilo "na ruky", uspávam ho nosením (cítim ruky a chrbát) sám po nakŕmení, ak ostane v noci so mnou na posteli, zaspalo..posledné noci nie, šermuje rukami, je však horúco, tak ho mám bez zavinovač̣ky.. v tej sa ale už začal pretáčať ( veľmi skoro).. spanie na mne -zatiaľ 1x sa podarilo v ľahu... striedam miesto-posteľ, postieľku a kočík..

Mlieko neodsávam, mám ho presne koľko potrebuje..

Ďakujem..
Mliečko mám prmnožstve,kt.vypije,tednneodstriekavám, neodsávam. Je ho dosť. Odsavačka mi nebola príjemná.

andrea2323
26. júl 2025

Na všetky tvoje otázky je odpoveď prso.. myslím to v dobrom 🙂 ja som nepozerala na hodinky nikdy. Keď chcel jesť, dala som.. keď bol nervózny dala som. Išla som najprv okolo domu, neskôr dlhšie trasy, ak plakal vybrala som z kočíka nakojila na lavičke. Jedine som teda nechávala cez deň odostreté aby pochopil, že je deň a potom v noci som úplne zastrela, aby zas bola noc.. žiadny extra režim sme nemali

nelca0510
26. júl 2025

@anaderkac má mesiac...o režime nemôže byť ani reč. Užívaj si babo. To,že nestíhaš je normlane.

anonym_5bcb61
26. júl 2025
@andrea2323

Na všetky tvoje otázky je odpoveď prso.. myslím to v dobrom 🙂 ja som nepozerala na hodinky nikdy. Keď chcel jesť, dala som.. keď bol nervózny dala som. Išla som najprv okolo domu, neskôr dlhšie trasy, ak plakal vybrala som z kočíka nakojila na lavičke. Jedine som teda nechávala cez deň odostreté aby pochopil, že je deň a potom v noci som úplne zastrela, aby zas bola noc.. žiadny extra režim sme nemali

@andrea2323 aj u mňa tak. Akurát som na verejnosti veľmi nedojcila.

mirola
26. júl 2025

no nepotesim ta, moj syn bol extremne narocny do jedneho roka. Bol hore nonstop, snad kazdu hodinu, stale ruky, prso, hojdanie. V roku nam prvy krat spal tak, ze sa zobudil v noci len 5x. Cez den spal len pri kocikovani, ci zima.. ci dazd.. Teraz ma 7 stale sa budi 2x v noci 😀

januska12323
26. júl 2025

Tvoje bábätko má len mesiac, na režim má čas.

anonym_2dbb65
26. júl 2025

Nepoozeraj na hodiny, proste keď pýta daj prsník. A cez deň ho skús nosiť v šatke alebo nosiči. Aj si pri ňom stihneš aspoň dačo porobiť lebo ruky budeš mať voľné 😉 ale ak aj nestihneš, nič sa nedeje, je to normálne a vôbec sa tým nezaťažuj, užívaj si s ním ten čas lebo tak malý batôžtek z neho už dlho nebude ☺️

anaderkac
autor
26. júl 2025
@anonym_5bcb61

@anonym_5bcb61 ako si riesila plac bez dojcenia?

lucia13022023
26. júl 2025

Mesačne deti ešte nevedia mat režim.

barka1
26. júl 2025

Mesacne babatko nemá režim a matka nemá idealne robit nic ine, len sa s nim "valat v posteli". Spat, kedy ono spí, porobit len základne veci. Preto je to sestonedelie.
Von sa chodí bez flašky normálne, po nakojeni snad zaspi a šup s ním na hodinku von. A ked je treba, nakojit aj vonku, teraz je to paráda. Prehodíš plienku cez rameno a ides.
A zavinovanie doporučujem, aj ked je teplo. Pokial nie je 30+ stupnov v miestnosti. Niektore deti ho vyslovene potrebuju.

anavixy
26. júl 2025

Mesacne babatko nema pevny rezim, raz ho bude mat aj same od seba, vydrz.

michaelam2
26. júl 2025

@anaderkac presne ako sa pise vyssie, babatko si rezim casom nastavi same ale teraz este nie, este je velmi malicke, to cakaj tak o par mesiacov.
Nakojit mozes kludne aj vonku. Moja mala take obdobie ze nevedela v kociku zaspat, plakala v nom, tak som ju vybrala, na lavicke v parku nakojila, zaspala pri tom a polozila som ju naspat do kocika a spala a mohli sme chodit. To spravanie sa bude menit a kazdych par tyzdnov bude vyhovovat nieco ine.
A k tomu ze doma nic nestihnes urobit…co chces robit? Upratovanie aj varenie nechaj z velkej casti na muza a nieco male sa da aj za 20 minut pri dietati.

princezna_bosorka
27. júl 2025
@anonym_5bcb61

@anonym_5bcb61 a ja som zase dojcila na verejnosti vsade, kde bolo treba. a mala som na haku, co si kto mysli.