Uspávanie 3-ročného dieťaťa
Toto už nazývam zúfalstvo. Pomoc!!! Každé uspávanie je neskutočne zdĺhavé a komplikované. Som taká nás.... a vytočená, že si hovorím, kedy konečne to dieťa vyrastie! Len kvôli tomu debilnemu uspávaniu. Kým bola kojena (2r), vždy to prebehlo do 5min a bolo vybavené, ale od kedy nekojim, je to neustály boj. Ráno vstáva o 7. Na obed ju ukladám od 13tej....niekedy do 15tej. Áno!!! 2hod. Lebo poobede spat MUSI. Potrebuje to. Keď nezaspi na obed, večer zaspí už o 18tej kdekoľvek. A to od 17tej je protivna. Zaspí o 18tej q o 1 ráno sa zobudí vyspata. Takže poobede musí spat, hoc zaspí o 15tej na jednu hodinu. Večer potom uspavame niekedy do pol noci. A to ani nehovorím, že niekedy inak ako na rukách ani nezaspi. Doslova sa dieťa spánku bráni. Kope, dvíha zadok, rozpráva sa, spieva si, napriek tomu, že je očividne
Ja určite nebudem moje dieťa učiť ,,zvykať" si vydržať do večera bez spánku. Určite ju nebudem dopovať cukrom a ťahať po obchodoch, len aby som ju udržala. Keď vidím tie deti večer na ihrisku, na ulici, v obchode, mám dosť!
Také male dieťa ten spánok jednoznačne potrebuje. Ona mi poobede zaspí, je unavena, ziva, tak nebudem jej ten spánok odopierať. Určite nie. Prišla som si po rady, ako ju naučiť ľahšie zaspávať a ďakujem za rady. Určite som si tu našla niečo, čo vyskúšam.
A ak dieťa už o 18tej padá z nôh, tak bez debaty ten obedný spánok chýba.
To nie je o Tom, mať kľud, ale o Tom, že sa sťažuje s, keď v noci je hore. Tak pre mňa jednoduchšie zabaviť hodinu navyše, ako potom v noci mať diskoparty. No ale tak ty vieš.
@tosomja asi si nepochopila. Disco party je práve vtedy, keď poobede nespí. Vtedy ma oveľa horší spánok
Ale ved si dieta spat dala malo moznost spat je to 3rocne dieta nie babetko...urcite by som neuspavala dieta na obed 2hodiny a nelezala pri nom..ved za ten cas si moze zena nieco porobit . Normalne ju uloz na obed zatiahni a nechaj. Napriklad od 12 stej do 2hej dieta sa na posteli pohraje porozprava si pospievA a mozno zaspi..ak aj zaspi o tej 14 stej zobudit ak nezaspi tiez ho vziat. Prosto ma 2 hodiny na oddych a hotovo...
No veď ja chápem. Ale ty nechceš potiahnuť hodinu keď ten poobedny spánok nemá, tak sa ani nečudujem, keď zalomi o 17tej. Komu by sa chcelo spať 14hodin vkuse. Ráno vstane o 7hod, naje sa, pohraje, ideme von, prídeme, naje sa, ľahne, keď nezaspí do polhodiny, ideme sa hrať, kresliť, neviem čo všetko. Potom okolo 17tej von do 18-18,30hod. Okupem, dám večeru. A ide spať.
To len keď nespia poobede. Väčšinou poobede spia.
Skús možno nejaký čaj na uvoľnenie pre deti, neviem, či taký je.
Ja by som ten poobedny spánok nerusila ale upravila určite ako píšeš vyššie že nebrať jej ho. 🙂 Keď je neskôr unavená vidno že ho potrebuje. 🙂 Ako príklad dám za 3 roky čo syn spáva stále na obed sa nám 2x stalo že nešiel spať nezeby nebol unavený ale nebol doma a nedalo sa proste to je jedno ale ide o to že o 19 30 zaspal za minútu áno ale bol hore každú hodinu 2. To sa stalo 2x keď nespal na obed . Čiže jemu to že obedny nemal veľmi uškodilo pri nočnom spánku keďže to mal úplne narušené. Fakt skús obedovať cca 11 40 nech kľudne pretravi tak si len sadnite čítajte knižku v izbe už nič akčné nerobte o 12 30 do postele spolu ľahnúť a už len čakaj každý deň 🙂 aj keď budeš nervózna atď. nepovoluj a lež s ňou a spí akoze aj hodinu keď bude treba uvidíš časom dcéru to snáď verím prejde a zaspí . A postupne si zvykne. 🙂
Ešte dopisem my keď sme doobedocvali zapla som mu na 15 min rozprávku cca proste nech sedí a kľud tak sme vypli pozreli nejakú knižku sadla som s ním a tak za ruku v kľude do izby vyčurat pyžamo. U nás zaberalo aj škrabanie po chrbte sám si to do teraz niekedy pýta :D a tým sa ti úpravi aj nocny spánok. U nás je už tak zvyknutý že je jedno či ráno vstane o 6 o 7 vždy zaspí na obed rovnako a môže mať aktivít veľa alebo málo.
Vies co... naco ti tu vobec pisem. Uzi si tu radu stvrtstorocia. Mam 3 deti a o zruseni denneho spanku daco viem. Raz proste ten spanok budes musiet zrusit. Ked ti to uspavanie sposobuje take emocie ake popisujes, ani sa ti necudujem, ze ti dieta nevie zaspat.
Asi si uz skusala, ale dat jej vecer do postele flasu mlieka, alebo kakaa?
Skus ju neuspavat na obed 2 tyzdne (kazdy den takto,nie raz tak- raz tak).Organizmus si zvykne a tie bdenia by mali prestat a mala by pospat celu noc 11-12 hodin.
Ja by som skusila rozne casy ukladania na denny spanok a rozne dlzky tohto spanku. Normalne by som ju zobudila. Mozno by jej na obcerstvenie stacilo 30 minut, vydrzala by potom mozno do rozumnej vecernej hodiny, nie do 17 ani do polnoci.
Inac to uspavanie kojenim si vobec nevycitaj. Vobec by to bez toho nemuselo byt lepsie. Moj maly bol od narodenia nauceny spat sam v postielke, mal ritualy, pravidelny cas ukladania a vsetko, nikdy som nijako neuspavala okrem par tyzdnov, ked mal 3-4 mesiace a vyzadoval moju alebo manzelovu pritomnost. Potom sa sam vratil do postielky. Teraz ma 3.5r a prednedavnom sa nieco zvrtlo a zacal uplne odmietat zaspavat sam. Az plakal, ze sam nie a naozaj nevedel zaspat. Proste zacal potrebovat niekoho blizkost, ignorovat sa to fakt nedalo a ani neviem ako a uz uspavam aj ja. Takze vobec nevies co by bolo bez kojenia.
Skus ju naucit si oddychnut. 10 min nejakej Intenzivnej aktivity: behanie, skakanie, hadzanie si lopty, potom kludna aktivita napr. citamie knizky a potom si chvilu polezat na zinenke. Na zaciatku spolu, potom nech sa sa sama nauci spojitost pohyb- klud. Napatie- uvolnenie.

@basska_b prepáč, ale toto bola rada storočia 🤦♀️