Večerné uspávanie 5-týždňového bábätka. Ako si poradiť?
Idem si po radu, alebo aspon porozumenie …
Mala (5 tyzdnov) sa budi z tretieho (ak je dobry den) spanku, okolo 17.00, takze okolo 18.00 je prirodzene take stadium ze zacina byt unavena a potrebovala by spat. Od tejto hodiny je ale zasadne neuspatelna … ak sa nam podari tak len taky lahky prerusovany spanok v kociari alebo v nosici, kazdopadne potom vecer (bez ohladu na to ci si zdriemne alebo nie) prichadza horor … nie a nie ju utisit, nie to este uspat, pokojne takto bojujeme do 22-23.00, vcera nas zachranil biely sum /ktory doteraz vobec nefungoval, takze sme ho zapli skor zo zufalstva/. Vecer nefunguje nic z toho co cez den, zrazu neznasa perinku, nikde sa jej nepaci, s nicim nie je spokojna … niekedy odmieta aj kojenie, nenormalne krici, vcera som sa bala ze mi skolabuje z tolkeho kriku … A najhorsie je, ze viem, ze dnes nas to caka zase, uz teraz mam z toho hrozu … tieto vecery su extremne narocne a vycerpavajuce … nejake tipy ako to prezit? Este niekto to tak ma?
Na brusko davame Espumisan a Babycalm a kontaktne spanky nam moc nefunguju, mala nema rada lezat na mne na brusku (jedine v nosici aj to sa musim hybat)…
Dakujem!
@lucinka196 Good luck... ja som toto mal s najstarším. Nezaspal ani za otca. Napokon som ho rok a trištvrte every fucking day vozil autom, aby zaspal. Niekedy zaspal za 2km, inokedy zaspal až po 60km, ale na rozdiel od domu, v aute mi nejačal. Boli to hrozné časy, až sme si jedného krásneho dňa povedali, že kašleme na to a nejdeme ho dávať spať cez deň. Odvtedy sa to zlepšilo.
@lucinka196 Good luck... ja som toto mal s najstarším. Nezaspal ani za otca. Napokon som ho rok a trištvrte every fucking day vozil autom, aby zaspal. Niekedy zaspal za 2km, inokedy zaspal až po 60km, ale na rozdiel od domu, v aute mi nejačal. Boli to hrozné časy, až sme si jedného krásneho dňa povedali, že kašleme na to a nejdeme ho dávať spať cez deň. Odvtedy sa to zlepšilo.
@thirstymonk 5 tyzdnove by som nevozil dlho vo vajicku, hrozi udusenie. uspavanie v aute az ked vie udrzat hlavu, aj to len v krajnych pripadoch
@lucinka196 no ja mam 4 tyzdnovu, u nas su to koliky a davame Co-lactase kvapky, vcera som skusila aj Balonix a to bol este vacsi horor, dnes idem tie laktazove len davat. No ja ale vobec napriklad nejako neratam tie spanky, to sa ani neda nazvat, ze ma tolko a tolko spankov. A dojci sa v podstate v jednom kuse.
Takze radu nemam, len vydrzat. Mala som take aj predchadzajuce 4 deti...ano viem, som asi samovrah 😆😅
Kedy robíte večerné kúpanie? Možno je to kvôli kontaktu s vodou alebo iná súčasť večernej rutiny, ktorá ju mení na "neuspateľné" dieťa.
Ak sa podarí, tak možno drobnou zmenou dosiahneš príjemný výsledok. Ak ten rušivý detail neodhalíš teraz, tak sa Ti to podarí pri niektorej ďalšej zmene. Deti sa rýchlo vyvíjajú a ich reakcie sa menia. Miluješ svoje dieťa a si dobrá mama. Je to obdobie, ktoré bude čoskoro vymenené ďalším obdobím. Užívaj si tie pekné momenty a mysli na to, že aj každý ťažší krok Vás len rozvíja a zbližuje. 😉
@lucinka196 aj mladsi syn toto robil, kazdy den medzi 19tou a 20tou v kuse vrieskal, nepomohlo vobec nic, treba to len prezit ;/
@thirstymonk 5 tyzdnove by som nevozil dlho vo vajicku, hrozi udusenie. uspavanie v aute az ked vie udrzat hlavu, aj to len v krajnych pripadoch
@merkelica No to moj krpec mal vtedy trištvrte roka a vozil som ho do dva a pol roka.
Prečítaj si niečo o ,,witching hour" alebo teda o ,,čarovnej hodinke". Prvorodená každý deň od 18 do cca 20 revala, neutišiteľný plač to bol, až vrieskala, nič nepomáhalo kojenie, nosenie, spievanie, kočík nič, s mužom sme boli zúfalí, ako sa blížil večer vedeli sme čo nás čaká. Museli sme to jednoducho prežiť,prestalo to po 3m z jedného dňa na druhý. Je minimum detí , ktoré reálne majú koliky, len dospelý si nevie vysvetliť plač, tak to pripisuje bolesti bruška a kolikám, ale ak dieťa má vetry a vie sa vyprázdniť, tak ten dôvod je úplne iný.
Teraz máme druhé 9m a večerný spánok na začiatku bol taktiež boj, 2h som uspávala večer, rev bol ale vždy sa nejako utíšil po 3m sa to tiež zlepšilo.
Tie bábätká sa veľmi rýchlo na začiatku vyvíjajú, zároveň si musia zvyknúť na nové prostredie a všetko okolo. Držím palce, pevné nervy, je to len obdobie 🙂

@lucinka196 su tu skupiny napr. Julovky 2026, skus tam maju rovnako stare deti...ja som uspavala na v kociku / po byte ci vonku/ a potom prekladala. Drzim palce