Veľmi komplikovaný spánok 20-mesačnej dcéry

nienna3
15. apr 2024

Ahojte,
Stretol sa niekto s podobným problémom so spánkom? Moja 20m dcéra mala od narodenia problémový spánok, bola nepoložitelne bábätko, nikdy nevedela zaspať v kočíku; vždy muselo byt kontaktne zaspávanie. Cumlik nikdy nechcela.
Pomaly sa ten spánok zlepšoval a momentálne zaspava len pri kojení. To je ok. Čo ma trápi je, že sa cez deň budí po 30-40 min, občas potiahne dlhšie (cca hodinu). Potom spi už len na mne, teda “koji sa”, resp dudluje. Niekedy viem od nej odísť, väčšinou však nie.
Večer (cca 20-21) tiež zaspava pri kojení, no budí sa cca po 1,5 hod. Občas sa stane, že pospi dlhšie - netuším však, čím to je.
Potom zas zaspava pri kojení, taktiež keď sa zobudí v noci (to nepočítam, nie je to také tragické).
Rano (od cca 5tej do 6:30-7) však ma už veľmi ľahký spánok a to zas veľa dudluje, alebo sa budí každú chvíľu).
Neviem čo s tým. Je mi jasne, že časom to prejde samé, ako vyrastie, ale už mi dochádza energia. Mám pocit, že ten večer si nestíham ani poriadne oddýchnuť, ani nič urobiť a už je znovu hore. A potom už veľmi neviem fungovať, keďže to uspavanie vie byt na dlho a keď aj nie, väčšinou zaspim aj ja.
Cez obed tiež nula bodov.
V lete (keď bude mať 2 roky) plánujem ísť do prace, manžel pôjde na materskú…tak už teraz mám hrôzu ako zvládnu tie denne spanky. A či sa nejak nauci spať dlhšie ako 30 min bez prsa. Keďže po takom krátkom spánku je samozrejme nervózna, nestačí jej to, večer je tiež na nič.
Uvažujem samozrejme aj o odstavení, no bojím sa, že bez kojenia bude spať ešte menej.
Máte niekto podobnú skúsenosť? Je niečo čo vám pomohlo?

ninka99865
15. apr 2024

@nienna3 skús na ig kontaktovať profil lepší spánok bábätiek

iduska13
15. apr 2024

@nienna3 a možno budeš prekvapená, že s ockom to pôjde oveľa jednoduchšie a rýchlejšie ako s mamou 🤷🙂

mabenn
15. apr 2024

ano, pomohlo...cas...syn zacal prespavat noc od 3r...v tomto veku zrejme aj idu zuby, vyvija sa mozog, atd atd, skus trochu to dudlovanie obmedzit, nech to nie je taka zavislacina...

nienna3
autor
16. apr 2024

@iduska13 dúfam že to tak bude. Každopádne nejak to budú musieť zvládnuť

nienna3
autor
16. apr 2024

@mabenn do 3 rokov mi to príde ešte strašne ďaleko. Ale tiez dcéra veľmi reaguje zhoršením spánku na zuby, choroby, cestovanie….takze aj nejaké zásadnejšie zmeny som odkladala na čas, keď jej vyjdú zuby (ešte chýbajú horné očaky a potom druhé stoličky)