Zaspávanie dvojročného chlapca

pazmax86
11. jún 2025

Ahojte maminky
Nieje to nic šokujuce ale chcem sa vas len opytat a asi aj rady nejake
Moj syn 2 roky uz to dlho trva ale mame problem zo zaspavanim, ale nech em tu pysat ze by nechcel spat alebo nebol unaveny to je unaveny aj v postielke je uplne kludny, nic nerobi ani zlobu ani nebeha po postielke absolutne nic je dobrucky , žužle si svoju plienku, obcas povie mama a da moju ruku na jeho brusko aby som ju mala len polozenu ale toto celw trva kolko krat aj hodinu. Dnes to bolo 50 minut. Skusala som vsetko, na obed spinka ci hodinu alebo hodinu a pol najvic spava do pol druhej cize ten vecer je uz hodina kedy je unaveny ale proste len nevie zaspat. Keby som chcela odneho odist tak hned ide somnou to nehrozi odist odneho a ze saspi sam to vobec. Viem ze detom trva tak 20 min cca zaspavanie ale my uz velmi dlhy cas bojujeme s omnoho dlhsim casom. Mate to aj vy niektora tak? A neriesite to a ste proste pri dietatku aj hodinu.? Ze nemusim to nejak roesit???
Dakukem za kazdu odpoved

independent_woman
11. jún 2025

@pazmax86 podla mna je 50 min taky standard, moj ma sice len 18m a zaspava inak (pri dojceni), ale niekedy je to 15 min, inokedy aj hodina. Dokonca ked bol mensi som niekedy uspavala aj hodinu a pol az dve 🤷🏼‍♀️

andrea_82
11. jún 2025

O kolkej rano vstava? Kedy vecer davate spat?

lienka.7
11. jún 2025

@pazmax86 v žiadnom prípade. Toto som robila pri prvej a teraz už nehrozí. Je v postieľke sama, kolko "vymysla", toľko vymysla. Niekedy spi do 20 minút, inokedy vymysla aj pomaly hodinu. Ale aspoň ja nepovolim, maximálne ju idem pohladkat a pomojkat, pusa ale potom odchádzam z izby. Tiez dnes vymyslala asi 30 minút a už pekne spinka. Ono ako si dieta naučíš, tak budeš mat.

zuzuliennka1
11. jún 2025

@lienka.7 to su take sprostosti 🤦🏼‍♀️ ako nauci dieta tak bude mat.
kravina.

@pazmax86 viacero deti co poznam, v dvoch rokoch prisiel dalsi taky vyvojovy zlom/milnik a zhorsilo sa zaspavanie.
odkial mas, ze detom trva zaspavanie 20min? ziadne konkretne casy neexistuju. synovi sa zaspavanie menilo, zaspaval hodinu, potom prislo obd. ze 5 minut. vzdy podla veku, co ovladal, ako a ci vobec poobede spal, skolka to zas pomenila, velmi zaviselo, co sme robili pocas dna,.. pises, ze je kludny, to dost meni situaciu - nedavas ho jednoducho spat prilis skoro?

lienka.7
11. jún 2025

@zuzuliennka1 nie, nie sú to žiadne sprostosti, predstav si. Keď si naučíš dieta zaspávať so skákanim na fitlopte, tak to bude vyžadovať. To, ze si nevieš vychovať vlastne dieta je zial iba tvoja neschopnosť.

lalala94
11. jún 2025

@lienka.7 lenže ty si dala úplný extrém. Skákanie na fitlopte je blbosť, no ak si dieťa vyžaduje prítomnosť rodiča pri zaspávaní, tak to blbosť nie je, len si chce možno naplniť potrebu blízkosti. 2-ročné deti úplne bežne zaspávajú s rodičmi a vôbec to nesúvisí s výchovou, preboha. 🙄

erikaeb
11. jún 2025

@pazmax86 u nás je to cca tiež tých 50 minút 🙈 keď vynechá obedný spánok tak spí za 15 minút. Má 2 r, 3 mes.
Niekedy pri nej aj zaspím lebo sa pár krát stalo, že som tam bola aj hodinu a pol.. moje vyčerpanie to potom už nezvláda 🤷😀

lienka.7
11. jún 2025

@lalala94 uplne normalne som mojej 2 ročnej vysvetlila, že nemôžem pri nej lezkat celý čas, lebo musím byť pri bábätku. Akonáhle zaspinka, prídem k nej. Postupne som to "eliminovala" uplne. Cize všetko sa dá, len treba chcieť a vydržať. A nie, nedala som žiadny extrem, stačí si tu prečítať na fóre, co tu niektoré s deťmi stvaraju🤦‍♀️

mamamasama
11. jún 2025

Aku ma rutinu? Ma kazdy vecer to iste? Vecera, kupanie,umyt zubky, rozpravka, postielka? Mate cca hodinu vecer pred uspavanim v byte/dome zatiahnute zavesy, aby sa zacal produkovat melatonin? Nepozera pred spanim rozpravky? Mate relativne ticho?

modrahruska
11. jún 2025

Nas si niekedy sam povie ze chce spinkat a ked nepovie, vidim to na nom ze je poriadne unaveny, polozim do postielky, poviem rozpravku, pomojkam a odchadzam. Zaspi do 10 minut. Tak sme ho naucili, to sa totiz da naucit, ale musi mat dieta rezim a ten treba dodrziavat, inak to nepojde. Ak netrafime spravny cas, tak to vynimocne trva trochu dlhsie.

andreatytler
12. jún 2025

@pazmax86 Myslim ze 50 minut je OK. Najma ak je dieta kludne a vsetko co musis urobit je polozit ruku na jeho brusko. To je take mile. Moj v tom veku aj 2 hodiny zaspaval a co tu tak citam tak vela deti vymysla, skaka, beha z postele pit vodu. Ty si mozes nieco citat na mobile a v podstate oddychnut na 50 minut. Ja ked som doniesla mobil, tak syn bol okamzite na mne a chcel tiez pozerat.

zuzuliennka1
12. jún 2025

@lienka.7 predstav si, ze spankove rutiny sa menia, a nie, nebude skakat na fitlopte do 18tky.
Ja som uspavala kojenim, strasili ma podobne ako ty, ze si ho naucim. Vau ake prekvapenie, ked som s kojenim prestala, chvilu zaspaval s flasou a potom uplne sam

zuzuliennka1
12. jún 2025

@lienka.7 a moje dieta je vychovane perfektne, co
ma uspavanie s vychovou? 🤣 dosli argumenty?

milanemila
12. jún 2025

@pazmax86 to ze detom trva zaspavanie vo vseobecnosti 20min je blbost, sice som necitala komentare ale urcite ti mamicky napisu, ze nie si jedina, kt dieta aj hodinu zaspava. My mame tiez 2r a niekedy vytuhne za 15min a niekedy tiez lezime pri nom aj hodinu 🤷🏼‍♀️ ja si bravam do postele citacku a citam si, som tam tolko kolko potrebuje…a nemame ziadnu presnu rutinu ani rezim, niekedy idu deti spat o8 a niekedy o pol 10, podla toho aky mali den, ako su unavene a v zime chodia skor ako v lete. Proste ked sme vonku a zabavaju sa alebo na nejako vylete, tak ich nebudem hnat do sprchy aby tam boli presne 19:30 a malirezim/rutinu na minutu (lebo aj taku mamicku poznam a ta uz je hodinu vopred vystresovana, ci to stihaju). Potom ked je napriklad zmena casu, tak sa este tyzden z toho spamatavaju :D

milanemila
12. jún 2025

@zuzuliennka1 u nas rovnako kazdy spanok uspavanie kojenim a ked som dokojila, tak sa iba pritulil a zaspaval tak 🤷🏼‍♀️ my sme uz potom ani flasku s mlieckom na spanie nedavali…

lienka.7
12. jún 2025

@zuzuliennka1 nie, žiadne argumenty nedošli, predstav si. Ake mas dieta, a ako vychovane, je mi srdečne jedno. A to, ze bez teba nevie spať je tiež tvoj problém. Ako si si ho naučila/vychovala tak mas. Ale nepis tu, ze to nie je možné

pazmax86
autor
12. jún 2025

@andrea_82 rano medzi 6/7

pazmax86
autor
12. jún 2025

@lienka.7 viesja by som to najradsej tak chcela ake kedze uz si vie otvorit sam izbu a stale zlezie z postele akonahle ja npr mu poviem pockaj ma idem cikat no ani omylom. Hned je dole z postele. Neviem ho udrzat v tej posteli jediny sposom ako je v posteli a zaspi je ked som prinom

andrea_82
12. jún 2025

@pazmax86 a vecer davate spat o kolkej? Lebo su deti, ktore proste pred urcitou hodinou nezaspia a je to zbytocne trapenie a natahovanie casu, kym zaspia.

javiemneviem
12. jún 2025

@pazmax86 mna by zaujimalo, kde sú také deti do 20 minút zaspia? 🙂Ja také nepoznám 😀 nič v zlom. mne synček okolo 2 rokov začal takto dlho zaspávať. Aj na obed aj vecer uspavanie minimálne hodina. Potom mal asi mesiac obdobie, že bez problémov zaspaval vecer aj na obed sám a tak zasa si niekoho žiadal pri sebe a je to tak dodnes. On ma nemusí vyslovene mať pri sebe. Ja ležím v kresle vedľa a som na mobile, on zaspáva a je rad, že nie je sám. To je cele.

modrahruska
12. jún 2025

@javiemneviem u nas, odvali ho za chvilu, ale pravda ide spat unaveny, nie aby este hodinu v posteli vladal nadskakovat 😁

zuzuliennka1
12. jún 2025

@lienka.7 😂 a kde pisem ze nevie zaspat bezomna? zaspava sam uz roky rokuce. citanie s porozumenim ti nejde co?
ty si svojej dvojrocnej musela vysvetlovat, moj syn lahol a proste zaspal.
skoda ze teba nevychovali… a “ako si si vychovala, tak mas” - to su ubohe argumenty ludi ako ty 🙂 nevadi, aj na takych slnko svieti.

javiemneviem
12. jún 2025

@modrahruska blahoželám 😀 máme nádej 😀 ono sa to asi dá. Mne to nevadí, tak to neriešim. Keby mi to vadilo, asi by som hľadala nejaké spôsoby. Ale tie deti tie si idú vždy aj tak svoje 😀