Jasle/predškôlka v Detve

ancika27
16. máj 2022

Ahojte, bol by zaujem v HR/DT o nieco ako jasle,predkolku? Ze deti mensie ako 3 roky by tam mohli byt,kym nepojdu do skolky?

zuzanka_111
16. máj 2022

@ancika27 tazko povedat Lebo tym ze nic take nie je beru deti do statnej skolky od 2 rokov cca
Mýslim ze sukromne to v dt 🤷‍♀️ Neviem

zdenkasvorenova
15. sep 2022

A od akého veku dieťaťa by tie jasle boli ?

ancika27
autor
15. sep 2022

@zdenkasvorenova no bola to otazka ci by bol zaujem.

leeaaa
14. okt 2022

@ancika27 ahoj, chcela by si niečo také otvoriť/zriadiť? Lebo presne nad týmto som aj ja uvažovala, len neviem či by som sa chcela do toho pustiť sama..

ancika27
autor
14. okt 2022

@leeaaa ano rozmyslala. Som nad touto alternatvou

vreckovka2
14. okt 2022

@ancika27 za mna by nebol zaujem, ale to som len ja 🙂. Uvitala by som skor nejaky lesny klub, alebo alternativnu skolku, alebo aspon skolku s respektujucim pristup (ozaj respektujucim).

zuzanka_111
14. okt 2022

@vreckovka2 lesný klub je v stožku , plus este jedna skvelá rešpektujúca ucitelka sukromne je v okolí
Myslím ze najväčší problém su aj tak financie … 😨
Ja dakujem za kazdú chcilu v lesnom klube
Ale zial rozpocet to nedava a co mladsi netusim 😫

vreckovka2
14. okt 2022

@zuzanka_111 pri sukromnych rieseniach budu financie zial rozhodujuce. My mame este cas, ale moze sa stat, ze mi dieta o rok zahlasi, ze chce ist medzi deti a budeme musiet hladat riesenie...o stozku viem, len som este nezistovala blizsie info a ako su s miestom, kedze som inu takuto skolku, resp. klub v blizkom okoli nenasla. A do bezneho prudu, ak nebude chciet dieta, urcite nechcem ist, ci uz skolka, alebo skola.

zuzanka_111
15. okt 2022

@vreckovka2 ak chcete unfo ohladom lesneho klubu kludne napiste 🥰
Ja som syna mala v klasickej skolke ako predskolaka , vxbrala som najmensiu triedu ktoru som v dt nasla a ucitelku ktorej doverujem a pozham ju .
Nevravim ze bol zaciatok lahky ale ktory zaciatok je ..
teraz je prvak v klasickej skole ….
Hmmm est eje tazko sudit ako nam to ode kedze s milion vecami v statnom skolstve
Zatial sme natrafili na skvelú ucitelku 🤷‍♀️ Uvidime co bude casom

lenqa2541
24. okt 2022

@ancika27 podľa mňa áno, ja som staršiu dala od 2r do škôlky lebo ju zobrali ale myslím si že menšie deti potrebujú trochu viac pozornosti ešte ako im tam vedia dať..24 deti a 1 učiteľka je celkom hardcore

simonas1994
5. nov 2022

@ancika27 áno určite. Ja syna vozím do Zvolena do súkromných jaslí. Pani to má v rodinnom dome majú tam aj stravu. Deti môžu chodiť podľa potreby buď každý deň alebo napríklad 2x do týždňa alebo každý deň na 4 hodiny..je ich tam maximálne 6 počas dňa. Malý tam ešte celý deň nebol lebo zatiaľ chodíme len raz za čas na hodinku dve zvykať a teraz bol chorý tak nebol. Stojí to 15€/deň. Keby je to v DT ušetrila by som náklady na cestu a čas.

simonas1994
5. nov 2022

A poznám viac rodín čo by to privítali. Deti od 2 rokov síce zoberú aj do škôlky keď je miesto ale tam je tých detí veľmi veľa a takéto maličké si ešte nevedia dať tak pozor, tam chcem dať syna až keď bude mať aspoň 2,5 roka. No aktuálne má rok a 8 mesiacov a aspoň. 3x týždenne by bolo super dať ho sem do jaslí nech je v kolektíve alebo každý deň na 4 hodiny napríklad.
Aspoň by som väčšinu práce nemusela robiť po večeroch a menej zaťažovala starých rodičov.

vreckovka2
5. nov 2022

@zuzanka_111 parada, ze ste nasli takyto balans aj v statnim skolstve. Ja sa urcite ozvem, ked to bude pre nas aktualne. Dakujem za ponuku 🙂. Sama som pedagog a mam naozaj vysoke naroky (aj ked podla mna by mali byt standardom) na vzdelavanie deti a osobnost ucitela...

buryno
25. dec 2022

Ja by som veľmi uvítala jaslicky v okrese DT aspoň na 3 dni v týždni. Ake su vlastne aktuálne možnosti? Ak náhodou viete poradiť veľmi dobrú a najmä osvedčenú opatrovateľka budem veľmi rada.