icon

8-ročné dieťa a menštruácia. Mám ju zobrať k lekárovi?

mucka1985
20. feb 2011

dnes sa mi dcera stazovala ze ju boli podbrusko nakolko je ztp tak nosi plienky isla som ju prebalit a plienka bola od krvi umilasom ju a zistila som ze ma menzes,ma len 8 rokov a vobec neviem ci mamju zobrat k lekarovi poradte mi prosim

Strana
z3
awalancha3
6. júl 2013

ked raz pedofilovia zistia ako sa tu mozu "vyrádit" tak to tu bude nimi ztahltene a uz nikto nerozozna, pravdu od lzi

terezka1947
6. júl 2013

@awalancha3 vies,ja si myslim,ze uz sa tu aj nejaky potuluju 😠 ...

sasulka525
6. júl 2013

@7511 asi tak

sasulka525
6. júl 2013

@lucinocka dakujem urcite sa opytam 🙂 😉

sasulka525
6. júl 2013

@lucinockahm... TO SOM NEVEDELA 😕

sofilotas
18. sep 2013

Ahojte mam 13 a vsetky moje spoluziacky uz dostaly kramy a ja ne . Akosa to da urychlit ? Prosim pomozte dakujem

anjelicek26
18. sep 2013

@sofilotas to netreba urychlovat. Bolenie brucha, nalady a krvacanie kazdy mesiac nie je nic prijemneho. Do 15 tich casu az az.

mamamima
10. okt 2013

Ahojte, ja mam dcerku, o 2 tyzdne bude mat 9, uz dost dlho sa tak dospelacky poti, zacala mat vytok, je normalnej postavy, nie je baculka, kedze som citala, ze dostavaju predcasne prave tie. Ja som mala ako 11 rocna. Vcera som jej objavila na nohav. bledoruzovy zapachajuci flak. Chystam sa s nou urcite k dr., len zatial som chcela nejake vase skusenosti. Ochlpenie nema zatial, ani prsia nastastie, obavam sa ze k nam coskoro zavita prva menstruacia...az mi je z toho tak do placu, ved teraz to bolo moje male dievcatko :( ale s tym sa musi asi kazda mama zmierit, len mi to pride priskoro. Moze ist podla vas o zaciatok menzesu? O nejake priznaky, ze as to blizi? Ja si to uz nepamatam to bolo pred 100 rokmi. Dakujem 🙂

margaretka3
10. nov 2013

@mamamima ja mam tiež 9 ročnú dcéru, ktorej začali rásť prsia a jemné ochlpenie, po preštudovaní cez google 🙂 som zistila, že to sú prvé príznaky dospievania a menštruácia by mala prísť 1-2 roky potom, pretože sa tým aj ukončí rast...no aj tak som znepokojená, lebo má 9 a 146cm, mám trošku obavy, aby sme niečo nezanedbali, môže to byť enokrinologický problém....ako si pochodila u lekárky, čo ti povedala, poraď mi prosím ...

jerinka29
16. aug 2014

Moja dcerka ma 8rokou ma psychomotoricku retardaciu moze mat menzes dnes
prisla za mnou a ukazovala mi ze jej treba cikat a ked som ju utierala mala som na wc papieri krv.poradte mi prosim moc dakujem.

jankatinkakristinka
23. okt 2014

a je normálne keď ja som dostala menštruáciu v 14 a pol roka a žiadne prsia a malý zrast?? A v 14 a pol a to skoro v 15 rokoch som vyzerala na 11 rokov. Akoby som ani nemala 14 ale 11. A spolužiačky samozrejme mali menštruáciu v 8, 9 či 10 rokoch a mali aj prsia tak jednotky a iné aj dvojky a vyzerali na 16.

Keď dievča skoro dospieva nie je to endokrinologický problém???

milada1312
17. mar 2020

Ahoj chcem sa s vami podeliť moja dcera bude mat v septembri 8rokov dr nam oznámila že dospieva a že ide do puberty že mám čakať do 11 mesiacov že dostane menstruaciu..dr chce začať liečbu kazde 3 mesiace chce pichať injekcie aby spomalila ten vývoj..samozrejme jej rastú prsia a ochlpenie ...samozrejme jej zobrala krv všetko je poriadku robila rengen a rengen ukázal že jej kosti sú staršie o rok ....tak neviem či jej mám dať pichať tie injekcie alebo ju nechať tak ..ďakujem za každú radu..

babulena
10. apr 2020

@milada1312 moja dcéra mala koncom marca 9rokov,bola na preventívnej prehliadke pri pediatricke,dr povedala že dcéra je v puberte,to vieme, lebo jej rastú prsia aj ochlpenie má.Dr nespominala žiadne injekcie ani nič na spomalenie. Dnes sa mi dcéra sťažovala na bolesti v podbrušku,dala som jej Paralen pomasirovala brucho a ona zaspala, keď bude mať bolesti aj zajtra tak jej vysvetlím čo je menštruácia, neviem ako robia teraz doktori, keď je zaprve Veľká noc a zadruhe karantena,v utorok určite volám pediatricke

anna131
22. apr 2021

@ada11 ahoj chcela by som sa opýtať ako ste dopadli na tej endokrinologii a aké vyšetrenia vám robili. Máme rovnaký problém dcéra má 8,5 roka a tiež sa jej začalo pubicke ochlpenie. Dr. nás poslal tiež že mám zájsť na endokrinologiu

anna131
22. apr 2021

@milada1312 ahoj chcem sa opýtať či si dala svojej dcérke pichať tie injekcie alebo ste to nechali na prírodu

kulumulu123
11. nov 2023

Ono to nie je vlastne nicbprekvapive ked si uvedomime co vlasrne za posledne roky jeme maso plne rastovych hormonov, ovocie / zelenina plna kadejakeho svinstva a postrekov sa ani necudujem ue male deti zo dna na den takto dospievaju....
Ale ako radia baby vyssie urcite by som to riesila s mudr.

Strana
z3