Aj vaše deti majú školskú amnéziu?
Spýtam sa po škole, čo robili, čo bolo na hodinách, či sa niečo stalo... a odpoveď skoro vždy „neviem“, „nič“, „nepamätám si“ 😄
O dve hodiny pritom z ničoho nič vytiahne úplný detail z prestávky spred troch dní.
Aj u vás je dostať z dieťaťa niečo zo školy takáto detektívka?
@anonym_autor Nie je to amnezia. Dieta jednoducho tieto otazky otravuju
Teba, keď sa niekto opýta, že čo si robila v robote, ako bolo tak začneš verklikovat každý deň to isté?
Nie. Ale potom neskôr si spomenies, že čo zaujímavé sa stalo. Normálna vec
Zle sa pytas. V zly cas sa pytas. Deti su po skole zahltene, nie to este aby preberali co sa stalo. Nechaj im cas zresetovat hlavu. Staci ak povies, ze ak malo v skole nejaky problem, moze o tom hovorit ked bude chciet, ty ho vypocujes. Ked problem nebol je to v poriadku, pockaj si kym bude chciet samo rozpravat
@anonym_autor jedno dieta na mna pri otazke o skole pozeralo ako akvarijna rybicka, vydolovalo max co bolo na obed a druhe ani som sa nestihla opytat a mala som vsetky pikosky aj z okolitych tried, doma uz od dveri kricalo, mami vies co sa dnes v skole stalo?
Dieta si po skole potrebuje oddychnut. Ty ho otazkami o skole vracias spat k tomu, od coho chce vypnut. Skus sa neskor radsej spytat: co zaujimave/nove si sa dnes v skole dozvedel/a, naucil/a?
Nepytam sa. Večer si ku mne ľahne a povie mi všetko. Aj to, čo vedieť nechcem.
Nepytam sa. Večer si ku mne ľahne a povie mi všetko. Aj to, čo vedieť nechcem.
@anonym_2d2d66 presne, pred spanim sa to z nich sype jedna radost
@anonym_autor Aj ja som takto odpovedala, vacsinu dni mi prislo, ze sa tam naozaj nic nedialo. Ked sa nieco zaujimave dialo, tak som to povedala aj sama.
@anonym_autor ano, preto necham ba dcere, ktora mi vyrapoce sama. A syn podla nalady....
Teba, keď sa niekto opýta, že čo si robila v robote, ako bolo tak začneš verklikovat každý deň to isté?
@anonym_ceaea6 tak ani v škole sa nedeje každý deň to isté...
@anonym_ceaea6 robota a škola je rozdiel. Teba sa nemusí pýtať nikto ako tam bolo, ale rodič sa deti musí opýtať, inak by to bolo co za rodiča keby nemal záujem o svoje deti?