icon

Ako pomôcť deťom s poruchou pozornosti v škole?

Dnes o 12:28

Prisli sme do 5.rocnika, nase zive dieta nevie obsediet 45min na hodine. Ma dg poruchu pozornosti. Ucitelov na 5-9 to nezaujima. Pisu poznamky. Co jej mam pribalit, aby obsedela? Lieky nie. Dakujem za kazdy tip. 🌸

biba_18
Dnes o 12:32

pribaľ jej posudok z cpp

anonym_5b885a
Dnes o 12:35

Riesit s triednym ucitelom, specialnou pedagogickou na skole. Odporucania z CPP predsa maju v skole, tak nech si ich precitaju a riadia sa nimi. Okrem toho by som to riesila aj s psychologom v CPP, ci nema nejake odporucania, ktore by mu pomohli sustredit sa

anonym_c24b86
Dnes o 12:46

Odporúčania CPP sú veľmi pekne, ale individuálny stav dieťaťa je podtatanejsi

Ak dieťa školu nezvláda, tak je potom čas na lieky

anonym_8978a6
Dnes o 12:52
@anonym_c24b86

Odporúčania CPP sú veľmi pekne, ale individuálny stav dieťaťa je podtatanejsi

Ak dieťa školu nezvláda, tak je potom čas na lieky

@anonym_c24b86 boze, dopovat dieta liekmi lebo mame ideu, ze deti maju sediet cele dni v laviciach…

anonym_c24b86
Dnes o 12:55
@anonym_8978a6

@anonym_c24b86 boze, dopovat dieta liekmi lebo mame ideu, ze deti maju sediet cele dni v laviciach…

@anonym_8978a6 áno, niekedy to dopovanie hento najlepšie čo môžeš pre dieťa urobiť

titla
Dnes o 12:56

Napisat oficialnu ziadost riaditelovi, aby ucitelia respektovali odporucania cpp. A ziadat stanovisko od riaditela, aby sa k vzniknutej situacii vyjadril.

autor
Dnes o 12:57
@biba_18

pribaľ jej posudok z cpp

@biba_18 ved ho maju.. urcite ho kazdy ucitel podpisoval..

autor
Dnes o 13:06
@titla

Napisat oficialnu ziadost riaditelovi, aby ucitelia respektovali odporucania cpp. A ziadat stanovisko od riaditela, aby sa k vzniknutej situacii vyjadril.

@titla dakujem. Toto mi nenapadlo. Napr ma aj dysortografiu a diktat pisala normalny, nie dopnovacky.. 😕

anonym_e9c59d
Dnes o 13:10

@anonym_autor doplnky ako omega3, magnézium... aj strava vie negatívne, alebo pozitívne ovplyvniť prejavy ADHD, pozri info na nete.
https://www.tvdoktor.sk/diagnoza/1622-adhd-u-de...

anonym_927022
Dnes o 13:19
@anonym_autor

@titla dakujem. Toto mi nenapadlo. Napr ma aj dysortografiu a diktat pisala normalny, nie dopnovacky.. 😕

@anonym_autor Keď neobsedí a ty nemáš záujem to riešiť, nechaj si ho doma. Očividne nevie poriadne čítať ani písať, nezaujíma ho to, doma mu to tolerujete, tak sa nudí a vyrušuje. Vie, že trest nepríde, tak načo sa má aspoň snažiť, všakže? Iné deti sa učiť chcú a učiteľky majú tiež len jedny nervy. A to píšem ako matka dieťaťa s rovnakou poruchou, ale teda podchytenou od škôlky. Ako píšu, existujú výživové doplnky, úprava denného režimu, športové aktivity, biofeedback, tréning sústredenia, metóda odmien, pozitívna motivácia... až nakoniec sú lieky. Ale chcieť a venovať sa dieťaťu sa musí aj rodič, nestačí poslať do školy papier s úľavami a nechať ho, nech si tam robí čo chce.

autor
Dnes o 13:24
@anonym_e9c59d

@anonym_autor doplnky ako omega3, magnézium... aj strava vie negatívne, alebo pozitívne ovplyvniť prejavy ADHD, pozri info na nete.
https://www.tvdoktor.sk/diagnoza/1622-adhd-u-de...

@anonym_e9c59d berie omega 3, mg ata, becka. Strava. Tam je problem. Od babatka vyberava jedacka. Nezje maso. Vobec. Ziadne. 😞

autor
Dnes o 13:25
@anonym_927022

@anonym_autor Keď neobsedí a ty nemáš záujem to riešiť, nechaj si ho doma. Očividne nevie poriadne čítať ani písať, nezaujíma ho to, doma mu to tolerujete, tak sa nudí a vyrušuje. Vie, že trest nepríde, tak načo sa má aspoň snažiť, všakže? Iné deti sa učiť chcú a učiteľky majú tiež len jedny nervy. A to píšem ako matka dieťaťa s rovnakou poruchou, ale teda podchytenou od škôlky. Ako píšu, existujú výživové doplnky, úprava denného režimu, športové aktivity, biofeedback, tréning sústredenia, metóda odmien, pozitívna motivácia... až nakoniec sú lieky. Ale chcieť a venovať sa dieťaťu sa musí aj rodič, nestačí poslať do školy papier s úľavami a nechať ho, nech si tam robí čo chce.

@anonym_927022 keby nemam zaujem riesit, nezalozim diskusiu. Chcem jej pomoct. A aj ucitelkam, aby nerusila.. ale ako?

anonym_e9c59d
Dnes o 13:30
@anonym_autor

@anonym_e9c59d berie omega 3, mg ata, becka. Strava. Tam je problem. Od babatka vyberava jedacka. Nezje maso. Vobec. Ziadne. 😞

@anonym_autor práve B vitamíny sú veľmi dôležité pre podporu nervovej sústavy, skúste do nej dostať aspoň kostný vývar, alebo zakomponovať mleté mäso do stravy, aby si to nevšimla...

autor
Dnes o 14:37
@anonym_e9c59d

@anonym_autor práve B vitamíny sú veľmi dôležité pre podporu nervovej sústavy, skúste do nej dostať aspoň kostný vývar, alebo zakomponovať mleté mäso do stravy, aby si to nevšimla...

@anonym_e9c59d berie. Aktivne. Od A.Medveda. kvoli b12..

autor
Dnes o 14:38
@anonym_e9c59d

@anonym_e9c59d vsimne. Nezje. Nedonutim. Povracia sa. Krv ma v poriadku. Este aj dr ju podporila v nejedactve..🤦‍♀️😞😕