Ako riešiť problém, keď dieťa nechce chodiť na WC v škole?
Dcéra to mala už minulý školský rok a teraz začala znova. V škole jednoducho nejde na záchod a vydrží až domov, aj keď je tam 6–7 hodín. Vraj jej tie školské WC vadia a necíti sa tam dobre.
Rozprávame sa o tom, ale veľmi to nepomáha a už rozmýšľam, či to neskúsiť riešiť aj so školskou psychologičkou.
ja som tiez nechodila v skole na wc a som tu
@anonym_autor Veľa detí nechodí v škole na wc. Moje nechodia na veľkú potrebu v škole. Nevedia sa tam uvoľniť. Pokiaľ nemá z toho zdravotné problémy tak by som to nechala tak.
..u nás niektoré deti (aj z tohto dôvodu) chodia na wc počas hodiny (dohoda medzi triednou učiteľkou a rodičom). Buď idú samé alebo s asistentom. Všetko sa dá vykomunikovať.
Ja som tiež nechodila nikdy na wc v škole a ani môj syn. Ja som to ale nikdy neriešila
Ani ja som takmer vôbec nechodila na wc -pzno tak len na prvom stupni. Potom som to vyslovene neznášala. Jednak ta aróma a to, že tam skoro nikdy nebol kľud, večne tam niekto býval a zašívali sa tam kdejake baby. No rob potrebu, keď tam je niekto iný a vie, že na čo si ja to ako idla. To už neviem čo muselo byť, aby som na to wc išla a aj to len cez vylučovacou hodinu. A tiež som vedela celé hodiny držať. A tiež som tu a žijem aj obličky mám ok aj vylučovacou sústavu.
Kym vydrzi, neriesila by som to. A ak by mala taku akutnu potrebu, neverim, ze sa 7 rocna radsej pocura na stolicke v triede, nez by isla na to wcko. 🙂
10 a 6 ročne tiež nerady navštevujú školské WC. Na veľkú potrebu nikdy, na cikanie len keď je to už urgentne. Majú na chodbe neprerobene, staré wc a decká po sebe občas nespláchnu a im sa to protivi…..
Tiez som nechodila na wc a po škole občas uz utekala domov. Zmenilo sa to az na strednej. Porozpravaj sa s dcerou že ak treba, nech sa pyta cez hodinu, aspoň tam vtedy nikto nie je. Triednu by som upozornila
Ja som tiež nechodila na wc. Mne tie záchody neskutočne smrdeli a boli v takom stave, že som sa bála, že tá nádobka s vodou na mňa zvrchu spadne alebo chytím nejakú žltačku 😅 ako 6 ročná som sa v družine pocikala, lebo rodičia prišli po mňa neskôr a nestihla som dobehnúť na wc🙈 No a samozrejme niektoré decká nemali osvojené základné hygienické návyky, ako napr. splachovanie toalety po použití a to bol iný hnus🙈. Na druhom stupni som chodila len v akútnych prípadoch aj to len na malú potrebu. Dodnes ak ideme na dovolenku, tak prvé čo pozerám pri výbere ubytovania sú toalety, to je už iná diagnóza 🙈😅🤣
V žiadnom prípade to neriešiť s nikým. Kecanie a publikovanie jej problému jej nepomôže cítiť sa ok na hnusných školských hajzloch.
Moj syn tiez v skole na WC nejde, ze vraj su nechutne a je tam smrad. Takze vzdy ked pre neho pridem, ako prve utekame domov na WC. Byvame od skoly 2 minuty.

@anonym_autor s triednou si to riesila?
Moj najmensi 10r je taky, ze ide az na poslednu chvilu 🤦♀️ ale aj inde mimo domu.
Skusit hladat sposob, na ktory by pristala. Kludne aj skolsku psychol.