Ako riešiť problém, keď dieťa nechce chodiť na WC v škole?
Dcéra to mala už minulý školský rok a teraz začala znova. V škole jednoducho nejde na záchod a vydrží až domov, aj keď je tam 6–7 hodín. Vraj jej tie školské WC vadia a necíti sa tam dobre.
Rozprávame sa o tom, ale veľmi to nepomáha a už rozmýšľam, či to neskúsiť riešiť aj so školskou psychologičkou.
ja som tiez nechodila v skole na wc a som tu
@anonym_autor Veľa detí nechodí v škole na wc. Moje nechodia na veľkú potrebu v škole. Nevedia sa tam uvoľniť. Pokiaľ nemá z toho zdravotné problémy tak by som to nechala tak.
..u nás niektoré deti (aj z tohto dôvodu) chodia na wc počas hodiny (dohoda medzi triednou učiteľkou a rodičom). Buď idú samé alebo s asistentom. Všetko sa dá vykomunikovať.
Ja som tiež nechodila nikdy na wc v škole a ani môj syn. Ja som to ale nikdy neriešila
Ani ja som takmer vôbec nechodila na wc -pzno tak len na prvom stupni. Potom som to vyslovene neznášala. Jednak ta aróma a to, že tam skoro nikdy nebol kľud, večne tam niekto býval a zašívali sa tam kdejake baby. No rob potrebu, keď tam je niekto iný a vie, že na čo si ja to ako idla. To už neviem čo muselo byť, aby som na to wc išla a aj to len cez vylučovacou hodinu. A tiež som vedela celé hodiny držať. A tiež som tu a žijem aj obličky mám ok aj vylučovacou sústavu.
Kym vydrzi, neriesila by som to. A ak by mala taku akutnu potrebu, neverim, ze sa 7 rocna radsej pocura na stolicke v triede, nez by isla na to wcko. 🙂
10 a 6 ročne tiež nerady navštevujú školské WC. Na veľkú potrebu nikdy, na cikanie len keď je to už urgentne. Majú na chodbe neprerobene, staré wc a decká po sebe občas nespláchnu a im sa to protivi…..
Tiez som nechodila na wc a po škole občas uz utekala domov. Zmenilo sa to az na strednej. Porozpravaj sa s dcerou že ak treba, nech sa pyta cez hodinu, aspoň tam vtedy nikto nie je. Triednu by som upozornila
Ja som tiež nechodila na wc. Mne tie záchody neskutočne smrdeli a boli v takom stave, že som sa bála, že tá nádobka s vodou na mňa zvrchu spadne alebo chytím nejakú žltačku 😅 ako 6 ročná som sa v družine pocikala, lebo rodičia prišli po mňa neskôr a nestihla som dobehnúť na wc🙈 No a samozrejme niektoré decká nemali osvojené základné hygienické návyky, ako napr. splachovanie toalety po použití a to bol iný hnus🙈. Na druhom stupni som chodila len v akútnych prípadoch aj to len na malú potrebu. Dodnes ak ideme na dovolenku, tak prvé čo pozerám pri výbere ubytovania sú toalety, to je už iná diagnóza 🙈😅🤣
V žiadnom prípade to neriešiť s nikým. Kecanie a publikovanie jej problému jej nepomôže cítiť sa ok na hnusných školských hajzloch.
Moj syn tiez v skole na WC nejde, ze vraj su nechutne a je tam smrad. Takze vzdy ked pre neho pridem, ako prve utekame domov na WC. Byvame od skoly 2 minuty.
Nikdy som v škole na WC nechodila. Ani na strednej. Ak nemá z toho zdravotné problémy, tak nerieš. Môj názor.
Podla mna by si to riesit mala, pretoze to, ze ti tu zeny napisu, ze ani ony nechodili nie je riesenim. Co si ja spominam, v casoch, ked sme boli decka, neriesil sa pitny rezim, takze vydrzat 7-8 hodin sa dalo. Prve 4 roky sme dokonca nemali ani pitnu vodu, flasu si nenosil nikto. Ak aj tvoje dieta nepije, lebo ma problem s wc, nie je to dobre.
@anonym_autor Normálne nech sa vys*rie doma.

@anonym_autor s triednou si to riesila?
Moj najmensi 10r je taky, ze ide az na poslednu chvilu 🤦♀️ ale aj inde mimo domu.
Skusit hladat sposob, na ktory by pristala. Kludne aj skolsku psychol.