icon

Ako riešiť úzkosti detí v škole?

Dnes o 15:33

Rodičia! Boja sa vaše deti chodiť niektoré dni do školy? A pre ktoré predmety? Moja sa bojí piatok, kvôli dejepisu 🙄 teda celá trieda sa asi boji. Nevedia povedať prečo. Len majú nervy. Ako by ste to riešili? Známky má výborné.

anonym_a2d057
Dnes o 15:48

Radšej to nerieš. My sme riešili a dopadlo to ešte horšie.

autor
Dnes o 16:05
@anonym_a2d057

Radšej to nerieš. My sme riešili a dopadlo to ešte horšie.

@anonym_a2d057 ako ste riešili a čo bolo ešte horšie? Veď si tu anonym.

anonym_a6a143
Dnes o 16:08

Deti sa vzdy niecoho v skole obavali, nechaj to ma nu, nie je ani prva, ani posledna.

anonym_a2d057
Dnes o 16:09

správanie učiteľa k žiakom. Sťažovali sa rodičia, deti.
Vedenie povedalo že o ničom nevie.
Učiteľ sa ešte zhoršil. Tie jeho drzé sprosté reči na deti sú ozaj na nevydržanie.

euka210
Dnes o 16:10

@anonym_autor pokial kvoli tomu strachu nevracia ci jej nie je strasne zle, tak neries.

anonym_5d0f05
Dnes o 16:37

Zaujímavý prístup "nerieš" ak je to dieťa, nech si "zvyká". Dospelých hneď posielate k psychológom, duševné zdravie, terapie, antidepresíva atď. Možno keby rodičia svoje deti zdravo chránili (samé sa nevedia), tak by v dospelosti nebolo toľko psychicky slabých ľudí. Kvantum detí dnes trpí úzkosťami a depresiami, a však čo nech si zvykajú...

anaj_janka
Dnes o 16:45

Toto žiaľ nie je žiadno ošetrené .....

anonym_8f5036
Dnes o 17:09

@anonym_autor ak s tým škola nič nerobí, treba zobrať deti k psychológovi a ak sa potvrdí šikana zo strany učiteľa podajte trestné oznámenie. Takýto človek nemá čo v školstve robiť.

loliki
Dnes o 17:20

Kontaktuj ostatných rodičov, ako to vnímajú, triedneho učiteľa, škol. psychológa. A rátaj s tým, že nič sa nevyrieši. Potom máš dôvod postupovať vyššie.

anonym_754381
Dnes o 17:29

uplna normalka, nechapem tu vedu okol toho. Dnes sa s detmi zachadza ako vo vaticke. Ja milujem svoju pracu ale niekedy aj ja mam uzkost ked ma caka miting ktory viem ze je narocny na psychiku. Nechaj nech nech sa nauci pracovat so svojimi emociami, V zivote nestretne len situacie ktore su lahke

behulka
Dnes o 17:41

@anonym_autor ak sa ti sama zverila, že má strach, je jej zle, určite by som to nenechala tak. Má v teba dôveru a toto je niečo, s čím si nevie poradiť. Čo už viac môže spraviť než povedať o tom rodičovi.
Dcéra očakáva, že niečo spravíš alebo sa len potrebovala vyrozprávať ?
Za mňa je najdôležitejšia komunikácia so školou - pravidelná, úprimná. Pri mojich deťoch som komunikovala s triednymi aj nepríjemné veci, problémy s učiteľmi a nikdy to v konečnom dôsledku situáciu nezhoršilo.
Ja sama som vďačná za pomoc blízkych a podporu, ak sa niečoho bojím. A to som dospelá žena, nie dieťa.

akvi
Dnes o 17:52

Jasne, ze to musis riesit. Dieta s uzkostami je nieco, co sa proste nema stavat. A uzasne rady, ze neries.. 🙄
Porozpravaj sa s dcerou a zisti, ci su to naozaj uzkosti alebo "len" strach. To je rozdiel.. S uzkostami je to uz samozrejme ovela horsie a vyhladala by som lekara, to je castokrat na lieky.. Ak je to "len" strach, tak pracuj s dcerou na jeho zvladani - to je presne to, co ju potrebujes naucit do zivota. Skus s nou rozobrat, doslova rozpitvat celu situaciu, pomenovat, ake pocity zaziva, coho sa boji - uplne konkretne. Potrebujes jej pomoct otazkami, ona to sama mozno nebude vediet pomenovat, tak ju naved.. Bavte sa o tom, co spravit, aby ju ten strach neparalyzoval, nauc ju napriklad dychacie cvicenia, ak ma fyzicke prejavy strachu, casto pomaha vytrasenie ruk, nejaky ritual... existuje XY sposobov, ako s tym pracovat..Ale najdolezitejsie je zistit, preco ten strach vznika, coho sa boji a pod.. Tym rozhovorom zistis, ci je to taky ten "normalny" strach, alebo to vyplyva zo spravania ucitela, mozes takto odhalit sikanu zo strany ucitela, to byva pomerne caste a treba to potom riesit v skole, potrebujes sa postavit za svoje dieta, tym jej vytvoris to, co kazde dieta chce - bezpecie.. Nenechaj to na nu, to nie je nieco, co ma zvladnut sama. Uz nic horsie sa nemoze stat ako to, ze tvoje dieta sa boji na dany predmet..takze rady, ze nechat tak a neriesit su fakt uplne mimo, lebo nic horsie neexistuje, ako to, ze sa dieta boji ucitela..

anonym_88d7e3
Dnes o 18:02

jasne, strach zo skoly treba riesit tbl 🙂 porozpravat sa, co sa deje na hodine, kludne moze byt stav, ze sa vyhecovali vsetky deti z nejakeho dovodu a drzi ich to. AJ ked pochybujem, ze VSETKY deti ot tak maju.. Za mna, riesila by som to rozhovorom a tym by to haslo. Poucenim, zivot je kadejaky, ludia su kadejaki, netreba cakat tutuli mutuli z kazdej strany, jeden ucitel je prisny, iny nie je... niekto je sympaticky, iny nie je... viac deti ucit roznym situaciam, ako ostat nad vecou a ano od malicka.. u nas mali deti spickoveho ucitela, a zraz mali traumicky, lebo ucitel dal 5, alebo zvysil hlas ked xty krat nemal jednotlivec ulohu, ked xty krat nemal pomocky.. a zmagorene deti, druhy stupen uz ale, cele vyklepane dievcatka, ktorych sa to ani netykalo, doma afekty ako ich boli brusko, lebo maju tu a tu hodinu s nim. Vymenili im ucitela, a teda, druha skupina sa tesila :DD Ten chlap vie naucit, ale ocakava pracu od deti urobenu. Kopu deti uci ine jazky, mimoskolske kruzky a tu.. par jednotlivcov ma zaludocne problemy, lebo ucitel chce ulohu od deti.
Nechcem zlahcovat, ale ak nemaju riadny dovod na to aby im vadil ucitel/ucitelka a mali "uzkosti" z toho opravnene, tak by som to urcite nijak v skole neriesila. A 9rocna uz musi vediet povedat, co sa na hodine robi, a preco je problem. Cize vypocut a skusit nejak na to prist... Ak si robia nervy navzajom, je to bohuzial ich problem, aj pri dcere sledujem, ze sa dokazu ako partia niekedy fakt vyhecovat kvoli niecomu, ako som pisala na zaciatku:DD

autor
Dnes o 19:22
@anonym_8f5036

@anonym_autor ak s tým škola nič nerobí, treba zobrať deti k psychológovi a ak sa potvrdí šikana zo strany učiteľa podajte trestné oznámenie. Takýto človek nemá čo v školstve robiť.

@anonym_8f5036 akym spôsobom by mohli byť šikanovaní?

autor
Dnes o 19:23
@anonym_88d7e3

jasne, strach zo skoly treba riesit tbl 🙂 porozpravat sa, co sa deje na hodine, kludne moze byt stav, ze sa vyhecovali vsetky deti z nejakeho dovodu a drzi ich to. AJ ked pochybujem, ze VSETKY deti ot tak maju.. Za mna, riesila by som to rozhovorom a tym by to haslo. Poucenim, zivot je kadejaky, ludia su kadejaki, netreba cakat tutuli mutuli z kazdej strany, jeden ucitel je prisny, iny nie je... niekto je sympaticky, iny nie je... viac deti ucit roznym situaciam, ako ostat nad vecou a ano od malicka.. u nas mali deti spickoveho ucitela, a zraz mali traumicky, lebo ucitel dal 5, alebo zvysil hlas ked xty krat nemal jednotlivec ulohu, ked xty krat nemal pomocky.. a zmagorene deti, druhy stupen uz ale, cele vyklepane dievcatka, ktorych sa to ani netykalo, doma afekty ako ich boli brusko, lebo maju tu a tu hodinu s nim. Vymenili im ucitela, a teda, druha skupina sa tesila :DD Ten chlap vie naucit, ale ocakava pracu od deti urobenu. Kopu deti uci ine jazky, mimoskolske kruzky a tu.. par jednotlivcov ma zaludocne problemy, lebo ucitel chce ulohu od deti.
Nechcem zlahcovat, ale ak nemaju riadny dovod na to aby im vadil ucitel/ucitelka a mali "uzkosti" z toho opravnene, tak by som to urcite nijak v skole neriesila. A 9rocna uz musi vediet povedat, co sa na hodine robi, a preco je problem. Cize vypocut a skusit nejak na to prist... Ak si robia nervy navzajom, je to bohuzial ich problem, aj pri dcere sledujem, ze sa dokazu ako partia niekedy fakt vyhecovat kvoli niecomu, ako som pisala na zaciatku:DD

@anonym_88d7e3 Nepisala som, ze9-rocna. Má 13. A vraj sa boja všetci.

autor
Dnes o 19:24
@anonym_88d7e3

@anonym_88d7e3 ako si dokážu robiť nervy navzájom? Čo to medzi tými pubertakmi ako funguje?

simca06022011
Dnes o 19:26
@anonym_autor

@anonym_88d7e3 Nepisala som, ze9-rocna. Má 13. A vraj sa boja všetci.

@anonym_autor vraj sa boja vsetci. VRAJ.

autor
Dnes o 19:29
@simca06022011

@anonym_autor vraj sa boja vsetci. VRAJ.

@simca06022011 no veď poznáš to, nikto nemal úlohu, nikto to nevedel, vsetci dostali päťky, všetci sa boja, nič sme sa neučili a tak ďalej preto sa tu pytam, či niečo robiť 🫪

simca06022011
Dnes o 19:34
@anonym_autor

@simca06022011 no veď poznáš to, nikto nemal úlohu, nikto to nevedel, vsetci dostali päťky, všetci sa boja, nič sme sa neučili a tak ďalej preto sa tu pytam, či niečo robiť 🫪

@anonym_autor tak potom ak je to toto, tak ucitel je v poriadku :D maju sa ucit, a nemaju sa bat.. a co mas robit? Ja by som dcere povedala, nech ona ostatnych nepocuva, pripravi sa = nebude mat dovod sa bat.
A velakrat napr aj ja si pamatam zo skoly, ze vela vela dievcat panikarilo aj pred hodinou aj pred pisomkou "nic osm sa neucilaaa, nic nevieeem, a lepí mi, budem to mat za 5, urcite ma vyvola a nic neviem".. a nervy vsetci okolo, ze co sme sa mali ucit, co sme mali vediet..?? a tie co najviac afektovali nakoniec s 1tkami skoncili :D

loliki
Dnes o 20:09
@anonym_autor

@anonym_autor V tomto prípade dohovoriť deťom, aby sa učili a sprísniť domácu kontrolu.

ivana11155
Dnes o 20:29
@anonym_5d0f05

Zaujímavý prístup "nerieš" ak je to dieťa, nech si "zvyká". Dospelých hneď posielate k psychológom, duševné zdravie, terapie, antidepresíva atď. Možno keby rodičia svoje deti zdravo chránili (samé sa nevedia), tak by v dospelosti nebolo toľko psychicky slabých ľudí. Kvantum detí dnes trpí úzkosťami a depresiami, a však čo nech si zvykajú...

@anonym_5d0f05 len potom ked furt ofukujes vychovas "snehovu vlocku" a to sa prejavi az v dospelosti a kto bude dospeleho stale ofukovat? Nikto. Musi zvladat, s kadecim sa vysporiadat a potom ma zo vsekeho stres a uzkosti lebo nicim nepresiel, nic si nepreskakal, nemal sa kedy trenovat. Medzi tymi dvoma pristupmi je tenky lad. Naozaj.