icon

Ako vyčistiť školskú tašku Topgal bez prania?

13. aug 2026

Poraďte čím vyčistiť šk. tašku - batoh. Je to topgal na prvý stupeň, prať sa nesmie. No má na sebe rôzne fľaky aj z výtvarnej a podobne. Hľadám nejaký prípravok..

zabka79
13. aug 2026

@anonym_autor normalne periem zrovna teraz bezi v pracke. Kratky program nizke odstredovanie napisem ako to dopadlo

kukuricka008
13. aug 2026

Ja som prala vcera dopadlo to ok taske nic neni vsetko sa nevypralo ale 80% lepsie🙂

glorikarebeka
13. aug 2026

Dávam do práčky

anonym_a72d1c
13. aug 2026

To aku mas ze sa nesmie prat? My mame topgal a perieme normalne na nizkych otackach 40° len zo zady vyveriem vzdy to zelezo. Aj na topgal webe pisu, ze sa moze. Teraz ju bude mat 3rok a je vdaka praniu ako nova, perieme zvycajne 2x do roka v lete a cez zimne prazdniny, ked treba tak aj 3x cez jarne/velkonocne

anonym_caeedd
13. aug 2026

Normálne vyber výstuž a vyper.
Ja ešte dávam tašku do starej obliečky a tak periem...

zabka79
13. aug 2026

@anonym_autor pranie dopadlo dobre 😊

anonym_ff9f0c
13. aug 2026
@zabka79

@anonym_autor normalne periem zrovna teraz bezi v pracke. Kratky program nizke odstredovanie napisem ako to dopadlo

@zabka79 dobre to dopadne, prala som x krat, sice tie casti, co su reflexne, a plasty popukane, ale latke ani tvaru nic nie je. Lenze to su tasky, co nosili od prvej triedy a dcera ide do piatej a syn 2.rocnik 8 rocneho gympla. Takze toto bolo uz aj pred pranim ponicene. Ale fixka mi nikdy nevyjde teda...

anonym_8939c5
13. aug 2026
@anonym_ff9f0c

@zabka79 dobre to dopadne, prala som x krat, sice tie casti, co su reflexne, a plasty popukane, ale latke ani tvaru nic nie je. Lenze to su tasky, co nosili od prvej triedy a dcera ide do piatej a syn 2.rocnik 8 rocneho gympla. Takze toto bolo uz aj pred pranim ponicene. Ale fixka mi nikdy nevyjde teda...

@anonym_ff9f0c ano prvy stupen som ju prala kazdy rok ale novu som prala prvy krat.

anonym_03517c
13. aug 2026

Stačí vybrať kovovú výstuž. Ja som prala raz aj na 60 st, keď som našla zelenú desiatu v nej.Inak 2x za rok na 30 st.pravidelne.Vydržala skoro 5 rokov.

autor
13. aug 2026
@anonym_caeedd

Normálne vyber výstuž a vyper.
Ja ešte dávam tašku do starej obliečky a tak periem...

@anonym_a72d1c
@anonym_03517c
@anonym_caeedd PixelArt World
ENDY 24015
Túto máme tam nie je kovova vystuz ale nejaký lisovany papier či čo to a to by sa rozmočilo a opierka by nespĺňala jej funkciu. Písala som aj na ich stránku a táto sa prať nesmie.

danielahamar
13. aug 2026

Do práčky, môže sa prat

euka210
13. aug 2026

@anonym_autor ja ju stale vycucham s kefkou a bud staci tekute mydlo alebo praci gel. Vysprchujem ju a ked ide este vela spiny, tak este raz. Tasky nikdy nedavam do pracky, ani Topgal, tiez fungujeme na nich.