Ako zvládnuť začiatok školského roka s prvákom a druhákom?
Mam doma prvaka a druhaka. Som nervozna ako bude prvacik zvladat napriklad rano ist na autobus prejst az do triedy. Ci bude chciet pisat ulohy ze musime parkovat dalej od skoly (zatial). Druhak sa velmi hneva ze nejdem na blizsie parkovisko ale momentalne rano aj poobede tam nie je absolutne ziadne miesto. A proste ze uz aky su velki a ze uz to nie je "sranda". Je mi cudne ze cele prazdniny boli pri mne a zrazu nic. Nechcem nejaku radu len som potrebovala vypisat sa trosku si ulavit. Minuleho roku som to tak neprezivala. Jeden bol prvak a druhy predskolak. Lenze ten starsi isiel az na 7 rokov a tento mladsi mal v juni 6 rokov mozno preto sa tak bojim.
tiež jedna dcéra mala v druhej polovici júna 6 r a v sept. išla do školy. V triede mala spolužiakov o rok starších a bolo to vidno, myslím po mentálnej stránke. Rozbeh bol pomerne ťažký. Najťažšia bola pre ňu prvouka.
Na sš je najml. v triede.
Máš drzé a nevychovane deti
@anonym_bbdbdb preco by tie deti mali byt rozmaznane? Je to nieco nove, boli tam 3 dni. Ani mne sa nepaci, ked musim zaparkovat auto dalej od roboty a nie na firemnom parkovisku, lebo tam nie je volne. Som rozmazana?
to sa vsetko este utrasie. To, s tymi ulohami, to mam aj ja obavy. Mam dieta natural, od rana do vecera vonku, bosy a keby mohol aj nahy. Takze, tazko bude si zvyknut na rezim. Ale tak, treba dat tomu cas...sebe aj detom, kym sa nabehne na system. Ja budem na zaciatku urcite prisnejsia a potom povolim..
A potom je th moj prvak ktory 2 dni prereval ze on sa ucit nebude 🙈 neviem co je horsie
A potom je tu moja ôsmačka, ktorá povie každé ráno, že ona do školy nejde, že načo. Čiže stále niečo. Bud rada len za tieto detské "žvásty".
@anonym_9e4a52 jasne ty vies. Este sa aj skryt za anonym to sa ale pisu blbosti
@julka828 píšeš rrochu nezrozumiteľne. Budú teda chodiť autom, či autobusom? Každopádne prvák bude chodiť so starším bratom. Nebude to musieť zvládať celkom sám. A do triedy už snáď prejde, veď to zvládnu aj škôlkari. Myslím, že veľa matiek podvedome viac ofukuje mladšie dieťa. To, čo by starší v jeho veku už musel dávno zvládnuť sám si od mladšieho nevedia predstaviť.
@julka828 ... Tak druhak sa ti veľmi hnevá, že parkujes ďalej? Lebo? Musí ísť kúsok peso?
Bojíš sa o elementárne veci, ktoré by každé dieťa v ich veku malo zvládnuť.
Buď si ty veľmi úzkostliva,alebo deti ti už teraz prerastaju cez hlavu, alebo oboje
@julka828 Ja byť tebou tak parkujem ešte ďalej od školy, aby sa naučili potom chodiť pekne do školy same. Takto ty aspoň vidíš, či dávajú pozor na autá. Ak plánuješ, že budú chodiť a neskôr samé autobusom tak ísť s nimi párkrát autobusom do školy. Naučiť ich ako si kúpia lístok. Kde je zvonček pri dverách v autobuse. Potom budeš mať menší strach o nich. Musíš ich učiť samostatnosti. Neboj všetky deti to zvládli aj tvoje.
Mládencovi sa nepáči že parkujes ďalej od školy? Tak by chodil busom, alebo peši
Rozmaznaný je
@anonym_bbdbdb tiež si myslím.
Ja som kazdé ráno chodila s deťmi busom, zo zastávky ráno,poobede svižným tempom cez kilometer,lebo inak by som nestihla svoj spoj.
@julka828 čo by povedal tvoj synáčik ak by musel chodiť pešo 3km?
@anonym_bbdbdb tiež si myslím.
Ja som kazdé ráno chodila s deťmi busom, zo zastávky ráno,poobede svižným tempom cez kilometer,lebo inak by som nestihla svoj spoj.
@julka828 čo by povedal tvoj synáčik ak by musel chodiť pešo 3km?
@anonym_a638a6 dwti ak sa dá, by mali chodiť peši do školy. Je to pohyb, ktorý nutne potrebuju, sebadisciplína a trosku aj sebamanagmnet
Neviem si prestaviť, že ráno chaos pri škole a 7 ročne decko má ide buzerovat, kde som zastala
@anonym_a638a6 dwti ak sa dá, by mali chodiť peši do školy. Je to pohyb, ktorý nutne potrebuju, sebadisciplína a trosku aj sebamanagmnet
Neviem si prestaviť, že ráno chaos pri škole a 7 ročne decko má ide buzerovat, kde som zastala
@anonym_bbdbdb suhlasim. to je uz iny level nezdatnosti a fyzickeho upadku; a ked sa takto vyjadri 7 rocny, to naozaj odzrkadluje rodica
@anonym_bbdbdb suhlasim. to je uz iny level nezdatnosti a fyzickeho upadku; a ked sa takto vyjadri 7 rocny, to naozaj odzrkadluje rodica
@anonym_27792f toto je viac o rodičovi ako o dieťati. Tu matka asi zabudla nastaviť dieťaťu hranice
@julka828 spadovu skolu mate vo vzdialenosti na autobus?
Maly rozdiel mas medzi nimi. U toho druheho si nezvazovala odklad? Nic by mu neutieklo a mozno by si bola viac vpohode.
Starsiemu viac vysvetluj,ze ma brata, ktory bude potrebovat podporit a ze je starsi, rozumnejsi, nech mladsieho uci. Ved su surodenci.
To s tym parkovanim nechapem. Mozno ich vychystaj skor, aby ste neboli v casovom strese. Skorsie bude aj menej aut a podari sa najst miesto blizsie.
My tento rok uz nevozime, chodime peso a je to super.
@julka828 nerozmaznávaš ich tak trošku? Keby mi decko rozkazovalo kde mám zastať chodil by pešo už od domu. Daj sa do pohody ty, až potom môžeš riešiť deti. Oni si zvyknú neboj, nie sú škôlkari ale veľký školáci.
Coho sa bojis? Ze sa prvak bude ucit pisat ciary a druhak opakovat pismena? Vsak to su najlahsie rocniky. Prvak je navyse v kurikule - cize ziaden stres,ucenie hrou,lepsie ako v skolke. Ci jedine z coho mas stres,ze nevystupia z auta rovno pred branou skoly?
@julka828
Ale vieš čo? Aj náš bude teraz prvák. Všetci sa nadšene pýtajú, či už sa tešíme 😀. No ani trošku , fakt nie! Zlatá škôlka 😭. Jeho koncentrácia, keď ho niečo nebaví, je na bode mrazu 😏. Tak už sa neviem dočkať... Ostatné maminky tu hovoria o Tom aké su nadšene so svojich prváčikov a školy, ako sa tesia a ja by som bola radsej za odklad. Bohužiaľ, tu sa to nedá, decká idú do školy a buď opakujú ročník alebo majú individuálny plán. .Nasemu zistili add, mám to tiež aj keď nediagnistikovsne.
Také tie cvičné zošity ho bavili asi 5 minút a potom sa mu už nechceli. Vytrvalosť? Keď ho niečo navi, áno super. Keď nie a niečo sa mu nepodarí, už nechce a nebude. No debilny to systém, že nemoze byť o rok dlhšie v tej škôlke, aj sa veľmi rád hrá. Jeden jeho rovesník už vôbec, pre neho ísť na ihrisko je už nuda, pozná čísla do 1000 a zrovna tomu zle roky vychádzajú a nastupi do sály už skoro 7 ročný. To je úplne iný level potom.
Keď si spomeniem na seba mám hlavu v smútku a to kedysi ani z ďaleká neboli také nároky na decká ako dnes.
Nás keď má ísť s otcom peso výnimočné, tiež protestuje. On ho samozrejme vozil autom keďže šiel potom do práce rovno. Do mnou išiel bez debaty peso, nem vo a keď aj reptal mal smolu 😂. Opýtala som sa ho, či vie lietať a bolo.
Držím ti palce, prajem pevné nervy. A u nás občas funguje sťažovať sa na niečo spolu - trebárs na to dalekejsie parkovisko. Povedz, že tiež ťa to štve ale môžte si cestu nejako spríjemniť. Trebárs spevom alebo nejakou hrou, rozhovorom atď 🙂.
Kokoos riadny rozmaznanec tak pánkovi sa nepáči že parkuješ ďalej od školy? A kde by ráčil aby si parkovala? Rovno v triede? Vieš čo, začni parkovať doma.
A co sa s prvakom chces ucit,ved ulohy uz dostavat nebudu ale projekty,na pisanie ma 3r,co sa bude ucit pisat a citat.
Idete podla novej refofmi,uz s prvakom.Ten bude vyrazne po zadu s 2hakom.

Mládencovi sa nepáči že parkujes ďalej od školy? Tak by chodil busom, alebo peši
Rozmaznaný je