icon

Ako zvládnuť učenie s prvákom s ADD?

15. jún 2026

Ahojte

Synovi po testoch u psychologický vyšlo, že má ADD - poruchu pozornosti bez hyperaktivitu.
V septembri bude prvák a rada by som si prečítala skúsenosti rodičov takýchto detureniec.
Ako ste si organizovali poobedie, aby mal ten prváčik kľud na učenie a zároveň prejavili 3 a 1,5 ročných súrodencov?
Ako sa vám podarilo podporiť a pripraviť to dieťa tak, aby zvládli školské povinnosti bez trápenia sa?
Ďakujem veľmi pekne za konštruktívne rady a postrehy.

anonym_d5bfa7
15. jún 2026

Idealne zavriet sa s prvakom do izby, a druhy rodic sa tu hodinku stara o batolata. Urcite si nefandit, ze to bude fungovat s kriciacimi a behajucimi detmi na okolo - strata casu, nervozita, neefektivita...
Takze jeden si preberie veci s prvacikom, druhy zatial riesi decka - ci doma v druhej izbe, vonku na prechadzke, nalozit do auta a ist za babkou ak je v dosahu...

lb1984
15. jún 2026

@anonym_autor nasa ma k dg aj caste respi virusy cize u nas to bolo skor ucenie doma ako v skole. Urcite vybudovat system hned zo zaciatku, kontrolovat veci, a hlavne sediet nad tym s nim. Nasa sa napr nevie ucit sama je z toho nervozna. Problemy mala pri diktatoch, s ciarami absolutne trpezlivost sla bokom a pisanie to predychavam doteraz dost pomohol posudok a asistent v skole ajnnapriek odporucaniu na viacere hodiny a predmety ma ho raz do tyzdna 🤷‍♀️a hlavne netlacit a klud.

anonym_2f3afc
Včera o 09:15

@anonym_autor bez trápenia to nepôjde, na to sa priprav. Tak nech robí s otcom. Bude mať väčší rešpekt.

biba_18
Včera o 14:56

add deti sa nevedia učiť samé…
pokiaľ je intelektuálne ok, netreba sa s ním vyslovene učiť - ale treba na neho dohliadať, nech nerobí všetko okolo, ale nech robí úlohy…
nám sa osvedčilo - po príchode zo školy prestávka podľa predstavy dieťaťa - potom v určený čas - vždy rovnaký - úlohy a učenie. robiť prestávky podľa schopnosti sa sústrediť…