icon

Brávate si dovolenku posledný školský deň?

Včera o 05:19

Máme prváka. Prekvapilo ma, že moje kamarátky berú ako samozrejmosť, že posledný deň nie je družina - že veď to je jasné, lebo všetci si berú dovolenku, aby mohli hneď vziať deti a ísť s nimi osláviť vysvedčenie.
Ja som sa dozvedela večer pred, že družina nie je - pre nás problém, lebo nemá kto ísť po syna - ja som v inom meste odovzdávala vysvedčenia na ZUŠ, čiže som tam musela byť až do 13. Manžel nakoniec zostal doma, našťastie mu šéf dovolil prísť neskôr do práce (vrátil sa v ten deň o 23:00, kým si odrobil, a ráno mal zas ísť 5:30...). Neviem si predstaviť takto fungovať celú školskú dochádzku :D
Samozrejme osláviť koniec roka áno, ale musí to byť už o 9:30? Tak som len zvedavá, že či som fakt jediná, kto by dieťa nechal v družine kus, keby bola...

Tak ma len zaujíma, ako to máte vy 🙂
1. Je možnosť družiny u vás v škole ten deň?
2. Beriete si dovolenku a beriete deti hneď zo školy?

Strana
z2
autor
Dnes o 11:40
@nekonecna_katastrofa

@anonym_autor mali družinu do 12, ale vzala som si dovolenku a vyzdvihla som syna skôr. Je prvák. Budem s deťmi oslavovať vysvedčko, kým budú menší a bude sa mi dať, potom už predpokladám pôjdu do cukrárne radšej s kamošmi. Snažil sa celý rok, ja s ním, tak si zaslúžime odmenu. Ja oslavujem s mužom aj keď ukončíme nejaký "projekt" v práci, doma, tak nevidím dôvod, prečo by som nemala aj deti odmeniť za vysvedčko. Podotýkam oslava v našom ponímaní = pizza alebo Mekáč, zmrzlinový pohár alebo zákusok, kino, proste niečo, čím si urobíme ten deň sviatočnejším.

@nekonecna_katastrofa o oslave som nepísala, to je samozrejmé 🙂 išlo mi o ten čas, že ja to proste nemám vôbec takéto že to musí byť hneď ráno...

bosorkabb
Dnes o 11:54

Každý rok a to už roky nie je družina prvý ani posledný deň školského roka.
Vždy idú domov cca okolo 8:30-9:00.
ŠKD je len 4 triedy ZŠ potom už nie.
Nie dovolenku si nemusím brať máme to v práci ako benefit.

Strana
z2