Brávate si dovolenku posledný školský deň?
Máme prváka. Prekvapilo ma, že moje kamarátky berú ako samozrejmosť, že posledný deň nie je družina - že veď to je jasné, lebo všetci si berú dovolenku, aby mohli hneď vziať deti a ísť s nimi osláviť vysvedčenie.
Ja som sa dozvedela večer pred, že družina nie je - pre nás problém, lebo nemá kto ísť po syna - ja som v inom meste odovzdávala vysvedčenia na ZUŠ, čiže som tam musela byť až do 13. Manžel nakoniec zostal doma, našťastie mu šéf dovolil prísť neskôr do práce (vrátil sa v ten deň o 23:00, kým si odrobil, a ráno mal zas ísť 5:30...). Neviem si predstaviť takto fungovať celú školskú dochádzku :D
Samozrejme osláviť koniec roka áno, ale musí to byť už o 9:30? Tak som len zvedavá, že či som fakt jediná, kto by dieťa nechal v družine kus, keby bola...
Tak ma len zaujíma, ako to máte vy 🙂
1. Je možnosť družiny u vás v škole ten deň?
2. Beriete si dovolenku a beriete deti hneď zo školy?
Nemáme družinu takže som si musela zobrať dovolenku-su prváci takže nemôžu ostať sami doma . Ak by muž bol po nočnej,prípadne pred nocnou bol by snimi on . Ak by bola družina isto by ostali . Tak hádam keď budú starsie dieťa už si nemusíš brať voľno . Ostane sám
@anonym_autor to odkedy sa "oslavuje" vysvedčenie? To mi je nejaká novinka.
@anonym_autor to odkedy sa "oslavuje" vysvedčenie? To mi je nejaká novinka.
@anonym_877f12 stačí sa pozrieť tu na príspevky mk a každá druhá píše že sa niekde chystajú osláviť
@anonym_autor 1.u nás bola družina do 13:00, ale nikdy sme pri deťoch túto možnosť nevyužili . Bola som na každom slávnostnom otvorení šk.r a na konci šk.r., od 1 do9tr, žiadna oslava.,šli sme domov. Milujem tieto ceremónie, stretnem vždy veľa známych s ktorým sa sada porozprávam.
2, dovoienku som za tie roky som brala raz možno dva krát. Manžel ak mal volno, chodil tiež, On má možnosť vymeniť službu, ja mám flexibilnejší pracovný čas, na 90% môžem nadrobiť, odrobiť neskôr.
@anonym_autor u nas bola moznost druziny do 13.00 ale tym ze brali deti na obed o 9.30 lebo obedy boli iba do 10.30. Som radsej po nu isla, ale mam to pesi 10min chodze mozno ani tolko nie. Tiez mam prvacku.
@anonym_autor čo to znamená nechať v družine kus? Aký kus?
Veď to je celé roky takto, decká sa tešia, že idú domov, prepáč, to je vaša chyba, že si vopred nezisťujete ako to v škole funguje.
@anonym_autor Tiez sme mali tento rok prvacku a mala som dohodnutych mojich rodicov, ze pre nu pridu, nakoniec to vypalilo tak, ze som ja ostala doma. Ale teda u nas uz boli o 8:15 vybaveni. 🫣 Aj prvy skolsky den si beriem dovolenku.
Ved si trosku pomozte navzajom ludia 🙂 ja som tento rok na konci skolskeho roka brala 4 dcerinych spoluziakov, na zaciatku roka 5 domov. Minuly rok ju zase zobrala druha mamina. Nezijeme na pustom pstrove, my si takto pomahame vykryt aj prazdniny. Som samozivitelka, inak to nejde. Deti mali paradnu oslavu, skoncili o 9tej a u nas na dvore som im zapla postrekovac s vodou, nakrajala melon a spravila hranolky.
ani u nás neni družina. Maju ukončenie v kulturnom dome a všetci idu domov. Myslím, že ten 1 den sa dá nejak vyriešiť aj deti/družinarky budu radi ak budu skôr doma.
Od septembra budem mať prvačku. Určite za vysvedčenie pôjdeme minimalne na zmrzlinu alebo niekam aby som ju potesila 🙂
@anonym_autor u nás končila škola o 12 - lebo deti mali ešte obed. A prvý aj posledný deň školy som si brala dovolenku, resp. nemusela som to ani nijak zvlášť oznamovať, šéf má deti, vedel, že neprídem 🙂
@anonym_autor Ja si automaticky beriem dovolenku. A áno u nás sa vysvedčenie "oslavuje". Kým na neho čakám kúpim nejaké dobroty, troška vyzdobím obývačku a prichystám darček za vysvedčenie. U nás to nie je všedný deň.
Druzina bola skratena do 15:30, ale bola aj posledny den. Akurat pre horucavy a z dovodu, ze klíma nestihala, vedenie poprosili, aby si rodicia vzdvihli deti co najskor.
A vysvedcenie neoslavujeme, ani nedavame darceky za vysvedcenie. Chodit do skoly a ucit sa je primarna povinost, znamky su vizitka dietata, neodmenujem ich (ale ani netrestam).
@anonym_autor v nasej ZS druzina bola myslim do 15tej. Samozrejme kto mohol si dieta vzal skor. + u nas bol este prvy tyzden prazdnin druzina v skole. Brali iba urcity pocet deti, hned to bolo plne...
Veď odjakživa je to tak, že prvý a posledný školský deń sa končí max.do 10 hodiny....a družina funguje na každej škole inak, ale väčšina rodičov berie deti hneď domov, takže sa im neoplatí zabezpečovať družinu pre 10-15detí.....záleží od veľkosti školy, možností školy a aj počtu detí v družine ktoré by tam reálne aj boli....
Ja som mala dovolenku. Zvyknem si brať posledný školský deň, lebo ráno idem s deťmi kúpiť kvet pre p ucitelky a potom sa idem pozrieť na sk. dvor kde su všetci a je rozlúčka s deviatakmi (vypúšťajú heliove balóny) a páči sa to aj mne 😊. Obed majú až okolo 10:30-11:00 ale po obede ideme domov, neostávaju v družine. Ani neviem do koľkej mohli ostať
Prečo celú školskú dochádzku? Veď staršie dieťa zvládne cestu a byť doma samé. Nie je povinné ísť o 10:00 oslavovať, keď musíš byť v práci.
U nas bola druzina tusim do 14:30, deti mali aj obed. Rovnako to funguje aj v prvy skolsky den. My tieto moznosti nevyuzivame, mame obaja moznost pracovat z domu, tak deti berieme hned po skonceni oficialnej casti domov.
U nas bola skd do 14.00, ale prisla som si do skoly este nieco zobrat okolo 10.30 - 11 ( pracujem tam) a uz tam nebol nikto, ziadne dieta, ani vychovavatelky. Prvy den tiez skd ani obedy nie su.
U nas koncili 9:15, druzina bola do dvanastej, obed nemali a kedze sme si to vedeli zariadit inac, nebrala som dovolenku. Oslava bola. Pizza a zmrzlina v meste.
@anonym_autor fuu, ešte ťa prekvapí toľko dniii v sk. roku s nepochopiteľným voľnom popri tých všetkých prázdninách v roku.
Nie, na vysvedčenie nemáme družinu
Škôlka funguje celodenné do 16:30.ako v iné dni
V práci si berieme voľno na striedačku
Neberieme si dovolenku, ale u nás máme družiny do 15 hodiny v posledný školský den..na kopu deti tam do tej 15tej bolo
U nás bola družina od 6,00 do 17,00 ako vždy. Slávnostné ukončenie školského roka o 9,00, obed od 10,00 do 12,00.
Nemali družinu v škole, a ešte aj syn v škôlke mal celý týždeň skrátenú prevádzku do 15 kvôli teplu
U nás nebola družina v posledný deň. Tiež mám prváka a brala som dovolenku, mali ísť na 8 hod pre vysvedčenie a 8.30 sme už boli doma. Prvý septembrový deň takisto dovolenka.
Áno beriem si dovolenku na konci školského roka a tak isto na začiatku školského roka, naši chodia oba dni na jednu hodinu a domov, žiadny obed, žiadna družina
@anonym_autor vzdy som si bravala dovolenku. Ten posledny den ma svoje caro. Chodievali sme na znrzku hned po skole.
@anonym_autor mali družinu do 12, ale vzala som si dovolenku a vyzdvihla som syna skôr. Je prvák. Budem s deťmi oslavovať vysvedčko, kým budú menší a bude sa mi dať, potom už predpokladám pôjdu do cukrárne radšej s kamošmi. Snažil sa celý rok, ja s ním, tak si zaslúžime odmenu. Ja oslavujem s mužom aj keď ukončíme nejaký "projekt" v práci, doma, tak nevidím dôvod, prečo by som nemala aj deti odmeniť za vysvedčko. Podotýkam oslava v našom ponímaní = pizza alebo Mekáč, zmrzlinový pohár alebo zákusok, kino, proste niečo, čím si urobíme ten deň sviatočnejším.
1. do 14:00
2. vzala som si dovolenku, keďže vlastne končili o 10 a väčšina rodičov tam veru na 10 prišla. (V ŠKD bolo minimum detí už aj ten posledný týždeň, 2x tam bola sama od 13.)
Boli sme potom pozrieť muža v práci a šli spolu na obed. A my dve potom ešte na zmrzku.

1. Áno, bola možnosť družiny do 13.00
2. Mám flexibilný pracovný čas a aj blízko školy starých rodičov. Hypoteticky by som si dovolenku nebrala, ak by to nebolo nevyhnutné.