icon

Chceli by ste zrušiť výchovy v školách?

Dnes o 19:59

Mam na mysli telesnu vytvarnu a hudobnu, zrusili by ste ich alebo nie?

anonym_49508b
•
Dnes o 20:05

nie. Telesnú by som pridala, výtvarná je super, ak sa učianejaké techniky, nemusia vedieť maľovať alebo kresliť a hudobná - nemusia obládať noty ani spievať ale je dobré aby mali prehľad o hudbe, o štýloch, o skaldateľoch.

euka210
•
Dnes o 20:06

@anonym_autor taku vytvarnu a hudobnu v 8.a 9.roc.urcite. nic tam nerobia, u nas su to zbytocne predmety. radsej keby sa ucili nieco prakticke ako financna gramotnost.

biba_18
•

ani náhodou

anonym_77a581
•

Nie. Je to mentálny oddych medzi predmetmi ako je Matika jazyky chemia dejepis

Ja by som pridala telesnú. Mame obézne deti

a0
•
Dnes o 20:10

Viac telesnej, hudobnú a výtvarnú nechať ale určite trošku inak viesť hodiny, aby z toho dačo deti aj reálne mali, takto je to pre veľa z nich odsedenie 45min úplne zbytočne.

kavasmliekom
•
Dnes o 20:19

@anonym_autor nie. Len nemusia byť známkovné

minenkaa
•
Dnes o 20:24

Praveze telesná a výtvarná sú uplne úžasne veď tam sa tie decka učia ovládať svoje tela,telesnú by podľa mňa mali mať kazdy deň

dory11
•
Dnes o 20:28

@anonym_autor pohyb je doložiť a veľa detí ho má veľmi málo a keby nemali tu telesnú tak ani ten minimálny pohyb nemajú . telesná vytvárna aj hudobná je super refresh medzi nároční hodinami ako chémia depis slovenčiny.
A deti tieto predmetmi majú radi aspoň niektoré ..

anonym_12d5cd
•
Dnes o 20:31

Podľa mna by mali byt voliteľné, napríklad keď niekto nechce hudobnú mal by na výber medzi telesnou alebo výtvarnou. Syn by mal radšej 10h telesnej ako jednu hodinu VYV či HUV.

anonym_8687c3
•
Dnes o 20:36

Nie, ale asi by to chcelo zmenu koncepcie a obsahu

anonym_7c069e
•
Dnes o 20:46
@euka210

@anonym_autor taku vytvarnu a hudobnu v 8.a 9.roc.urcite. nic tam nerobia, u nas su to zbytocne predmety. radsej keby sa ucili nieco prakticke ako financna gramotnost.

@euka210 to ze u vas nic nerobia je chyba ucitela, nie toho ze maju vychovu v rozvrhu

226lenka
•
Dnes o 20:46

Zrušila by som telesnú. Áno, deti sú obézne, majú málo pohybu... No ale sú aj také deti, čo sú športové drevá. Čo s takými deťmi? Keby mali na telesnej aspoň takú voľnú hodinu a nemuseli by robiť cviky a športy podľa osnov.
Ja mám doteraz hrôzu z telesnej na základnej škole a z telocvikarky a to zo základnej som vyšla pred 20 rokmi.

veselo_neveselo
•
Dnes o 20:47

Urcute nie, vela rodicov nevedie deti k malbe alebo spevu, niekedy ani k sportu nie, tak nech si to aspon v skole skusia. Ale chcelo by to asi lepsich ucitelov (ci osnovy), nech tam deti netrpia ale nech je to skor zabava. To su hodiny, kde by sa stale mohli (a mali) hrat, a je velka skoda, ak to tak nie je.

lindusss2016
•
Dnes o 20:49
@226lenka

Zrušila by som telesnú. Áno, deti sú obézne, majú málo pohybu... No ale sú aj také deti, čo sú športové drevá. Čo s takými deťmi? Keby mali na telesnej aspoň takú voľnú hodinu a nemuseli by robiť cviky a športy podľa osnov.
Ja mám doteraz hrôzu z telesnej na základnej škole a z telocvikarky a to zo základnej som vyšla pred 20 rokmi.

@226lenka praveze tie dreva to potrebuju najviac. Pre sportovo nadane deti ta telesna ani nie je pohyb... Telesna by mala byt kazdy den a aj z tych driev by vysekali aspon nieco. Ved to je strasne, ako zle su na tom deti pohybovo...

anonym_45bd6d
•
Dnes o 20:53

nie, telesná je potrebná, deti rastú, troška si naštuduj význam pohybu v tomto veku. všetky výchovy sú potrebné.

anonym_5332d7
•
Dnes o 20:54

Nezrušila. Jediná škoda týchto predmetov je, že sa často učia neodborne.

226lenka
•
Dnes o 20:56
@lindusss2016

@226lenka praveze tie dreva to potrebuju najviac. Pre sportovo nadane deti ta telesna ani nie je pohyb... Telesna by mala byt kazdy den a aj z tych driev by vysekali aspon nieco. Ved to je strasne, ako zle su na tom deti pohybovo...

@lindusss2016 lenže pre nešportové nadané deti je telesná len utrpenie. Aj na tie treba pozerať

anonym_77a581
•
Dnes o 20:56
@226lenka

@226lenka ale veď nikto od nich nechce aby behali alebo skákali olympijské rekordy, ale cvičiť nejaký aerobik kalanetiku či zahrať si badbinton to fakt nepotrebuješ žiadny talent
Zas ako trochu triezveho pohladu

226lenka
•
Dnes o 21:04
@anonym_77a581

@226lenka ale veď nikto od nich nechce aby behali alebo skákali olympijské rekordy, ale cvičiť nejaký aerobik kalanetiku či zahrať si badbinton to fakt nepotrebuješ žiadny talent
Zas ako trochu triezveho pohladu

@anonym_77a581 no tak neviem či sa za tie roky nieco zmenilo, ale nás každého učiteľka nútila preskakovať cez kožu, šplhať sa na tyči a na lane a neviem čo ešte, proste sme to museli absolvovať. Ja som to samozrejme nevedela. A jeden celý rok sme hrali volejbal. Neznášala som to.

anonym_77a581
•
Dnes o 21:20
@226lenka

@anonym_77a581 no tak neviem či sa za tie roky nieco zmenilo, ale nás každého učiteľka nútila preskakovať cez kožu, šplhať sa na tyči a na lane a neviem čo ešte, proste sme to museli absolvovať. Ja som to samozrejme nevedela. A jeden celý rok sme hrali volejbal. Neznášala som to.

@226lenka menej frfli a viac zisťuj. Už sa veľa pomenilo.
Dnes majú decka na vyber z veľa možnosti. Hlavným cieľom je pohyb, nie olympijské rekordy

Čo je smutne, pribúda deri s obezitou s rodičia budú hľadať milión výhovoriek a dôvodov prečo dieťa nemôže cvičiť ale ani za živý svet ho nezoberu večer urobiť aspoň rýchlou chôdzou pár koleciek po ihrisku.

anonym_6e2858
•
Dnes o 21:22
@226lenka

@226lenka ja som zo školy vyšla pred viac ako 30 rokmi a dodnes na TV spomínam s odporom. Pritom v bežnom živote som akčná a cvičím, behám. Za obezitu detí môžu rodičia a 1, 2 hodiny v týždni to tie deti nespasí, ako si tu mnohé myslia

anonym_6e2858
•
Dnes o 21:23
@anonym_77a581

@226lenka menej frfli a viac zisťuj. Už sa veľa pomenilo.
Dnes majú decka na vyber z veľa možnosti. Hlavným cieľom je pohyb, nie olympijské rekordy

Čo je smutne, pribúda deri s obezitou s rodičia budú hľadať milión výhovoriek a dôvodov prečo dieťa nemôže cvičiť ale ani za živý svet ho nezoberu večer urobiť aspoň rýchlou chôdzou pár koleciek po ihrisku.

@anonym_77a581 obezita detí je chyba rodičov. To telesná výchova v ZŠ nezachráni.

anonym_c28566
•
@lindusss2016

@lindusss2016 nevysekali, neznasala som telesnu a to som aktivne sportovala, neznasam vsetkym timove sporty a kvoli telesnej mam zranene koleno na cely zivot. Zrusila by som znamkovanie vsetkych tychto nezmyslov a dala moznost robit sport aky dieta chce.

anonym_2114ec
•

@anonym_autor ano, zrušme všetko, dajme im do ruky tablety, posadme ich na gauč a nech su tučné a blbé...

anonym_77a581
•
Dnes o 21:25
@anonym_6e2858

@anonym_77a581 obezita detí je chyba rodičov. To telesná výchova v ZŠ nezachráni.

@anonym_6e2858 lepšie ako nič. Niektoré deti nevedia ani loptu chytiť a pritom je to take dôležité. Na takej záležitosti ako je chytanie lopty si deti precvicia tak veľa. Takze aj tie 2 hodiny telesnej týždenne majú obrovsky
vyznam

anonym_ead899
•
Dnes o 21:27

Ja ako učiteľka si myslím, že výchovy maju svoje miesto, minimálne si tie deti trošku oddýchnu medzi predmetmi. Ja učím biológiu, chémiu a fyziku a veru stále byť hlavou v tomto je náročné, a to som dospelá. Čo tie deti ...
Zároveň si myslím, že by mali byť hodnotené na základe snahy, aktivity v rámci svojich možností, keďže nie každý môže byť nadaný na hudobnú, či výtvarnú, prípadne nehodnotené.

moonlight1210
•
Dnes o 21:36

Nie. Len ich treba spravne vyuzit.

Do telesnej by som pridala radsej ucenie sa zakladov jogy, cvicenie s vlastnou vahou, naucit sa precvicit si nohy od pevnych clenkov az po bedra (pomaha drzat telo a podpoťeit chrbticu). A spravnu techniku behu.
A vysvetlovat, preco je to vsetko dolezite. Co to v tele presne robi a comu to pomaha.

Kto je hlupy, bude sa nudit a sparat v nose. Ale to by robil i tak. Kto z deciek ma rozum, na toho sa aspon nieco nalepi. A hodne sa mu to o par rokov zide.

Do vytvarky skor robenie veci, co mozu podporit kreativitu. Trebars sa ucit so sablonami, prenasanim vzoru a farbami na textil a pomalovat si svoje tricko.

Alebo ozdobne poskladat strany v starej knihe z antikvariatu, napichat to toho susene kvety a listy a vytvorit z nej tak dekoraciu.
Alebo sa ich naucit ozdobne postrihat, aby vznikol nejaky 3D vzor.

Alebo sa hrat na stvorcekovom papieri s perspektivou a tienovanim, aby vznikli opticke klamy, 3D obrazky a pod.

Neskor prejst na cisty papier.

Ucit sa grafiku pismen.

Vytvarat si ciernou fixou na papieri ramceky a bubliny a kadejake tvary a potom ich vyfarbivat, tienovat, davat im zdanie lesku. Ci ich vyfarbovat vodovymi farbami na sposob duhy a ucit sa ako kombinaciou a miesanim farieb vznikaju farebne prechody (z modrej do zltej cez zelenu, atd.)

Ucit sa skladat ozdobne papier a zabalit tak kreativne darcek (mysliet priestorovo).

Da sa toho navymyslat vela, aby to decka mohlo aj zaujat a bavit a aj nieco naucit. Dokonca si z toho mozu odniest techniky a skusenosti do praktickeho zivota.

Popritom si porozpravat o roznych maliaroch. Mnozstvo malo velmi pestre zivoty, aj karierne a romanticke vzlety a pady. Zivotne straty, zrady, ci ich zavrazdili. Da sa o tom zaujimavo hovorit.

scila
•
Dnes o 21:53

@anonym_autor nie, trochu všeobecného prehľadu z HV a VV nezaškodí. A aj pohybu popri tých hodinách strávených v škole na zadku. Aj keď moje deti majú jednoduchšiu telesnú keď porovnám so mnou - keď si predstavím koľko km sme my nabehali a koľko sme toho našplhali len na prvom stupni tak oni za celú ZŠ toľko pohybu mať nebudú. My sme bývali poriadne vyžmýkaní a aj tak na to rada spomínam. Teraz je to slabota.