Čo hovoríte na automaty na potraviny v školách a na to, čo v nich ponúkajú?
Čaute maminy.
Do ZŠ kam mi chodia deti dali automat na potraviny. Neviem či tie čipsy a cukríky čudných značiek majú nahradiť desiatu alebo čo. Celkovo mám z toho zmiešané pocity. Naposledy odtiaľ syn doniesol poľskú vodu Biedronka. Neviem kto a podľa čoho to plní, ale celé mi to príde zvláštne. Vy ste radi keď deti miesto zjedenie desiaty jedia krekry?
@viestta nesúhlasím s tým, že nespokojní nemajú čo vypisovať na koňa..
Keby toto platilo celoplošné, môžeme to tu zabaliť, veď by tu nič nebolo..
A sama autorka píše, že len chcela počuť aj názor iných. Čo je na tom zle?
A tiež sa mi nepáči podtón príspevkov užívateliek, ktoré majú iný názor - celé to naznacovanie, že problémom je jedine autorka je fakt od veci..
@beronsche ono ziaden extrem nie je v poriadku, ani v tomto pripade. V kazdom pripade riesit veci treba tam, kde to ma zmysel. Na druhej strane, treba prijat aj realitu, co neznamena byt spokojny s tym, ak nieco nie je v poriadku. Ale co sa tych smakociniek co si deti kupuju, a nielen v automatoch v skole, si treba uvedomit, ze tie deti sa rozhoduju same, co si kupia a co si nekupia. Zakon zakazuje predaj len niektorych komodit a co nie je zakazane je dovolene a deti si sposob ako sa k nim dostat najdu aj ked im to, samozrejme, nemusi umoznovat priamo skola vo svojich priestoroch.
Pozri si web stránku školy/obce a pohľadaj nájomnú zmluvu, musí byť zverejnená, tak vieš zistiť kto prevádzkuje automat.
Záleží aj od školy ako vyberali prevádzkovateľa aké si dali podmienky ak vyberali len podľa toho kto zaplatí najviac za prenájom tak je logické že tam nebude predávať zdravé jedlo. Na drahšie nájomné musí toho predať a zarobiť viac a deti budú automaticky skôr kupovať nezdravé ako zdravé veci.
A tiež sa mi nepáči podtón príspevkov užívateliek, ktoré majú iný názor - celé to naznacovanie, že problémom je jedine autorka je fakt od veci..
@beronsche Ďakujem 🙂 Nedá sa mi dať 👍 k tvojim príspevkom tak aspoň takto 👍👍👍👍👍
Ja som učiteľka na ZŠ. My máme na škole bufet a keď vidím, čo sa tam predáva, tak to je katastrofa - samé sladkosti, pochutiny, ochutené vody, ale normálne jedlo nie. A potom človek vidí, že dieťa má v taške pripravenú desiatu, ktorú nezje, ale celý deň do seba tlačí kadejaké želé myši a pod. Samozrejme, som sa u pani riaditeľky dotazovala, ale tá má decentne odpinkala. Nevzdávam sa a budem rýpať ďalej, lebo nie som s tým stotožnená.
Ja som učiteľka na ZŠ. My máme na škole bufet a keď vidím, čo sa tam predáva, tak to je katastrofa - samé sladkosti, pochutiny, ochutené vody, ale normálne jedlo nie. A potom človek vidí, že dieťa má v taške pripravenú desiatu, ktorú nezje, ale celý deň do seba tlačí kadejaké želé myši a pod. Samozrejme, som sa u pani riaditeľky dotazovala, ale tá má decentne odpinkala. Nevzdávam sa a budem rýpať ďalej, lebo nie som s tým stotožnená.
@anonym_96bceb mam velmi podobnu skusenost zo ZS.. V bufete katastrofalny vyber jedal, deti si samozrejme kupovali tie najvacsie hovadiny.. Nastastie, tam sa do toho pustili rodicia z rady skoly a ten bufet sa zrusil, lebo jeho prevadzkovatel samozrejme odmietol zmenit sortiment. Bufet nikomu nechybal a o nejaky rok sa skola dohodla s vyrobnou peciva, ze vzdy cez velku prestavku pridu, rozlozia si tam stolik a deti si mohli kupit normalne pecivo, oblozeny chlebik a pod.. akoze k zdravej strave este vzdy daleko, ale urcite 100x lepsie, ako sladke vody, keksiky, cukriky a pod. nezmysly..
@anonym_autor predražené sladkosti.

@beronsche nastastie uz zo skol zmizli kavomaty, to co je obsahom automatu je vecou dohody dodavatela a vedenia skoly. Ale v kazdej skole je aj rada skoly, kde su zastupeni aj rodicia, takze ti miesto vypisovania na MK by mali ziadat riesenie tam, kde to ma zmysel, teda na vedeni skoly.
@anonym_autor je cas rodicovskych zdruzeni, prednes svoje namietky tam, alebo rovno oslov riaditela. Tu si mozes akurat tak len povzdychat a tym to zacne ale aj konci