Čo hovoríte na automaty na potraviny v školách a na to, čo v nich ponúkajú?
Čaute maminy.
Do ZŠ kam mi chodia deti dali automat na potraviny. Neviem či tie čipsy a cukríky čudných značiek majú nahradiť desiatu alebo čo. Celkovo mám z toho zmiešané pocity. Naposledy odtiaľ syn doniesol poľskú vodu Biedronka. Neviem kto a podľa čoho to plní, ale celé mi to príde zvláštne. Vy ste radi keď deti miesto zjedenie desiaty jedia krekry?
A problem je teda polska voda alebo krekry? Nasi tiez maju automat v skole. Maju Happysnack, takze akoze zdravsia strava. Ale su tam aj sladkosti, samozrejme, hoci sa tvaria zdravo, napr. Bebe dobre rano a pod. Moje dieta ho nevyuziva, resp. vyuziva uplne minimalne. Nosi si normalne desiatu z domu. Ci tam je polska voda alebo voda z mesacneho kamena, by ma asi netrapilo, pokial by bola neochutena.
@anonym_autor automaty v školách sú úplná normálka. Ty si máš nejako upozorniť dieťa že má žiadať desiatu a potom keď tak kúpiť niečo ako snack. Môj to tak robí. A neviem kde je problem s poľskou vodou, automaty vlastní externá firma, nie škola
@anonym_autor to nemáme slovenské vody, že tam dávajú vodu z biedronky 🤔
@anonym_autor no je lacnejsia. Poliaci su ini obchodnici a podnikatelia. Maju svoj velikanskyky trh a dlhsie roky praxe. Peniaze vladnu svetu a aj vacsine z nas. Aj na tomto fore to vidno.
Ja som uplne proti, zial nic nedokazem. Podlahla som detskemu tlaku a vybavila som im kartu Brejky. O 2 tyzdne s tym skoncili 🤦 Tie mlieka im kupim, o to neide, ale fakt ich nepotrebuju denne a ja tiez nekradnem aby som im tak casto dobijala kartu. Teraz maju automat s bagetami. Odkedy zdrazeli, nie som ochotná to platit...Takmer 4€ za bagetu...doma za tolko spravim 4ks.
U nas v skole automat nie je, davame mu desiatu aj si nosi ovocny caj vo flasi. Aj ty mozes zabalit desiatu a vodu z domu, ked mas problem s ponukou v automate.
U nas v skole automat nie je, davame mu desiatu aj si nosi ovocny caj vo flasi. Aj ty mozes zabalit desiatu a vodu z domu, ked mas problem s ponukou v automate.
@viestta moje deti majú každý deň desiatu. Ale tak dostávajú aj vreckové a môžu si ho minúť na čo chcú. A podľa toho čo hovoria, to kupuje kopec detí už len preto, aby "zamachrovali".
U nás v škole majú deti asi 3 automaty. Občas si syn niečo ide kúpiť. Peniaze má u seba vždy (2-3€) ale dávam mu dobrú desiatu, tak ho to moc neláka, iba v dni, kedy mu nechutil obed ide cez družinu po nejaké blbosti. A nie, nie som proti. Je to zvyčajne max 1x do týždňa, takže to neriešim.
automaty majú podnikatelia, už boli v inštitúciach pre zdravú výživu tlaky na nich že do nich majú dávať veci ktoré sú zdravé ale to nie je také jednoduché, je na rodičoch ako na to deti pripravia naše mali jeden čas kartu na brejky ale nosia si z domu desiatu aj pitie tak ju nepoužívali
Treba dávať také vreckové aby ti nebolo ľúto, že za to kúpi kraviny. A na tej vode nie je nič zlé.
@viestta moje deti majú každý deň desiatu. Ale tak dostávajú aj vreckové a môžu si ho minúť na čo chcú. A podľa toho čo hovoria, to kupuje kopec detí už len preto, aby "zamachrovali".
@anonym_autor neminu v skolskom automate, nakupia v obchode. Keby matky videli co ich deti nakupuju, tak by sa nesmierne cudovali. Vidim to kazdy den v robote. Este ti pride fafrnok s tym, ze ci nemozem nablokovat miesto energetaku dzus, lebo mu mama zas vynada.
@anonym_autor neminu v skolskom automate, nakupia v obchode. Keby matky videli co ich deti nakupuju, tak by sa nesmierne cudovali. Vidim to kazdy den v robote. Este ti pride fafrnok s tym, ze ci nemozem nablokovat miesto energetaku dzus, lebo mu mama zas vynada.
@viestta Presne toto vidím aj u nás v potravinách...a ešte sú deti nafucane ,lebo pani v pokladni im odmietne predať energetak
Je to absolutne nevhodne v skolach, normalny riaditel to ani nepovoli. A “najlepsie” su tie, co sa tvaria ako zdravsie. Jedina sanca je mat tak naucene deti, ze to proste kupovat nebudu…
Ja som uplne proti, zial nic nedokazem. Podlahla som detskemu tlaku a vybavila som im kartu Brejky. O 2 tyzdne s tym skoncili 🤦 Tie mlieka im kupim, o to neide, ale fakt ich nepotrebuju denne a ja tiez nekradnem aby som im tak casto dobijala kartu. Teraz maju automat s bagetami. Odkedy zdrazeli, nie som ochotná to platit...Takmer 4€ za bagetu...doma za tolko spravim 4ks.
@katkaseiner Toto je pravda, že za tie peniaze sa dá pripraviť viac bagiet a čerstvých, lenže je veľa rodičov, ktorí radšej dajú dieťaťu peniaze, než aby pripravili desiatu.Bud nestíhajú, alebo sa im nechce.V takých prípadoch je bageta z automatu lepšie riešenie, než čipsy, či keksy z automatu
Je to absolutne nevhodne v skolach, normalny riaditel to ani nepovoli. A “najlepsie” su tie, co sa tvaria ako zdravsie. Jedina sanca je mat tak naucene deti, ze to proste kupovat nebudu…
@anonym_1a2e17 Možno automat v škole nie je najšťastnejším riešením, ale asi lepším, než aby deti chodili počas prestávky do potravín.
@anonym_autor rodičia majú v UK... zakázané dávať deťom do školy sladkosti, chipsy, junk food... na SK školách sa veselo predáva toto svinstvo z automatov potom sa učiteľky a rodičia trápia s hyperaktívnymi až agresívnymi deťmi...
@viestta cez obedňajšiu prestávku vidím stredoškolákov v Lidli, na páse sladké pečivo a kola
@viestta cez obedňajšiu prestávku vidím stredoškolákov v Lidli, na páse sladké pečivo a kola
@anonym_4ab937 ja pisem o ziakoch ZS, prvostupniari si nakupia sladkosti a chipsy, druhostupniari potrebuju byt cool a tak beru energetaky, co im nie vzdy prejde cez pokladnu, ale skusaju to odhodlane a statocne. Ked neprejde tak si kupia aspom colu. Keby si nejaky kupil jablko tak si ten nakup aj odfotim.
@anonym_autor rodičia majú v UK... zakázané dávať deťom do školy sladkosti, chipsy, junk food... na SK školách sa veselo predáva toto svinstvo z automatov potom sa učiteľky a rodičia trápia s hyperaktívnymi až agresívnymi deťmi...
@anonym_c95fec aj vo Švajčiarsku deti sladké na desiatu, na začiatku dostanú rodičia zoznam čo áno čo nie, keď som to tu v nejakej téme raz spomínala , tak kopa hejtu , ako by si určite nedali rozkazovat od školy, čo bude dieťa nosiť na desiatu.
Mojej dcérke dávam bohatú desiatu, z každého rožku trošku 🤣, automaty ju nelákajú,no občas dačo kúpi, ráta sa jej to, naposledy to boli sušené banány, práve dnes ich mám v práci na chrumanie 🤣. Čo sa týka sladkostí, vie si to už sama regulovať a fakt ich papá s mierou
@anonym_autor a ty mu nevies kupit flasu na vodu a nabalit vodu z domu?
A Biedronka je velmi fajn obchod, uz tam dlho nakupujem
@anonym_c95fec aj vo Švajčiarsku deti sladké na desiatu, na začiatku dostanú rodičia zoznam čo áno čo nie, keď som to tu v nejakej téme raz spomínala , tak kopa hejtu , ako by si určite nedali rozkazovat od školy, čo bude dieťa nosiť na desiatu.
@anonym_4ab937 pritom k sladkému pečivu úžasne chutí biele acidko, skús im to navrhnúť 🙂
@sense vždy sa ozvú najmúdrejší a lenivý rodičia čo ráno kupujú deťom do školy úžasné donuty, sladkosti... potom sa sťažujú, že sa deti nevedia sústrediť a nezvládajú výchovu.
@anonym_4ab937 pritom k sladkému pečivu úžasne chutí biele acidko, skús im to navrhnúť 🙂
@sense vždy sa ozvú najmúdrejší a lenivý rodičia čo ráno kupujú deťom do školy úžasné donuty, sladkosti... potom sa sťažujú, že sa deti nevedia sústrediť a nezvládajú výchovu.
@anonym_c95fec " leniví "
@anonym_autor a ty mu nevies kupit flasu na vodu a nabalit vodu z domu?
A Biedronka je velmi fajn obchod, uz tam dlho nakupujem
@anonym_56ef8b to čo je za otázku či mu neviem kúpiť fľašu 😅 Jasné, že má fľašu.
Po všetkých tých poľských kauzách s potravinami necítim potrebu chodiť do poľského reťazca kupovať poľské výrobky...
@anonym_56ef8b to čo je za otázku či mu neviem kúpiť fľašu 😅 Jasné, že má fľašu.
Po všetkých tých poľských kauzách s potravinami necítim potrebu chodiť do poľského reťazca kupovať poľské výrobky...
@anonym_autor a tvoj syn má iný názor, kľudne si kúpi poľskú vodu 🙂
@anonym_autor a tvoj syn má iný názor, kľudne si kúpi poľskú vodu 🙂
@anonym_4ab937 ani jeho ani mňa by v živote nenapadlo, že produkty do automatov chodia nakupovať do Biedronky. No ale už sme múdrejší 🙂
@anonym_c95fec No ako ale zase nám dávať za príklad stravovanie v UK? To fakt? 🤣🤣🤣🤣
Dolezite je, ako mas dieta naucene doma. Moja vie, ze veci z automatov su vacsinou sracky, tak ich proste nekupuje. Nezakazujem jej to, nikdy som to nerobila, ideme skor cestou dobrych prikladov. Ak by chcela, kupit si, samozrejme, moze, co chce, ale proste nechce. Ale ano, myslim si, ze tieto automaty nemaju v skole co robit, je to zbytocne lakadlo pre tych, co maju slabu volu a su lahko ovplyvnitelni trendami.
@anonym_4ab937 Sintra o pol ôsmej ráno ..školáci čipsy a redbull