icon

Deti a domáce úlohy: Ako ich podporiť v samostatnosti?

27. sep 2026

Ahojte.

Dcéra je druháčka a skoro každý deň príde domov s tým, že nevie, čo majú za úlohu. Väčšinou to potom hľadáme na EduPage, ale nechcem, aby si zvykla, že to za ňu vždy dohľadám ja.

Kontrolujete deťom v tomto veku úlohy cez EduPage, alebo by si ich už mali strážiť samy?
Ako prváčke som jej s tým vždy pomohla, ale na druhú stranu chcem, aby si trošku aj sama dávala na úlohy pozor, ale nie na úkor zlých známok.

Strana
z2
martinmmartin
•
27. sep 2026

Preco by mala menit system co vyborne funguje?
Vzdy ked zabudne tak to musi znamenat extra otravnu robotu to zistit a nie ze sa to automaticky vyriesi samo.

anonym_e58d74
•
27. sep 2026

Neznaci si do pracovných listov čo majú na úlohu? Nekruzkuje si cvičenia?
Lebo ak áno, tak to stačí, pozrie sa a uvidi

behulka
•
27. sep 2026

@anonym_autor nad slovníčkom si neuvažovala ? Malý papierový, dieťa si doňho zapisuje úlohy zo všetkých predmetov. Len to chce tiež trochu tréningu aby si doňho značila veci automaticky.

mirkava
•
27. sep 2026

@anonym_autor syn siedmak si nepamätá 😁. Píše do slovníka. Musím stále kontrolovať.

anonym_af47dc
•
27. sep 2026

U nas maju deti od prvej triedy skolske diáre a učitelia, hlavne v tych prvych ročníkoch, im vždy na konci hodiny pripomenú a teda aj na tabuľu napíšu ake sú úlohy na ďalšiu hodinu - tak sa deti učia mat diár, v ktorom maju zapísané všetky povinnosti a že si to tam majú zapisovať a potom doma sa do neho aj pozriet. Skús jej kupit nejaky pekný školský diár a prestaň za ňu riešiť jej úlohy

sense
•
27. sep 2026

Dcéra si písala do zapisnika

crazy_cat_lady
•
27. sep 2026

Nech si zapisuje do slovnika.., jasne, ze je jednoduchsie spolahnut sa na teba

anonym_660caf
•
27. sep 2026

@anonym_autor to ani syn nevie aka bola uloha, bez edupage by sme sa nepohli ale je siestak

mirkava
•
27. sep 2026
@anonym_660caf

@anonym_autor to ani syn nevie aka bola uloha, bez edupage by sme sa nepohli ale je siestak

@anonym_660caf vidím, že nie som sama aj keď som si myslela,ze druhý stupeň sa už o úlohy nebudem musieť starať.

anonym_660caf
•
27. sep 2026
@mirkava

@anonym_660caf vidím, že nie som sama aj keď som si myslela,ze druhý stupeň sa už o úlohy nebudem musieť starať.

@mirkava no tam bude kazdy predmet iny ucitel, kto si to ma pamatat ☺️

tretiedieta
•
27. sep 2026

@anonym_autor áno kontrolujem každý deň aj dcéru skúšam,a to je už deviatacka,k tomu sa učím aj so synom,ten je piatak

sissy27
•
27. sep 2026

@anonym_autor nechala by som ju v tom “vymachat”. Nepoznacila si si? Tak si pozistuj na edupage, u spoluziacky, je mi jedno ale sprav si ulohu. Nespravis? Fajn, vysvetli to ucitelke a uvidis, ake budu dosledky, ci ti to prepaci alebo dostanes 5. Dostanes 5 ? Budu dosledky doma.
Inak sa nenauci pristupovat k povinnostiam zodpovedne. Druhacka je naozaj dost velka na to, aby to zvladla sama, len musi dostat priestor.

anonym_0ecbca
•
27. sep 2026
@tretiedieta

@anonym_autor áno kontrolujem každý deň aj dcéru skúšam,a to je už deviatacka,k tomu sa učím aj so synom,ten je piatak

@tretiedieta deviatacka? Ta mala byt uz par rokov samostatna.

sissy27
•
27. sep 2026
@tretiedieta

@tretiedieta deti maju nejake poruchy ucenia alebo nieco?

crazy_cat_lady
•
27. sep 2026
@tretiedieta

@tretiedieta maju nejaku poruchu ucenia, ze s tak velkymk detmi sa este ucis?

anonym_ea42b6
•
27. sep 2026

@anonym_autor ber to podľa seba. Ako si bola vychovavaná? Peedpokladám, že ešte nebol edupage.

tretiedieta
•
27. sep 2026
@anonym_0ecbca

@tretiedieta deviatacka? Ta mala byt uz par rokov samostatna.

@anonym_0ecbca samostatná je,ale kontrolovať,preskúsat treba vždy,vravela to aj pani riaditeľka,že hoci sú už deviataci treba sa im venovať.

tretiedieta
•
27. sep 2026
@crazy_cat_lady

@tretiedieta maju nejaku poruchu ucenia, ze s tak velkymk detmi sa este ucis?

@crazy_cat_lady nie nemajú žiadnu poruchu u enia,ale nacvicne diktáty,príklady,atď im davam

tretiedieta
•
27. sep 2026

Deviatacka mi číta po anglicky,prekladá,číta po rusky,prekladá,slovíčka ju skúšam,chemické vzorce a všetko učivo co je potrebne do školy.To isté piatak.

anonym_076dbe
•
27. sep 2026

@anonym_autor mam druhacku a ulohu si vzdy kruzkuju zelenou pastelkou v ucebnici a este si píšu do slovnicka ulohy. Ja sa zas mojej spytam ci maju ulohy a ona uz ich mam hotove, v druzine som si spravila.

januska12323
•
27. sep 2026

@anonym_autor no a prečo to robíš za ňu? Sama si má v škole zakruzkovat alebo zapísať čo treba spraviť a ak zabudla napísať spolužiačke. Keď sa na to vykašle dostane zlú známku ona nie ty. Nechaj to na ňu.

slavomira236
•
27. sep 2026

@anonym_autor nasi nikdy memali ulohy na edupage. Museli si ich poznacit. Dcera je uz 4tacka a stake nemaju. Syn na 1-4 tiez nikdy nemal na dtuhom stupni obas da ucitelka nejaka raz ano potom par hodin nie a potom da

slavomira236
•
27. sep 2026

Moj je 7dmak a susam ho skoro stale. Take ako geografiu dejepis biologiu. Ucitelia chcu aby vedeli presne tak ako maju poznamky ani slovo nevynechat...

zuzubb007
•
27. sep 2026
@sissy27

@tretiedieta deti maju nejake poruchy ucenia alebo nieco?

@sissy27 prečo na ňu útočíte, skutočná matka, ktorá má záujem o dieťa a jeho známky ho bude skúšať aj v deviatom ročníku, úplne normálne, mám syna osmaka, a vďaka skúšaniu má dobré známky, pretože keby ho nechám uč sa sám vykašle sa, samozrejme učebnice a úlohy absolútne neriešim, len vyslovene námatkove pred písomkou či sa učil

anonym_3e1741
•
27. sep 2026

Môj je druhak a učiteľka im zaviedla slovnicek do čoho si píšu úlohy. Na edupage už nepíše úlohy.
Tak keď dôjde domov zo školy vytiahne si slovník a podľa toho ide robiť úlohy. Kto nemá zapísané nebude mať hotové úlohy dostane čierny bod. A za 5 takých bodov učiteľka dáva päťku známku. Takto učí deti že majú si dávať pozor na úlohy aj byť samostatny.

euka210
•
27. sep 2026

@anonym_autor u druhaka jasne ze som este kontrolovala podla mess, co ucitelka posielala. Ale oni si pisali do zositov, co maju alebo v PZ kruzkovali a casto urobil v druzine. Pomaly som s nimi prestavala robit DU z matiky, ale kontrolovala som.

anonym_5e806a
•
27. sep 2026

@anonym_autor dohodli sme sa na rodičku s učiteľkou, aby si ich zapisovali do slovníka. Aj čo preberali. Tak dieťa príde zo skoly, otvorí slovník a podľa toho pracuje

evkatk
•
28. sep 2026

Je nesamostatná a nezodpovedná, Predsa druhák už vie, čo sa bralo a čo je na domácu úlohu a zaznačí si ju na hodine. Snahou druháka je už mať všetky úlohy perfektne pripravené, aby bol na hodine najlepší. Naše deti si ešte navyše k učivu hľadajú nové poznatky na internete a v náučných knihách, ktoré máme v domácej knižnici. Doplňujú si to, čo v učive nie je, aby sa na hodinách blysli pred ostatnými. Zabudnúť na úlohu? To sa mi nechce veriť, že by to dokázala druháčka.

anonym_1e19ce
•
28. sep 2026

Najstarsi bol taky super,ulohy bez reci isiel urobit.Za 20min sme mali vsetko hotove a od 3r uz bol uplne samostatny,sem tam som mu to pozrela ale inak vsetko komplet sam.Tak je to dodnes a to uz ma 18r.Nestrati sa mi v zivote.
Ta samostatnost sa naozaj ukaze,vtedy som sa uz musela venovat 2hemu synovy,a tam bol boj.Dodnes je uplne iny a to uz ma 16r.S dcerou som mala tiez ulohy raz dva,ta sa uci tiez uplne sama a je v 5tom rocniku.

slavomira236
•
28. sep 2026
@evkatk

Je nesamostatná a nezodpovedná, Predsa druhák už vie, čo sa bralo a čo je na domácu úlohu a zaznačí si ju na hodine. Snahou druháka je už mať všetky úlohy perfektne pripravené, aby bol na hodine najlepší. Naše deti si ešte navyše k učivu hľadajú nové poznatky na internete a v náučných knihách, ktoré máme v domácej knižnici. Doplňujú si to, čo v učive nie je, aby sa na hodinách blysli pred ostatnými. Zabudnúť na úlohu? To sa mi nechce veriť, že by to dokázala druháčka.

@evkatk dokaze. Nie vsetky deti su rovnake. A nie kazde chce si hlsdat nieco naviac na internete s v encyklopediach.

Strana
z2