icon

Dieťa s narušenou komunikačnou schopnosťou v základnej škole

5. sep 2025

Ahojte je tu niekto kto má dieťa s nks a je v bežnej základnej škole ? Syn je už predskolak a teda neviem či zvládne tie testy školskej zrelosti. Ako je to potom zo základnou školou berú aj deti s nks ? Musia mať asistenta aký je prístup a je vôbec šanca že asistenta mať bude? Lebo čo čítam je problém s tým . Alebo je pre deti s nks odporúčaná rovno špeciálna škola ? Môj syn mentálne postihnitie nemá má narušenú komunikačnú schopnosť . Prosím ak je tu nejaký taký rodič dieťaťa napíšte prosím

Strana
z2
sasesoe
2. feb 2026
@leilabg

@sasesoe Ahoj, vieš mi napísať konkrétny názov takej školy, prosím? Vďaka.

@leilabg to byva na beznych skolach. Napr v Ziline zs Hajik (v minilosti i zs Gastanova). V Presove ZS Lesnicka (a tusim i zs Kralovnej Pokoja). Napis na mesto/okres, tusim regionalny urad skolstva alebo take nieco a oni by mali mat zoznam skol, ktore otvaraju/maju.

anonym_3cf73d
2. feb 2026

Pre deti s NKS je idealny uvodny rocnik,ktory je na toto zamerany.Mam skusenosti a veru je to na nezaplatenie.Neskutocne to nasmu pomohlo po kazdej stranke,nielen reci,celkovo dozriet na skolu,pravidla,system,spravanie,vsetko.Aj pedagofovia v tychto triedach maju na uvodny rocnik a pristup k tymto detim specialny vycvik co viem,je tam aj specialny pedagog,psycholog,fakt je to pre deti,ktore proste potrebuju este dozriet skvele,odporucam.

anonym_3cf73d
2. feb 2026
@leilabg

@sasesoe Ahoj, vieš mi napísať konkrétny názov takej školy, prosím? Vďaka.

@leilabg Musis si najst vo svojom meste,zistit kde takuntriedu otvaraju.Nie je to na kazdej skole.

saxana000
2. feb 2026

Mam dcerku s NkS k tomu OVR do skoly isla po 4 rokoch v skolke.zapisom presla depistazou tiez.problemy prisli v prvom rocniku tak smer diagnostika cpp vyleteli snad vsetky dys ktore existuju ale ma asistentku upravene stupnice ine zadania povolene specialne pomocky.uci sa na jednotky dvojky.

Strana
z2