Je legálne, aby štátna základná škola žiadala peniaze na vymaľovanie triedy od rodičov?
Chcela by som sa Vás spýtať či máte niekto s podobnými požiadavkami o platbu štátnou ZŠ skúsenosti?
Podľa tojo čo som len čítala na webstránkach je to nelegálne a ak dar, dak má byť dobrovolný.
Je preto rodič povinný zaplatiť za malovanie triedy, nemal by to byť dobrovolný poplatok ?
Vopred Vám ďakujem za radu.
@anonym_6a33d9 aj som s tým rátala, že budú aj také reakcie. Nakoľko sa človek bojí komunikovať, pýtam sa takto vo fóre, aby po mne kameň niekto nehodil…Už mi vyhadzovali kontrolky, či aj toto som povinná platiť…keď si to človek všetko zráta je to vela, nie jednotlivá platba na malbu, ale tie všetky iné veci za čo chcú pekiaze, keď sa to sčíta je to vela.
@mariaola začína to kobercami, maľovaním, a skončí nutnosťou výmeny okien lebo na deti v zime ťahá. Si pamätám, že u kamošky mala dcéra oznam, nech donesú 10€ na kúrenie!.
Nie, nie si povinná toto platit. Ale vidíš aj podla diskusie tu, este ta tu zhejtuju, ze si lakoma a nezáleží ti na tvojom dieťati.
@anonym_64d8ef NIKDY SOM NENAPÍSALA, ŽE NEMÁTE ŽIADAŤ OD RODIČOV POMÔCKY, UŽ SOM TO PÍSALA!!! DISKUSIA JE O MALOVANÍ TRIEDY!!! K TOMU STE SA NEVYJADRILI!!! POMÔCKY SOM SPOMENULA, AKO PRÍKLAD, ŽE RODIČ DOSŤ FINANCUJE ŠKOLU A NIE TO HO EŠTE VIACEJ FINANČNE ZAŤAŽOVAŤ PRERÁBKOU POMALY ŠKOLY!!!! ČÍTAJTE S POROZUMENÍM!!!
@mariaola "Ale ani učitelia sa za sved do rodičov nevcízia že peniaze tiež neoberám zo stromu!!! Trochu empatie by Vás nezabilo!"
Akoze vazne? Viete kolko penazi davaju ucitelia zo svojho do chodu triedy? Lebo skola nam da velke nic koľkokrát... Mam rodicov ucitelov a cele detstvo som sledovala ako mama nosila do roboty pre decka rozne pomôcky,ci uz na vytvarnu a pod. Kadeco sme doma odkladali a vzdy to bolo so slovami: toto bude pre ziakov na tu a tu aktivitu,hodinu... A ja som teraz (pokym som nesla na md) robila to iste. Vies ako trapne sa každý rok ucitelia citia ked pytaju od rodicov aj tie sprosté vreckovky? Myslis ze to nosia domov? Takze ano, vedia sa vcitit a samym je to trapne pytat taketo veci a nieto este peniaze na opravy, ktore by mali byt platene uplne niekym inym! Ale kopnúť ci do ucitelov,ktori len dostali nakázané vyberat peniaze, je najlahsie.
@mariaola ked islo prvé dieta do škôlky, každou triedou co prechádzal, každú akurát vtedy opravovali a zveladovali, volali rodicov na pomoc, ten kto nemohol prispieť osobne alebo nejakým materiálom tak mohol prispiet financne. Nejako som to neriesila, bola som rada, ze chcú pre deti krajšie a zdravšie miesto pre deti.
@mariaola myslíš si, že keď na mňa budeš 'kričať', budeš mať väčšiu pravdu? vyjadrila som sa k maľovaniu v mojom prvom príspevku, kde som písala o vytopenej triede. Porozumenie prečítaného textu chýba niekomu inému. Naviac v ďalších príspevkoch sa sťažuješ aj na toaleťák a kancelársky papier. Myslela som, že vo verejnej diskusii môžeme vyjadrovať rôzne názory, nie len tie pritakávajúce. Ak si teda čakala, že ti všetci dáme za pravdu, prepáč. Ja mám iný názor a keďže viem, ako to v školstve funguje a záleží mi na tom, aby boli moje deti v čo najlepšom prostredí, na to maľovanie by som prispela. Cez leto sme my rodičia maľovali plot materskej školy. Lebo sme chceli pomôcť, lebo sme chceli ušetriť.
@anonym_64d8ef A cez písmo sa dá kričať????? Ja nemám slov… nie pritakávanie som nečakala… ste agresívna a s tým nič nechcem mať!!!!
@anonym_4fa2ed len som frustrovaná dobou…
@mariaola ako si volime, tak sa mame. hlavne ze je na machove steny a mesacne vylety do azie.
@mariaola Pamätám si keď dcéra chodila do štátnej základnej školy a to už bola v 8.triede rodičia sa skladali na žalúzie pre celú školu. Keď sme nechceli aby deti v lete trpeli, nakoľko slnko v triedach pražilo o 106 tak sa rodičia vyzbierali a zaplatili žalúzie. Nebolo to povinné,najskôr sa nás pýtali na rodičovskom združení,či sme ochotní pomôcť .Škola na to žiaľ nemala finančné prostriedky. Tiež nerozumiem kde sú všetky peniaze z našich dani všade sa rozkrádajú verejné financie ale na základné vybavenie pre deti nie sú. Dnes už vnučka chodí do štátnej škôlky aj tam bojujú s peniazmi ako sa dá rodičia prispievajú ako kto môže. Väčšina mladých rodin prežíva od výplaty k výplate preto chápem,že majú problém finančné prispieť ešte aj v škôlke alebo v škole . Je to smutné a môže si myslieť ko chce čo chce,stále budem tvrdiť zlatý socializmus!
@pajaci aj mne príde bolo viacej pozitív, ako negatív. Dnes už tie negatíva prevažujú…
@mariaola začína to kobercami, maľovaním, a skončí nutnosťou výmeny okien lebo na deti v zime ťahá. Si pamätám, že u kamošky mala dcéra oznam, nech donesú 10€ na kúrenie!.
Nie, nie si povinná toto platit. Ale vidíš aj podla diskusie tu, este ta tu zhejtuju, ze si lakoma a nezáleží ti na tvojom dieťati.
@anonym_10216f keby mali čo pomne hodiť podaktorý už som pod drnom 🤦🏻♀️😄

@mariaola Pamätám si keď dcéra chodila do štátnej základnej školy a to už bola v 8.triede rodičia sa skladali na žalúzie pre celú školu. Keď sme nechceli aby deti v lete trpeli, nakoľko slnko v triedach pražilo o 106 tak sa rodičia vyzbierali a zaplatili žalúzie. Nebolo to povinné,najskôr sa nás pýtali na rodičovskom združení,či sme ochotní pomôcť .Škola na to žiaľ nemala finančné prostriedky. Tiež nerozumiem kde sú všetky peniaze z našich dani všade sa rozkrádajú verejné financie ale na základné vybavenie pre deti nie sú. Dnes už vnučka chodí do štátnej škôlky aj tam bojujú s peniazmi ako sa dá rodičia prispievajú ako kto môže. Väčšina mladých rodin prežíva od výplaty k výplate preto chápem,že majú problém finančné prispieť ešte aj v škôlke alebo v škole . Je to smutné a môže si myslieť ko chce čo chce,stále budem tvrdiť zlatý socializmus!