Je nutná účasť na rodičovskom združení prváka?
Prosím, budú ma brať ako rodiča bez záujmu o dieťa, ak nepojdem na rodičovské združenie?
Nemam kde dieťa nechať, manzel je na služobnej ceste. Nemáme tu nikoho na stráženie.
Zober ho so sebou. Prve rodicko je najdolezitejsie, nejde o to, ako ta budu vnimat, to ti moze byt sumak, ide o to, co vsetko sa nedozvies, ak tam nepojdes.
Nemáte druzinu?
To nie je o tom, že ako sa budú na teba pozerať, ale že toto je jednoducho dokezite pre teba ako pre rodiča
Vlastne toto je najdôležitejšie rodicko
Zober dieťa so sebou.
@anonym_autor ja som vždy čakala mamu pred triedou.
@anonym_autor a co ta potom, co si o tebe ini pomyslia? Ja nechapem, preco toto furt zeny riesia ...
@anonym_autor ako už bolo napísané, dieťa kľudne vezmi so sebou. Ja som išla na prvé rodičovské so synom a v kočíku druhé dieťa.
@anonym_autor Ako píšu vyššie, u nás tiež deti, ktoré nemali s kým zostať, boli normálne v triede a vzadu sa hrali na koberci... Chodili aj dve maminy s kočíkom s mladším dieťaťom.
Ja presne z dôvodu, že toto prvé rodičko je najdôležitejšie z hľadiska informácií, chodím vždy a to je dcéra už šiestačka. Keď tam nie je niektorý z rodičov, absolútne ma to nezaujíma, mňa zaujímajú len info a organizačné veci, ktoré sa tam preberajú.
Však normálne dieťa vezmi zo sebou, chodia tak rodičia, dieťa sa hrá zatiaľ na chodbe
Zeny nie vsade je druzina, ked sa robi rodicko. Aj na nasej skole bola druzina prave v den rodicka skratena do 16-tej a o 16-tej bolo rodicko. Ja som tiez v minulosti mala dceru so sebou, proste ucast je dolezita a ked ju nemas kde nechat, tak ju normalne vezmi so sebou.
@anonym_autor tak vela veci nebudes vediet, ked na rodicko nepojdes, takze isto by som sa spytala pani ucitelky triednej, ci tam moze byt dieta s tebou, ze ho proste nemas kde nechat
u nas pocas rodicovskych je druzina v triede deti nie su dokonca v case rodicka tam mozu ist bezplatne aj deti ktore ju bezne nenavstevuju a na tu hodinku na nich vychovavatelky dohliadnu.
Ahoj, ja z pracovných dôvodov tiež nemôžem. A najdôležitejšie nieje. Bude sa tam riešiť čo treba zaplatiť atd. Dohodla som sa s triednou, že dokumenty, ktoré sa budú podpisovať, ja podpíšem skôr-včera. Rodičko je dnes, ale ja som už pracovne odcestovana. Platba za školský klub mi prišla na Edupage včera, tak som to rovno uhradila. Tiež som sa dohodla s jednou mamičkou, že jej zajtra zavolám a da mi report čo sa tam riešilo. Ale vôbec to nieje nič, na čom by stal svet, bude sa riešiť kedy si budú deti brat domov uteráky na vypratie/ vrecka s telesnou a čo a koľko/ do kedy treba zaplatiť. Omnoho dôležitejšie sú potom rodicka keď sa už prejednava prospech pripadne správanie dieťaťa v škole. My dostávame aj tak po rodičovskom na Edupage také zhrnutie, na čom sa rodičia dohodli…
@anonym_autor keď máš takéto situácie, je dobre mať v zálohe opatrovateľky. Je dobré pre vás oboch aby si tam šla. Pri najhoršom zober dieťa so sebou a daj mu niečo do ruky nech nevyrušuje.
@anonym_autor na to prvé by som išla, ani nie kvôli tomu, čo si kto pomyslí, to mi je úplne jedno, ale tak dozvieš sa základné veci čo a ako funguje, aké budú poplatky atď. Ak fakt nemáš rodinu, kamošku, susedu, nemôžeš na dve hodiny zaplatiť opatrovateľku, tak proste zober dieťa so sebou, nejakú hru, hračku k tomu, nech sa nenudí a nevyrušuje a choď.
Zober dieta so sebou. Zober mu papier, farbicky alebo nieco co ho bavi, aby sa nenudilo a nerusilo a chodte na rodicko spolu.
Nič hrozné sa nestane, keď nepôjdeš. Všetko sa aj tak píše na edupage, takže informácie sa k tebe dostanú. No ako píšu baby, kľudne choď aj s dieťaťom ak sa rozhodneš ist
Baby co radite druzinu tak u nas je do 17 a rodicovskw zacina o 17 , takze toto nie je riesenie. Zober dieta so sebou, ziadne tajnosti sa tam nepreberaju
@anonym_autor ved zatial je dieta v druzine. Prve je infornativne a dost dolezite hlavne pri prvakovi ak nemas uz starsie deti. Ale ked sa neda, tak sa neda, existuju telefony, tak jej potom zavolas. U nas sa da dohodnut s ucitelmi.
Niekedy pri starsom napisem len ucitelke, ze nemozem, napise ze vsetko v pohode a mam po rodicovskom 😀
Nič hrozné sa nestane, keď nepôjdeš. Všetko sa aj tak píše na edupage, takže informácie sa k tebe dostanú. No ako píšu baby, kľudne choď aj s dieťaťom ak sa rozhodneš ist
@7miriam77 vsetko SA nepise na edupage a rodicia nie su stroje, aby automaticky splnali vsetko, co SA na edupage objavi. Preto je ziaduce na to rodicko ist a zistit, ako funguje konkretna pani ucitelka, aka je nalada medzi rodicmi (zvycajne sa tam najdu 1-2 akcni, co maju SKVELE napady ako pridat rodicom dalsie starosti - tych treba hned asertivne umlcat), ... Je fajn spoznat aj par rodicov a pripadne si vymenit kontakt keby nahodou.
@7miriam77 vsetko SA nepise na edupage a rodicia nie su stroje, aby automaticky splnali vsetko, co SA na edupage objavi. Preto je ziaduce na to rodicko ist a zistit, ako funguje konkretna pani ucitelka, aka je nalada medzi rodicmi (zvycajne sa tam najdu 1-2 akcni, co maju SKVELE napady ako pridat rodicom dalsie starosti - tych treba hned asertivne umlcat), ... Je fajn spoznat aj par rodicov a pripadne si vymenit kontakt keby nahodou.
@emjee preboha, ja som len napísala,že nič hrozné sa nestane! Nič viac som nenapísala a ja osobne mám skúsenosť, že všetko čo sa vraví na rodičku, tak sa nakoniec objaví na edupage, u nás to funguje tak. Veď ak sa niekomu naozaj nedá ísť, tak sa svet nezrúti! Ona vie, že je to dôležité, no niekedy sa proste nedá
@emjee preboha, ja som len napísala,že nič hrozné sa nestane! Nič viac som nenapísala a ja osobne mám skúsenosť, že všetko čo sa vraví na rodičku, tak sa nakoniec objaví na edupage, u nás to funguje tak. Veď ak sa niekomu naozaj nedá ísť, tak sa svet nezrúti! Ona vie, že je to dôležité, no niekedy sa proste nedá
@7miriam77 jasne, ze sa svet nezruti, len teda su skoly, kde sa na edupage objavi nevyhnutne minimum a nic naviac. Nemat kde nechat dieta nie je dovod ist na rodicko, ked ho moze zobrat so sebou, ako sme jej tu viacere radili.
Kludne so sebou. Ale zas ak by iny dovod tak zavolaj triednej ucitelke. Zvyknu po rodicku davat taky sumar-ze co bolo aj na edupage.
@anonym_autor ved zatial je dieta v druzine. Prve je infornativne a dost dolezite hlavne pri prvakovi ak nemas uz starsie deti. Ale ked sa neda, tak sa neda, existuju telefony, tak jej potom zavolas. U nas sa da dohodnut s ucitelmi.
Niekedy pri starsom napisem len ucitelke, ze nemozem, napise ze vsetko v pohode a mam po rodicovskom 😀
@euka210 druzina teda SKD uz v tom case nie je.

Dieťa môže byť v ŠKD prípadne stebou v triede .