Je piaty ročník základnej školy náročný?
Ahojte. Moje dieta nastupuje na druhy stupen a zacinam mat "stres" kedze pribudnu predmety atd. Je prechod na druhy stupen tazky?
Pozerala som aj na nete nejake ucebnice a pozeram ze su uplne inak robene ako sme mali my 😀
Prechod je primerany veku a vyspelosti deti.
Nie. Ak má dieťa chuť sa učiť, tak to v pohode zvládne
@anonym_92dc6a no a ked nema? Moje dieta nie je studijny typ velmi 😀 pre neho je skola len nutnost. Ja rozmyslam niekedy ze to asi len nas je taky ze skola ble 😀 kazdy nakupuje do skoly pera atd a nasmu je jedno co bude mat 😀😀😀
Stres ? Fakt ? Ja vôbec a ani som nikdy nemala, stale je to len skola. Tiez mi ide dieta do 5tej . Primerane veku
pozri sa na kader armady ziakov co to zvladlo - je tvoje dieta o tolko horsie???
Pre moje deti a mňa bol 5.rocnik vykupenim😁
1.stupen zaberak, nonstop siahodlhe d.u., projekty, učenie sa basniciek, dlhych povestí , mala som pocit, ze v skole len prejdú vzdy na nove ucivo a doma vsetko k tomu bolo treba robiť. Plus bol covid a bola som doma "ucitelkou " dvom detom.
Celý 5 ročník bol úplne kľudný, velmi malo d.u.,na hodinach vela prebraté a spravene ,iny systém. Normalne sme neverili, ze mame odrazu tolko casu po škole.
@anonym_autor bol narocnejsi aj pre mna ako rodica kde som si domace ulohy musela studovat aby sme spravili ulohu 🤔 ale syn hoci je ziak so SVVP mal dve dvojky. Ps : nie je studijny typ
@anonym_92dc6a no a ked nema? Moje dieta nie je studijny typ velmi 😀 pre neho je skola len nutnost. Ja rozmyslam niekedy ze to asi len nas je taky ze skola ble 😀 kazdy nakupuje do skoly pera atd a nasmu je jedno co bude mat 😀😀😀
@anonym_autor väčšine deti je jedno aké pera a iné blbosti budú mat. To len rodičia z toho robia dramu
@anonym_autor nemyslím si, ale ak má jednu ucitelku 1-4.r, tak niekedy to dieta pozná už veľmi dobre a teda aj tie známky sú prispôsobené.Mam 2 deti a jedno pokračovalo s 1 do 9 rocnika a 2.dieta už malo 2 v 5.rocniku.Vela deti už na 2.stupni si zhoršilo priemer, ale je to viac menej a o učení a príprave do školy.Pribudaju iné predmety.A k otázke, nie je zo ťažšie, len je toho rok čo rok viac.
Za mňa tretí a piaty ročník sú najnáročnejšie. Ani prechod na SŠ nie je taký šok, ako piaty ročník.
Pre moje deti a mňa bol 5.rocnik vykupenim😁
1.stupen zaberak, nonstop siahodlhe d.u., projekty, učenie sa basniciek, dlhych povestí , mala som pocit, ze v skole len prejdú vzdy na nove ucivo a doma vsetko k tomu bolo treba robiť. Plus bol covid a bola som doma "ucitelkou " dvom detom.
Celý 5 ročník bol úplne kľudný, velmi malo d.u.,na hodinach vela prebraté a spravene ,iny systém. Normalne sme neverili, ze mame odrazu tolko casu po škole.
@anonym_541749 no nam pisala uz jedna ucitelka ze ako budu fungovat. Budu mat pracovne listy ktore budu vypracovavat a budu si ich zakladat. Zvysok nevieme zatial 😀
Závisí ako sa učilo na prvom stupni. Ak sa s nimi mojkali ako s 5 ročnými budú mať problém všetky deti nielen tvoje. Pokiaľ sa normálne učili nie je o čom.
Môj už dva týždne frfle, že nechce ísť do školy. Tiež ide do piatej. Starší syn mal v piatej triede super triedneho, ten vtedy chodil veľmi rád do školy a ja vôbec neviem čo vtedy brali, je samostatný, nič som s ním nemusela riešiť.
Uvidíme ako mladší ale keďže vôbec nieje študijný typ a aj v štvrtej triede som sa učila s ním, tak asi aj o piatackom učive sa čo-to dozviem...
Závisí ako sa učilo na prvom stupni. Ak sa s nimi mojkali ako s 5 ročnými budú mať problém všetky deti nielen tvoje. Pokiaľ sa normálne učili nie je o čom.
@januska12323 prve dva roky mali ucitelku co ich "mučila" a potom dostali novu a to bola katastrofa. 3/4 deti doteraz nevie nasobit. Nastastie moje dieta s matikou problem nema. Teda az na slovne ulohy, tie neznasa 😀
Moj syn nastupoval do 5 triedy na inu skolu. Na prvom stupni sa s nimi veru "mojkali" tak som sa bala. Ale syn to zvladol uplne bez problemov. A to sa nerad uci, radsej beha po vonku. 😅Teraz ide do 6.
@anonym_541749 no nam pisala uz jedna ucitelka ze ako budu fungovat. Budu mat pracovne listy ktore budu vypracovavat a budu si ich zakladat. Zvysok nevieme zatial 😀
@anonym_autor ale skola sa da spravit aj zaujimavou, teda ucenie. Nieco je v rukach ucitelov, ale su taki aj onaki, vela toho sa da zvladnut doma aby to bolo aj prospesne a aj nebol to nezaivny dril. Budu mat nove predmety, mozno bude mat stastie na ucitelov, ktori ho zaujmu, mozno nie. Nam velmi s biologiou, geografiou a dejepisom pomohli materialy na stranke DoUcha.sk Ucenie prestalo byt hroznou a nudnou povinnostou. Samozrejme aj ucebnica, aj poznamky v zosite su potrebne, ale toto mu dalo viac ako X-krat precitat to co je v ucebnici. Slovencina, matika samozrejme je hlavne o domacich ulohach, ktore treba spravit, ale napriklad na anglictinu mu vies najst na internete materialy a cvicenia presne k tej ucebnici, ktoru pouzivaju na strankach Oxford University. Pre deti je to akosi priechodnejsie ako biflovanie.
Nas syn je dieta so specialnymi potrebami a zvladol piaty rocnik v pohode, mal len 2 dvojky, jednu z telesnej.
Samotní pedagógovia tvrdia, že tretí a piaty ročník je pre žiakov najnáročnejší.
Samotní pedagógovia tvrdia, že tretí a piaty ročník je pre žiakov najnáročnejší.
@michellemary tak syn ide do 4. a tretím prešiel s ľahkosťou rovnako ako prvým a druhým.
@anonym_autor sa čudujem, že vám učiteľka vypisuje takéto veci, dokonca ešte cez prázdniny. Stačí všetko povedať iba žiakom a v škole. Do školy chodia žiaci, nie ich rodičia.
prepac ale to ze dieta nevie nasobit nie je o ucitelke ale o rodicovi, ktory si s dietatom nesadol a nenaucil sa to doma, lebo len opakovanim a trenovanim sa uci nasobilka. a k narocnosti skoly... neviem co myslis ze ci je narocna. ucivo nie je, predmety su viac menej rovnake ako v 4r. len sa inak volaju, max im rozdelia 1 predmet do dalsich 2. narocne je to ze dieta uz musi byt samostatnejsie, vyzaduje sa od neho aby sa viac ucilo same a striedaju sa ucitelia a kazdy uci inym stylom. toto je narocnejsie nie ucivo (vlastne ano budu postupne pribudat nove a nove nazvy ktore nepoznali nepoculi a budu sa ich musiet naucit napr. mitochondrie) 🙂
@anonym_autor sa čudujem, že vám učiteľka vypisuje takéto veci, dokonca ešte cez prázdniny. Stačí všetko povedať iba žiakom a v škole. Do školy chodia žiaci, nie ich rodičia.
@letfenixa no tak vidis 😀 zasa napisala ze aj co im bude treba a hodnotit ako bude atd.
prepac ale to ze dieta nevie nasobit nie je o ucitelke ale o rodicovi, ktory si s dietatom nesadol a nenaucil sa to doma, lebo len opakovanim a trenovanim sa uci nasobilka. a k narocnosti skoly... neviem co myslis ze ci je narocna. ucivo nie je, predmety su viac menej rovnake ako v 4r. len sa inak volaju, max im rozdelia 1 predmet do dalsich 2. narocne je to ze dieta uz musi byt samostatnejsie, vyzaduje sa od neho aby sa viac ucilo same a striedaju sa ucitelia a kazdy uci inym stylom. toto je narocnejsie nie ucivo (vlastne ano budu postupne pribudat nove a nove nazvy ktore nepoznali nepoculi a budu sa ich musiet naucit napr. mitochondrie) 🙂
@anonym_f8f3ad moje dieta nastastie s nasobilkou nema problem ani s vybranymi slovami.
Ale je pravda ze ucitelka sa s nimi maznala ... 😀 niekedy davala aj 3 sance na opravu znamky 😒
@anonym_f8f3ad moje dieta nastastie s nasobilkou nema problem ani s vybranymi slovami.
Ale je pravda ze ucitelka sa s nimi maznala ... 😀 niekedy davala aj 3 sance na opravu znamky 😒
@anonym_autor aj u nás to tak bolo. Tiež ide do 5teho ročníka, som zvedavá, aké to bude.
@anonym_autor pre moje dieťa bol. Aj moje kamarátky mali podobnú skúsenosť..
Kým dieťa nabehlo na iný systém, že zrazu bolo učenia viac, rôzni učitelia, chvíľu to trvalo..
Tvrdiť, že dieťa nie je študijný typ, že škola je pre neho iba nutnosť, je totálne zlyhanie rodičov. Rodič musí dieťa viesť najneskôr od 3. roku, že učiť sa je dobé, potrebné, inak budeme hlúpi debilkovia, na smiech každému v rodine a v okolí. Do nástupu do školy je potrebné naučiť ich všetky písmená, sčítať a odčítať do 10, počítať do 100. Deti sa to veľmi rýchlo a hravo naučia. Mala som 3 deti, ktoré som sama vychovávala a veľmi zriedkavo, max. 2 x do roka dostali do žiackej knihy dvojku, z čoho bola nešťastná celá rodina. Jednotky, ktoré prevažne mali ich doviedli nielen k akademickým titulom, ale hlavne k dobrému životu bez finančných problémov. A to bol môj cieľ, zabezpečiť skvelý život v budúcnosti. To je možné len vzdelaním. Ak máš na dieťa taký názor, ako si uviedla, potom to dieťa musíš veľmi nenávidieť a chcieť, aby sa malo v živote zle a ťažko manuálne pracovalo. Výnimkou je, ak je dieťa mentálne retardované, a tým neschopné sa vzdelávať.
Tvrdiť, že dieťa nie je študijný typ, že škola je pre neho iba nutnosť, je totálne zlyhanie rodičov. Rodič musí dieťa viesť najneskôr od 3. roku, že učiť sa je dobé, potrebné, inak budeme hlúpi debilkovia, na smiech každému v rodine a v okolí. Do nástupu do školy je potrebné naučiť ich všetky písmená, sčítať a odčítať do 10, počítať do 100. Deti sa to veľmi rýchlo a hravo naučia. Mala som 3 deti, ktoré som sama vychovávala a veľmi zriedkavo, max. 2 x do roka dostali do žiackej knihy dvojku, z čoho bola nešťastná celá rodina. Jednotky, ktoré prevažne mali ich doviedli nielen k akademickým titulom, ale hlavne k dobrému životu bez finančných problémov. A to bol môj cieľ, zabezpečiť skvelý život v budúcnosti. To je možné len vzdelaním. Ak máš na dieťa taký názor, ako si uviedla, potom to dieťa musíš veľmi nenávidieť a chcieť, aby sa malo v živote zle a ťažko manuálne pracovalo. Výnimkou je, ak je dieťa mentálne retardované, a tým neschopné sa vzdelávať.
@evkatk išla som reagovať a potom som si všimla nick a spomenula si na tvoje perly.
Ja len dúfam, že s tvojimi extrémnymi názormi, vlastne žiadne dieťa nemáš, pre jeho dobro...
@evkatk išla som reagovať a potom som si všimla nick a spomenula si na tvoje perly.
Ja len dúfam, že s tvojimi extrémnymi názormi, vlastne žiadne dieťa nemáš, pre jeho dobro...
@beronsche tvrdí, že má. Veď im všetkým postavila dom na promócie a všetky majú vš v zahraničí. Či to vnúčatá? Už si to nepamätám. Ale ani deti ani vnúčatá nikdy ani len dvojku nedostali to by bolo strašné zlyhanie celej rodiny.
@anonym_autor zaciatok robila roblem matika a geografia prirom predtym same jednotky...ale zvykla si ono hodne zalezi aky su ucitelia

Nie. Ak má dieťa chuť sa učiť, tak to v pohode zvládne