icon

Aká je náročnosť prvého ročníka zdravotnej školy?

fildo6
Dnes o 13:32

Ahojte v septembri prestupujem do 1. ročníka na strednú zdravotnú školu (odbor praktická sestra) z úplne iného technického odboru .Na polroku som mal nejaké trojky z odborných predmetov čo ma nebavili ale na konci roka som zamakal a vytiahol to na priemer 1,41. Riaditeľ ma bez problémov vzal ale ja mám neskutočný strach a úzkosť že tú školu nezvládnem keďže zdravotka má povesť že je ťažká. Sú tu nejaké praktické sestry alebo študenti? Dá sa ten prvý ročník prežiť aj keď človek prichádza z úplne inej školy? Na čo sa mám pripraviť?“

macekovam
Dnes o 13:36

@fildo6 ak máš o školu záujem tak to určite zvládneš ..tak sú tam odbory ktoré sa musia učiť ..nestačí logické myslenie...ak ťa bavil prirodopis teda biológia tak úplne v pohode to bude.zasa z nárokov sa dosť upustilo v porovnaní so zdravotnou školou ktorá sa študovala v minulosti.

fildo6
autor
Dnes o 13:38
@macekovam

@fildo6 ak máš o školu záujem tak to určite zvládneš ..tak sú tam odbory ktoré sa musia učiť ..nestačí logické myslenie...ak ťa bavil prirodopis teda biológia tak úplne v pohode to bude.zasa z nárokov sa dosť upustilo v porovnaní so zdravotnou školou ktorá sa študovala v minulosti.

@macekovam a ako to je s latinčinou a anatómiou to som počul že su také strašiaky?

anonym_e3967e
Dnes o 13:49

a bavilo by ťa robiť v zdravotníctve? to je základ, či to chceš robiť, teóriu sa určite naučíš

fildo6
autor
Dnes o 13:54
@anonym_e3967e

a bavilo by ťa robiť v zdravotníctve? to je základ, či to chceš robiť, teóriu sa určite naučíš

@anonym_e3967e ano bavilo by ma to robiť

tilly
Dnes o 14:52
@fildo6

@macekovam a ako to je s latinčinou a anatómiou to som počul že su také strašiaky?

@fildo6 latinčina a anatómia sú najnáročnejšie predmety, to je pravda, ale dajú sa naučiť, len to chce systematickú prípravu.
Dnes už je veľa pomôcok, aplikácií, ktoré pomôžu.

wwwwerunka
Dnes o 16:44
@fildo6

@fildo6 vobec sa nemusis báť
Latincina je len 1 rok, da sa naucit
Anatomia 2 roky, potrebna na pochopenie suvislosti ako to v tele funguje
Mojim strasiakom bola fyzika
Neznasala som ju na ZS a profesor bol otrasný ale prezila som.
Prvy rocnik je ozaj úvod ku vsetkemu. Par novych vyuč. Predmetov , mozno sa to bude zdať ako chaos ale oproti 3 a 4. rocniku malina😉