icon

Je predloženie zdravotnej dokumentácie v CPP bežným postupom?

18. máj 2026

Caka nas vysetrenie v cpp a p.psych.pyta celu zdr.kartu dietata. Je to bezny postup? Potom este charakteristiku od tr.ucitelky..

dory11
18. máj 2026

@anonym_autor áno je to bežné zaujíma ich celkovú stav dieťa aj to aký bol pôrod ako dieťa napredovalo proste všetko je dôležité.
Od školy alebo škôlok chcú takzvané posudky alebo charakericky ako sa dieťa správa ako mu ide učenie atď proste ako škôlka škola vedú osobné zložky každého dieťa .
Je táto potrebné lebo dieťa sa iná správa v prítomnosti rodiča iná škole askolke

kreativka_logopedk
Včera o 03:39

@anonym_autor CPP nemá právo žiadať kompletnú zdravotnú dokumentáciu dieťaťa. Môže požiadať rodiča o predloženie relevantných lekárskych správ, pracovať s dokumentáciou, ktorú rodič dobrovoľne poskytne. Zdravotná dokumentácia je chránená podľa zákona o poskytovaní zdravotnej starostlivosti, prístup k nej majú len zákonom určené osoby a orgány, školské poradenské zariadenie medzi tieto subjekty štandardne nepatrí.
Takže ak CPP by malo žiadať len konkrétne podklady, napríklad správy od neurológa, psychiatra, klinického logopéda. Anamnestické údaje (tehotenstvo, pôrod, rodinná anamnéza) si psychológ zisťuje rozhovorom s rodičom. Som zdravotník a pracujem s deťmi, príslušné zákony mám naštudované.

autor
Včera o 08:23
@kreativka_logopedk

@anonym_autor CPP nemá právo žiadať kompletnú zdravotnú dokumentáciu dieťaťa. Môže požiadať rodiča o predloženie relevantných lekárskych správ, pracovať s dokumentáciou, ktorú rodič dobrovoľne poskytne. Zdravotná dokumentácia je chránená podľa zákona o poskytovaní zdravotnej starostlivosti, prístup k nej majú len zákonom určené osoby a orgány, školské poradenské zariadenie medzi tieto subjekty štandardne nepatrí.
Takže ak CPP by malo žiadať len konkrétne podklady, napríklad správy od neurológa, psychiatra, klinického logopéda. Anamnestické údaje (tehotenstvo, pôrod, rodinná anamnéza) si psychológ zisťuje rozhovorom s rodičom. Som zdravotník a pracujem s deťmi, príslušné zákony mám naštudované.

@kreativka_logopedk dakujem.tiez sa mi to nezda. Charakteristiku vezmem, zdr.kartu nie.

zuzizu2
Včera o 08:25

Celu kartu urcite nepotrebuju. Mali by specifikovat, co treba doniest.

anonym_e40aa9
Včera o 10:17

je to bezne. Od triednej urcite a kartu celu asi netreba, ale kvoli anamneze, pripade ci ma nejake neurologicke problemy a tak

modrykolibrik
Včera o 10:23
@anonym_autor

@kreativka_logopedk dakujem.tiez sa mi to nezda. Charakteristiku vezmem, zdr.kartu nie.

@anonym_autor požiadajte lekárku o zhodnotenie....aj u detí je potrebné dodržiavať GDPR

simoli
Včera o 10:42

absolútne nie, sme tam 11 rokov, vystriedalo sa x ľudí a nikdy nežiadali.

anonym_15c5f5
Včera o 12:21

@anonym_autor u nas nie, zaujimali sa iba o vysetrenia k veci : psychiatet psycholog

danielahamar
Včera o 15:09

Od učiteľov určite a väčšinou sa spýtajú na pôrod, neurológ, logoped, a nejaka trauma, ak by bola