icon

Kde zapísať dieťa na základnú školu?

Včera o 20:47

Radšej anonymne kedze nechce byt na žltom slonovi ako vypatlana hlupana, ale zijeme v meste X cela rodina u mojej mamy, dieta chodi v meste X 3 roky do ms, avšak trvaly pobyt ma manžel a dieta v meste Y ktoré je vzdialené 250 km (byt je manželov, skrz velmi zle okolnosti a nedostatok financií je byt 3 roky neobývaný a tak rýchlo sa tomu ani nestane aby sa dokončil, predať a vzdať sa ho nechce aj na moje naliehanie, lebo je v lukratívnom centre a jediná vec po zosnulých rodičoch co mu ostalo a to samozrejne aj chapem, takto vsak ide 500eur kazdy mesiac do luftu nájom plus hypo na dlhy, o dlhoch jeho rodicoch sme sa dozvedli az na dedičskom, to len pre objasnenie kedze tu su ľudia zvedaví ale ja sa tiez potrebujem uz z toho vykecat)...no a podstata...tento rok nas čaká zápis do prvého ročníka zs a ten teda bude v meste jeho travelo pobytu ci tam kde teraz chodí do ms? Asi je to jedno vsak? normalne si vyberiem skolu v meste X a bude chodit kde vyberieme ci? ...ja som sa len potrebovala vykecat ako to mame kedze nemam ziadne kamošky a jedine co mam je 12 hodín za pásom a domáce prace a chvíľka s malym kym pojde späť, s muzom sa odchádzame a dokopy sa nevidíme ako je mesiac dlhy...

anonym_0b90b7
Včera o 21:01

@anonym_autor na zápis sa ide do mesta, kde si si podala prihlášku do školy a príde ti z danej školy pozvánka - prihlášky sa dávajú niekedy marec/apríl, sleduj web danej školy, kam chceš dať dieťa.

abbey1
Včera o 21:07

@anonym_autor Pozor na fakt, že mnohé školy nemôžu prijať všetky deti, ktoré majú záujem. A preto je trvalý pobyt hlavným faktorom pri prijímaní deti.
Vopred si vo vybranej škole zisti, či ti dieťa budú môcť prijať. Prioritne musia prijať deti zo spádovej oblasti

zuzanaete
Včera o 21:39

Dieta ide na zapis tam, kam podas prihlasku. Hlavnym kriteriom je trvaly pobyt. Ak ma skola dostatok kapacity, tak prijme deti s trvalym pobytom mimo spadovej oblasti. Ak nema dostatocnu kapacitu, tak musi uprednostnit deti zo spadovej oblasti. Nemozete prehodit dietatu trvaly pobyt?

anonym_b0d73f
Včera o 21:44

Normálne si zmeňte trvalý pobyt tam kde bývate.
To cestujete do iného mesta na poštu vyberať úradné listy?

letfenixa
Dnes o 03:46
@anonym_0b90b7

@anonym_autor na zápis sa ide do mesta, kde si si podala prihlášku do školy a príde ti z danej školy pozvánka - prihlášky sa dávajú niekedy marec/apríl, sleduj web danej školy, kam chceš dať dieťa.

@anonym_0b90b7 aká pozvánka?

mogaa
Dnes o 06:09

@anonym_autor v našom meste berú deti podľa bydliska, teda konkrétne ulice majú spádovú školu, do druhej vezmú dieťa len ak ostane volné miesto....čiže nie, nemusia ti vziať dieťa tam kde mu dáš prihlášku

januska12323
Dnes o 10:25

Spádové oblasti sú podľa trvalého pobytu nie bydliska. Škola má povinnosť prijať len také deti a až keď ostane miesto aj ostatných, ktorí poslali prihlášku. Informuj sa na škole kam ho chceš dať.

letfenixa
Dnes o 10:39

@anonym_autor spadova škola je podľa trvalého bydliska.