Keď rodičia nevedia pravopis a dávajú deti na výberové školy
Som jediná, ktorej vadí keď rodičia dávajú deti na výberové školy, majú na ne neskutočné nároky a pritom oni nevedia pravopis…??
Áno , si jediná.A na výberové školy sa nedostane dieťa , ktoré na to nemá . A možno aj preto , že rodičia nemali / nedostali šancu kvalitného vzdelania , tak to chcú dopriať svojim deťom
@kikuska63 nároky sa kládli na naše staré a prastaré mamy v detstve, nie na dnešné deti… Je normálne a v poriadku, že rodičia chcú, aby to dieťa niekam dotiahlo, ak má dieťa potenciál a rodičia možnosti.
@kikuska63 a teda má to byť tak, že len inteligentní, vzdelaní a bohatí majú nárok na lepšie vzdelanie svojich potomkov? Akási dedičná kastácia či elitárstvo? Práveže často deti z ťažších pomerov sú v dospelosti úspešnými ľuďmi, vedcami, podnikateľmi, manažérmi, učiteľmi...
@kikuska63 ľudia majú často talent na niečo, a antitalent na niečo iné, čo im celý život nejde. Možno by ťa tromfli v mnohých iných oblastiach. A potom by mohli uvažovať ako ty?
Ano si
Je to absolútne ich vec.Každá rodina je šťastná a drží takým deťom palce.Mimochodom ,mnoho Slovákov mediálne činných ľudí neovláda pravopis.Toto ma hnevá oveľa viac.Niektorí herci,novinári,politici na hodinách gramatiky určite chýbali.
Pravopis ovládam , som sčítaná, ale vysokú školu nemám a v práci umývam wc a periem znečistené prádlo. Moje dieťa má v škole dobré výsledky. Čo myslíš, je v poriadku mu dopriať vzdelanie, alebo by som nemala byť smiešna a robiť si nádeje , keď sama som nič v živote nedosiahla? Vopred ďakujem za úprimnú odpoveď. 😘
Pravopis ovládam , som sčítaná, ale vysokú školu nemám a v práci umývam wc a periem znečistené prádlo. Moje dieťa má v škole dobré výsledky. Čo myslíš, je v poriadku mu dopriať vzdelanie, alebo by som nemala byť smiešna a robiť si nádeje , keď sama som nič v živote nedosiahla? Vopred ďakujem za úprimnú odpoveď. 😘
@anonym_5918d6 ty môžeš, lebo vieš pravopis. Ja mám kolegu s VŠ, šikovného, titul pred menom, za menom a ten teda pravopis neovlada, takže smolu majú jeho deti
@anonym_5918d6 ty môžeš, lebo vieš pravopis. Ja mám kolegu s VŠ, šikovného, titul pred menom, za menom a ten teda pravopis neovlada, takže smolu majú jeho deti
@luliu Škoda tých detí, naozaj, ale nič sa nedá robiť, keď ich apo pravopis nevie 🫣
Prečo miešaš schopnosti dieťaťa s pravopisom rodiča? A myslím si, že áno ty JEDINÁ si takto ventiluješ vlastnú frustráciu. Podľa tvojej logiky by ani Einstein neprešiel, lebo rodičia nenapísali vo vete čiarku. 🙏🙏🙏
Ti rodicia mozu mat disortografiu, to nema nic do cinenia s inteligenciou. Dieta je samostatny jedinec a dokonca keby aj to dieta keby malo disortografiu, sle IQ nad 120-130 tak moze chodit do dkoly pre nadane deti.
Deti nemozu za svojich rodičov. Nevyberaju si ich ani nevychovavaju.
Či chceš upierat šikovným detom dobré vzdelanie, pretoze ich rodičia nevedia pravopis??? To je proti Charte práv deti
Ty musíš byť veľmi zlá žena, prepáč
@kikuska63
z toho co pises zavana snobizmus a nadrsdenost od teba. Kamaratkine deti navstevuju rovnako drahu skolu ako deti Kate a Wiliama, hned 3 a jeden z nich potrebuje hned 2 asistentov. Hrôza ze? Ich otec ma ine kvality ako pravopis, na pracovne pohovory ho nevolaju, staci im precitat jeho zivotopis.
Tak konecne pochop, ze gramatika nie je gro zivotneho uspechu! Ano, si jedina komu to vadi!
Mne vadi, ze v skolach sa najdu sprosti ucitelia, ktori si ho... ego na bezbrannych detoch. Vadi mi mi, ze na veducich poziciach su psychopati sikanujuci zamestnancov. A vadi mi aj povysenectvo, o ktorom pises.
Nazory inak nemas vsetky zle, tak sa skus zamysliet nad touto blbosťoi, ktoru si tu nspisala.
Na takú školu sa dostane dieťa ktoré na to má tak neviem čo riešiš. Mať tak tieto problémy
Ze maju na deti vyssie naroky, ako na seba? Na pozastavenie sa, ci vytiahnutie obocia to je, vadit asi nie. Je to ich zivot a ich vec. Tak ako to co robis, je tvoj zivot a tvoja vec. Ludia sa prilis staraju do druhych a malo o seba.
Niečo na zamyslenie. Všimli ste si, kolko ludi...vzdy sa niekto tu najde, kto neustale utoci na rodica, ked sem da koment kde je chyba??? Tiez na zamyslenie... a je jedno ci je je to komentar k veci, alebo od veci. Jednochu si do neho kopnut musia, aby ho zhodili...🤔
@kikuska63 mizno pre svoje dieta chcu nieco viac ako dostali oni 🤷🏼♀️ nechapem naozaj co ti na tom vadi. To ak nejaky rodic napriklad nevie matiku, tak jeho dieta by nemalo radsej ist na gympel a otvarat ucebnicu z matiky? Akoze unika mi akakolvek logika tvojho prispevku.
Ano, si jedina. Akoze ked ja neviem kreslit, ale moje dieta nadherne maluje, tak nepojde na umelecku skolu, lebo ja to neviem? 😅🤣
Prosim ta, v ktorom storoci si sa zasekla? Takuto blbost zmiesanu s aroganciou a nadradenostou som tu uz davno necitala
Inteligencia sa nededi priamo.
Poznala som xy rodin, chudobnych, rodicia s ucnovkami a deti sikovne, mudre. Len preto, ze ma rodic nizke vzdelanie a neovlada pravopis, tak dieta, ked je aj inteligentne, tak ma ist na ucnovku? (A vlastne, ani ucnovka nie je tragedia, prave vela sikovnych ludi, remeselnikov, ju skoncilo a su uspesni, stolari, murari, dnes to vyvazis aj zlatom, dobreho odbornika). Toto uvazovanie o Tebe vypoveda viac ako o tych ludoch, ktorych posudzujes. Poznala som mladu lekarku, velmi sikovnu a nikdy by si nepovedala, ze bola z rodiny, ze by si ju nazvala socialnym pripadom. Mamina bola silna alkoholicka. Bohuzial, ta mlada baba zahynula pri autonehode. Strasna tragedia.
A napriklad, aj moj oco ma len ucnovku, pravopis nevie, skriabe ako kocur, mamina ma strednu skolu. A ja so sestrou sme skoncili obe VS. Manzel to iste. Moj oco ma take logicke uvazovanie, ze by si oci otvarala. Sam si zostrojil napriklad rozne technicke zlepsovaky, kedysi si poskladal traktor zo stareho trabanta, kalacku na drevo a podobne. Sam si vsetko vymyslel, zohnal suciastky, vyrobil...Za mna, ovladanie pravopisu o nicom nevypoveda.
@anonym_5918d6 myslim si, ze inteligentnejsia ako zakladatelka diskusie 😉
@kikuska63 moj brat nielenze neovlada pravopis, este aj vymiena pri pisani pismenka, lebo ma dislexiu a disgrafiu. Napriek tomu ma vystudovanu tazku, technicku VS a pracuje na vysokej pozicii. Jeho detom sa odmalicka v skole dari, hoci on "neovlada pravopis" a podla toho by nemal davat deti do narocnejsich skol.
@kikuska63 áno, si jediná. Môj manžel tiež neovláda pravopis, má dysgrafiu. Napriek tomu, že ja mám VŠ titul Ing., pracujem v oblasti, ktorú som vyštudovala, manžel zarába raz toľko čo ja. A náš syn chodí na súkromnú školu práve preto, že mužovi vadia tieto jeho nedostatky a chce, aby mal lepšie vzdelanie, ktoré sa jemu nedostalo. Rodičia na to nedbali a my nechceme túto chybu opakovať. Manžel pracuje v technickej oblasti, odborníkov je veľmi málo a sú výborne platení. U neho nehrozí žiadne nahradenie AI. Zaujímalo by ma, akú máš školu a vzdelanie, keď takto uútočíš na ľudí. Ja som naopak rada, že na Slovensku je vzdelanie dostupné každému. Nie v každej krajine je to samozrejmosť.
@kikuska63 moj brat nielenze neovlada pravopis, este aj vymiena pri pisani pismenka, lebo ma dislexiu a disgrafiu. Napriek tomu ma vystudovanu tazku, technicku VS a pracuje na vysokej pozicii. Jeho detom sa odmalicka v skole dari, hoci on "neovlada pravopis" a podla toho by nemal davat deti do narocnejsich skol.
@simsalabim aj ja pisem casto dislexia a disgrafia a atd s makkym i, casto komunikujem v spanielcine a tam je to s makkym i. Tiez by si niekto mohol niekedy mysliet, ze neovladam pravopis.
si hlavne neskutocne hlupa nevzdelana a povrchna... nie kazdy ma sancu na vzdelanie-hlavne starsie rocniky .. nie kazdy mal peniaze na studium ci podmienky , nie kazdy je zdravy clovek ci ma vlohy na ucenie... to neznamena,ze jeho deti nemaju pravo sa ucit ,,ci byt dokonalym ziakom bez protekcie len na zaklade talentu ... vies kolko talentovanych ludi v kazdej oblasti pochadza z chudobnych nevzdelanych rodin? a naopak deti geniou su "hlupe" rozmaznane co skoncili skolu len vdaka peniazom rodicov... ked nevidis do rodiny,nevies ako to naozaj je-radsej bude ticho -;ebo len poukazujes na vlastnu nevzdelanost
@kikuska63 Lebo veria, že splodili génia. A na tejto stránke sa to hemží geniálnymi deťmi a dospelými ľuďmi. Čo na tom, že nevedia pravopis, nezvládnu matematiku prvého stupňa ZŠ, nedohovoria sa ani v jednom v cudzom jazyku, nemajú prehľad o ničom , neovládajú vlastne nič ako sa dozvieš v témach o hľadaní práce. Všetky nedostatky, aj hlúposť a lenivosti sa dajú dnes predsa zakryť poruchami, pripadne traumami z detstva, nevhodnými podmienkami, chudobou ( rozumej, rodičia pili prvú ligu)... A prinajhoršom za to môžu tiež svine učiteľské, ktoré na génoch vždy sedia a mstia sa im zlými známkami! A diplom zo sv. Alžbety, Katolíckej univerzity alebo z nejakej pobočky ďalšej prestížnej vzdelávacej inštitúcie predsa potvrdzuje vysoké IQ!!!

Mala by si sa starať viac o seba a nie do druhých.